עבור לתוכן

Toshiba Satellite U205-S5044 תקציב 12K

Featured Replies

פורסם

לא כתבת מה הדרישות שלך.

לפי הניידים שקישרת, אני יכול לנסות להניח.

לדעתי אף אחד מהם.

בדוק HP NC2400.

פורסם
  • מחבר

לעבודה משרדית, חשוב שיהיה 10-13 אינץ ודגש על ניידות (לצורך נסיעות לחול) ואמינות. מהווה ביום יום תחליף שולחני אבל מחובר למסך 19 אינץ + מקלדת + עכבר כך שלא צריך מסך גדול.

למה NC2400? יש לו מעבד חלש, זכרון קטן שלא מספיק (אפשר אמנם לשדרג אבל יקר), טכנולוגיות ישנות... ובכלל, יש לי HP כרגע (5600) ואני ממש לא מרוצה ממנו...

פורסם

ה-LG מסריח אבל ה-TOSHIBA נראה סבבה לגמרי .......יש דגם שאני מכיר שאולי שווה לך לבדוק אין לי לינק לתת לך לצערי אבל השם הוא XPS 1210 של DELL .

פורסם

למה NC2400?

זוג מעבדי (כפול ליבה) 1.2 ג'יגהרץ, ג'יגה זכרון, סוללה שתחזיק פי 2.5 יותר זמן מאשר הסוללה של טושיבה, Bluetooth, מסך בלי כל קשקושי ה-Truebright, שלוש שנות אחריות - ואיכות בנייה הרבה יותר טובה מסדרת ה-Sattelite של טושיבה. 150 גרם פחות, אגב.

כל זה ב-2,500 ש"ח פחות מהמחיר של הטושיבה. אתה יכול לשדרג לשני ג'יגה זכרון, ועדיין ישאר לך הרבה עודף.

שני מחשבים ברמות שונות לחלוטין.

הטושיבה לא הגיוני בכלל במחיר הזה.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין,

לטושיבה יש כפול CACHE, מעבד חזק הרבה יותר מדור חדש יותר, כפול גודל הארד דיסק (120 במקום 60) שפועל במהירות יותר גבוהה (5400 במקום 4200), כפול זיכרון פנימי (2G במקום 1G).

אמנם, סוללה של HP חזקה יותר, אבל נראה לי שזה קל לשדרג.

מה שאני לא מבין זה עניין המבנה, אתה יכול להסביר אותו? מה לגבי אמינות? ושרות?

פורסם

שמע, תסתכל על זה כך:

הטושיבה מראש יקר הרבה יותר. 2,500 ש"ח. אם אתה רוצה לשדרג את הסוללה לסוללת 6 תאים (או 9 תאים, כי עדיין סוללת 6 תאים בטושיבה תחזיק פחות מאשר ב-HP) אתה צריך להוסיף להערכתי כ-500 ש"ח (עבור ה-6 תאים), ועוד 200 גרם משקל (6 תאים).

ה-HP מצד שני מעט חלש יותר. השאלה היא, מה אכפת לך? אתה מריץ יישומים משרדיים לפי הגדרתך. יש לך את אותם 2 מעבדים, במהירות מעט יותר נמוכה. תשווה גם את ה-HP לשני ג'יגה זכרון, בטל את הזכרון הוירטואלי ולא תרגיש הבדל משמעותי בטעינה של דפי וורד או פתיחה של אימיילים. מצד שני, היתרונות של ה-HP באים לידי ביטוי בצורה מורגשת בדרכים, אם במשקל קל יותר, אם בכך שאת הטושיבה תצטרך לשים כי נגרמה לו הסוללה הרבה לפני ה-HP (כ-5 וקצת שעות ל-HP מול שעתיים לסוללה של הטושיבה), בכך שהוא פחות עמיד ולבסוף יש את עניין שנת האחריות הנוספת של ה-HP.

בעניין ה"מבנה", סדרת ה-Sattelite של טושיבה היא הסידרה הפושטית ביותר שלהם, נגדיר את זה כך. זאת הסדרה הזולה ביותר, ומיועדת בעיקר לפלח השוק הביתי עם מחשבים זולים יותר, ולא לפלח השוק העיסקי.

הסדרות העסקיות בד"כ בנויות מחומרים עמידים יותר למפגעים ובנוסף קלים יותר.

סדרת ה-NC של HP היא לדעתי אחת הסדרות הטובות ביותר מבחינת איכות בנייה של ניידים שראיתי, משתווה לדגמי ה-T שיוצרו בעבר על ידי IBM, ואפילו עולה לדעתי על הסדרות הנוכחיות של לנובו.

על מנת שתקבל מושג, ה-HP המדובר מתומחר בארה"ב ב-1800 דולר. הטושיבה הזה עולה 1500 דולר עם סוללת 6 תאים(!).

מחיר ריאלי עבור הטושיבה הזה בארץ יהיה לא יותר מ-7,500 ש"ח לדעתי.

אם אתה לא רוצה HP בשום אופן, אז לך תראה Lenovo X60s, רק שים לב שאין לו כונן אופטי, אבל אתה מרוויח במשקל.

אבל את הטושיבה הזה עזוב בשקט, בחייך :)

פורסם
  • מחבר

אני מבין עכשיו את כוונתך, הבעיה היא שהבנתי שהשרות של COMPAQ לא מדהים בארץ - ולכן המליצו לי לא לקנות HP. מה אתה אומר?

פורסם

לפי חוקי הפורום אסור לדון בשירות על מנת להמנע מאי נעימויות. צר לי :)

פורסם
  • מחבר

כן רק הבעיה היא שברכישת לפטופים בארץ השירות הוא מרכיב מרכזי בהחלטה, אחת הסיבות שלא בחרתי בואיו. בכל אופן אם אני לא רוצה COMPAQ ללכת על THINKPAD או על XPS?

פורסם

לדעתי Thinkpad (סדרת T או X) טובים יותר מה-XPS, אבל מעולם לא התעסקתי עם XPS ולכן קשה לי לאמר בצורה חותכת מניסיון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים