עבור לתוכן

בעיות קשות עם מתח VDD וכרטיסי מסך

Featured Replies

פורסם

אז ככה,

יש לי שני כרטיסי מסך:

ATI Radeon 9800 Pro

Nvidia GeForce 4 MX

לוח אם Epox EP-8RDA+.

ללא OC.

כשאני מחבר את ה-ATI, מתח ה-VDD לא יציב וקופץ כל הזמן בתחום של 1.5 עד 1.71 וולט, גם ברגעים אלה כשמה שאני עושה על המחשב הוא רק לכתוב התגובה הזאת.

מצד שני עם ה-Geforce, המתח נראה יציב.

כשאני מחבר את ה-ATI, אני צריך להתפלל שהמחשב יתחיל לעבוד ובדרך כלל נתקע ב-BOOT בשלב 26H שמופיע בתור Reserved במדריך שלהם. עם ה-Geforce זה נראה שהמחשב לא עושה בעיות.

השאלה היא אם יכול להיות שהספק הבעייתי מאוד גורם לבעיות האלה, או שה-ATI נדפק?

מחפש רעיונות, כרגע אין לי מחשב נוסף לבדוק את ה-ATI.

פורסם

עושה רושם שהספק חלש או לא תקין

הATI צורך יותר מתח מה MX בוודאות .

תעלה תכנה שמראה את כל המתחים המדווחים מהביוס ותוודא שכולם ב +-5% מהנורמה. אני מתערב אתך שלא

666 תגובות ! :smile1:

פורסם

עושה רושם שהספק חלש או לא תקין

הATI צורך יותר מתח מה MX בוודאות .

תעלה תכנה שמראה את כל המתחים המדווחים מהביוס ותוודא שכולם ב +-5% מהנורמה. אני מתערב אתך שלא

666 תגובות ! :smile1:

לפני שאתה סתם זורק השערות אולי אתה יודע איזה ספק בכלל יש לו?
פורסם
  • מחבר

יש לי באמת ספק ג'נרי מעפן.

הבעיה שה-ATI עבד לי קרוב לחצי שנה בלי בעיה.

ואם המתחים היו קופצים אז הייתי שם לזה לב.

ה-Error code הוא דרך אגב 2b ולא 26 כמו שחשבתי.

פורסם

בסדר ספק גנרי אבל כמה?

הכרטיס מסך הזה לא זולל חשמל זה כרטיס ישן.

תבדוק את הכרטיס אצל חבר ותריץ 3DMARK06

אם הכל יעבוד אז הספק שלך באמת לא טוב...

פורסם

איך אתה מודד את המתחים ?

בביוס או באמצעות תוכנה ?

פורסם
  • מחבר

גם וגם.

PCHEALTH ו-Everest.

אני כרגע לא יכול לעשות בדיקות של ה-ATI על מחשב אחר, אבל חוסר היציבות במתח ה-VDD גם עם ה-GEFORCE גורם לי להבין שלא מדובר בבעיה בכרטיס המסך.

פורסם

כמו שהציעו הכי טוב לקבל מדד האם הכרטיס תקין זה להפעיל אותו על מחשב אחר, אם הוא יעבור את 3DMark כנראה שיש אצלך בעייה בספק

ואתה יכול לבדוק עם ספק אחר גם כן

פורסם
  • מחבר

אוקיי,

אני חייב לנסח קצת מחדש את מה שכתבתי, בגלל שהמצב קצת שונה כרגע.

כשאני מחבר את ה-R9800PRO, המחשב לא עובר את ה-BOOT.

אני מקבל רק מסך שחור, ללא ציפצופים ומידי עם Error code 2b.

לעיתים רחוקות מאוד אני מצליח לראות חלק משלב ה-BOOT ואולי קצת לעבור אותו, אבל אז לרוב התמונה נעלמת והמחשב כנראה נתקע.

בקטעים שהמחשב כן עבד, ניתן היה לראות מתח VDD לא יציב בתחום 1.3V-1.7V~.

כשאני מחבר את ה-Geforce 440MX, המחשב עובד.

אבל גם איתן ניתן לראות את חוסר היציבות במתח ה-VDD.

אני אנסה בהזדמנות הראשונה שלי לבדוק את ה-R9800PRO על מחשב אחר (אני די רחוק כרגע מכל החברים שלי)

אבל לדעתי ישנן שתי אפשרויות:

1. הספק הג'נרי ימח שמו.

2. ה-Mother board.

צירפתי תמונה מה-Everset, אולי תראו משהו שלא מסתדר לכם, אני פשוט קצת חלש בנושא הזה.

תזכורת

לוח Epox 8RDA+

מעבד AMD Athlon XP2500+

בין העוזרים תוגרל סופגניה :smile1:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני כמעט בטוח שכרטיס מסך מקולקל, תנסה לבדוק אותו אצל מישהו אחר...

אני רוצה את הסופגנייה ב3 תשלומים שווים ללא ריבית לחשבון 12345 עד יום ראשון.

פורסם

צודק בהחלט ישנם מס' אפשרויות מצב של מתח לא יציב וציינת את רובם ,אך חשוב לציין גם מה לעשות בכל מצב ומצב :

1.לוח אם לא תקין - לבדוק קבלים מנופחים או ניתוקים ( קצר ) לאורך הלוח ,עושים זאת ע"י פנס טוב והרבה אינטואיציה , קבל שרוף לעיתים שופך את מיציו על הלוח ומקצר מעגל מסוים וגורם לאי יציבות במתח או לכדי אי עבודה בכלל ,אם זהו המצב יש לנקות עם אלכוהול ( לא אצטון כי אצטון אוכל פלסטיק ) 70% ומעלה את האזור ולהחליף את הקבל .

2.ספק לא תקין - פה אין הרבה מה להוסיף ,פשוט להשאיל ספק ממחשב אחר ולבדוק ...

3.כ.מסך לא תקין , לא נראה שזה המצב במקרה שלך ... אבל ייתכן הכל ... כמו כן יש בביוס אפשרות ששולטת בכמות ה V שניתנת לכרטיס המסך , תקרא ב MANUAL של ATI ותראה כמה מתח הכרטיס באמת צריך ותכוון בביוס .

בהצלחה בחור !

פורסם

צודק בהחלט ישנם מס' אפשרויות מצב של מתח לא יציב וציינת את רובם ,אך חשוב לציין גם מה לעשות בכל מצב ומצב :

1.לוח אם לא תקין - לבדוק קבלים מנופחים או ניתוקים ( קצר ) לאורך הלוח ,עושים זאת ע"י פנס טוב והרבה אינטואיציה , קבל שרוף לעיתים שופך את מיציו על הלוח ומקצר מעגל מסוים וגורם לאי יציבות במתח או לכדי אי עבודה בכלל ,אם זהו המצב יש לנקות עם אלכוהול ( לא אצטון כי אצטון אוכל פלסטיק ) 70% ומעלה את האזור ולהחליף את הקבל .

2.ספק לא תקין - פה אין הרבה מה להוסיף ,פשוט להשאיל ספק ממחשב אחר ולבדוק ...

3.כ.מסך לא תקין , לא נראה שזה המצב במקרה שלך ... אבל ייתכן הכל ... כמו כן יש בביוס אפשרות ששולטת בכמות ה V שניתנת לכרטיס המסך , תקרא ב MANUAL של ATI ותראה כמה מתח הכרטיס באמת צריך ותכוון בביוס .

בהצלחה בחור !

יפה יפה ניראה כיאילו יש לך הרבה ידע בתמיכה טכנית אתה טכנאי איפה שהוא?

1. אם הקבל נשרף סימן שאין שם קבל מה שאומר שאין מה שייצב את המתח של מה שזה לא יהיה אז במקרה של התפוצצות/נזילה של קבל ממש מומלץ להחליף לוח ולבדוק הארקה בבית בעזרת חשמלאי מסומך, וגם להגן על המחשב עם אל פסק או ספק ממש איכותי.

2. גם אפשרות אבל לא ניראה לי כי זה כרטיס מסך ישן שלא זולל הרבה מתח. וחוץ מזה עם ספק 300W גנרי המחשב שלו ישרוד ובטח יש לו יותר, שלא תבין אותי לא נכון אני ממש לא ממליץ על גנרי אני רק אומר שהמחשב אמור לשרוד.

3. זאת האופצייה הכי סבירה לדעתי וזה גם מה שאמרתי מקודם...

פורסם
  • מחבר

טוב,

גם התמיכה של Epox לא ממש עזרה לי, אז אני באמת יאלץ לחכות שנגיע לקרבת חבר כדי לבדוק בודאות את כרטיס המסך.

את הלוח והספק תהיה לי בעיה לבדוק אצל מישהו, לפי מבט על הלוח, הלוח עצמו נראה תקין.

לא נראה שיש קבלים שרופים, אולי נפתח את הספק ונבדוק אותו בהמשך.

בכל מקרה נעדכן אתכם לגבי ממצאים חדשים בהמשך.

ותודה לכל מי שניסה לעזור (פנקו את עצמכם באיזו סופגניה :silly:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים