עבור לתוכן

חימום יתר של המעבד בבדיקת מאמץ - מגיע ל-84 מעלות ומתנתק!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

כרגע מקור הבעיה לא ברור,אני מציע שתעשה את הדבר הבא,תחזור ל - DEFAULT בכל הערכים,תבדוק טמפרטורות ואחרי זה תעביר את המחשב בדיקת מאמץ עם אורטוס ותדווח על הטמפרטורות ומשם נוכל להמשיך הלאה,אם הטמפרטורות יהיו סבירות ומקובלות ללא OC ויתברר שרק כשאתה ב - OC הן עולות גבוה מידי ולא בגלל שיש העיה עם הקירור או הרכבתו,נראה לי שתהיה בבעיה מסויימת,כי לא יהיה לך קייס אמיתי להחליף את המעבד,אבל בוא קודם נהרוג את הטורקי הראשון לפני שנקפוץ למסקנות.

כפי שכתבתי בפוסט בעמוד הקודם:

"....

ללא OC המעבד מגיע ל46 מעלות לפי CORE TEMP ול-53 מעלות לפי EVEREST (ב-100% CPU לפי מבחן המאמץ של EVEREST).

אני מניח שאם היתה לי בעיה במשחה/ב-HS הטמפרטורה היתה גבוהה בהרבה.

יכול להיות שנפלתי על סדרת מעבד לא מוצלחת?

..."

לא בדקתי עם ORTHOS - אני אגיע גם לזה.

מה אתם אומרים? טמפרטורות סבירות ללא OC בעומס מלא?

הגיוני ההבדל בין CORE TEMP לבין EVEREST?

יכול להיות שהספק דפוק... נותן מתחים גבוהים ממה שאתה מגדיר ובכך הטמפ' עולה ללא בקרה.

יש דרך לבדוק זאת (חוץ מלהחליף ספק כמובן)? אולי הבעיה בכלל בלוח האם, במחלק המתח... אבל זה קרה גם בלוח השני.

תודה

TMP

פורסם

נראה לי גבוה מידי ללא OC 46 מעלות זה גבוה מידי ב - DEFAULT הטמפרטורה הסבירה צריכה להיות לכל היותר באיזור ה - 32 ובטח בתקופה זו של השנה,בהנחה שגוף הקירור ללא שום בעיות ומורכב כראוי אני חושב שיש לך קייס בנוגע להתחממות יתר של המעבד.

פורסם

אתה יכול למדוד מתחים בעזרת מולטימטר אם אתה יודע לעבוד איתו.

פורסם

תעדכן את ה BIOS, אם ה Heatsink יושב טוב אז 99% שהבעיה שם (או בעיה אמיתי במעבד שזה דבר דיי נדיר).

אני יודע את זה מנסיון אישי, פעם הרכבתי מחשב לחבר ואחרי שהפעלנו אותו הטמפרטורה היתה 80c !

אחרי התקף לב קצר עשינו עדכון ל BIOS שפתר את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

עדכון... פירקתי את המארז לגמרי וניסיתי שוב לעבוד עם ה- GIGABYTE P965 S3. הרכבתי מחדש SONIC TOWER, שמתי שוב משחה של ZALMAN ו...

עכשיו בכל נראה הגיוני יותר:

ללא OC אני בסביבות 32 מעלות במאמץ.

עם OC ל-3600 (8*450) וזכרונות ב-900 אני מגיע ל-28 מעלות במנוחה ו46 מעלות המאמץ עם קפיצות ל-61 מעלות מדי פעם (בתלות בטסט של EVEREST).

המתח למעבד כרגע על 1.35V ולא נראה שצריך יותר.

אז מה אתם אומרים? הבעיה עם ה-P5B DLX? כל שאר הרכיבים זהים... הביוס מעודכן בשניהם ובזני המקרים ה-HS יושב טוב עם משחה חדשה ואותו מעבד.

אולי הבעיה היא ששכחתי לנעול איזה מתח ב-P5B? יש שם אולי איזה אופציה יוצאת דופן שאין ב-S3?

אולי מחלק המתח של לוח האם? כי הספק זהה בשניהם.

אשמח לכל עצה, TMP

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים