עבור לתוכן

חימום יתר של המעבד בבדיקת מאמץ - מגיע ל-84 מעלות ומתנתק!

Featured Replies

פורסם

המפרט בקיצור: E6600, P5B DLX, NINJA, P180, CROSAIR XMS2 DDR2 800MHZ CL4 בחדר ממוזג + מארז פתוח.

OC בקיצור: FSB-400MHZ, DDR2-800MHZ-4-4-4-12, CPU-3600MHZ-X9

VMEM=2.1V

VCORE=1.35V

טמפ' במנוחה - 53 מעלות.

ברגע שאני מפעיל STRESS TEST באמצעות EVEREST המעבד מגיע ל-65 מעלות ב-50% ומתנתק ב-100% עם 84 מעלות (אלא מה :kopfpatsch:).

עם VCORE נמוך יותר הלוח כבר לא מגיב.

מה קורה כאן? הרי ראיתי המון מקרים של OC למערכות דומות שהיו כבדים וקרירים יותר.

אשמח ליעוץ מהממומחים כאן.

תודה,

TMP

פורסם

אולי היקירור לא יושב טוב :kopfpatsch:

פורסם

ההיטסינק לא חובר כראוי...?

פורסם
  • מחבר

אבדוק את ה-HS שוב... יש משחה ממולצת במיוחד?

יש עוד סיבות אפשריות?

פורסם

יש את הזלמן שהיא טובה ביעקרון זה ניראה לי הHS

פורסם

תבדוק שהורדת את הניילון בחלק שיושב על המעבד.

פורסם
  • מחבר

תבדוק שהורדת את הניילון בחלק שיושב על המעבד.

???

ללא OC המעבד מגיע ל46 מעלות לפי CORE TEMP ול-53 מעלות לפי EVEREST (ב-100% CPU לפי מבחן המאמץ של EVEREST).

אני מניח שאם היתה לי בעיה במשחה/ב-HS הטמפרטורה היתה גבוהה בהרבה.

יכול להיות שנפלתי על סדרת מעבד לא מוצלחת? :'(

משום מה אני לא מצליח להפעיל את TAT ואני גם לא מוצא אותה באתר של אינטל.

פורסם

מה הבעיה?

הטמפ' האלה בסדר

פורסם
  • מחבר

מה הבעיה?

הטמפ' האלה בסדר

ללא OC זה נראה בסדר - אבל OC אפילו ל-3200 כבר גורם למעבד להגיע ל-84 מעלות ולהתנתק.

תקרא בפוסט הראשון...

פורסם

לפי דעתי הטמפרטורה גבוהה מאד גם במנוחה,תקן אותי אם אני טועה ממה שהבנתי אתה על 3.6 עם מתח מעבד של 1.35 ? זה נראה לי מתח נמוך אבל אולי אני טועה,אבל אם זה המתח לא ייתכן שבמנוחה הטפמרטורה תהיה 52,פשוט לא ייתכן מכאן אפשר להסיק שמשהו בהתקנה של הגוף קירור לא תקין,בכל מקרה כדי להגיע ל - 80 פלוס מעלות במאמץ עם הגוף קירור שלך המתח צריך להיות מעל 1.5 ואולי אפילו מעל 1.6 .

פורסם

אל תתעצל, תוציא את הגוף קירור ותבדוק שהכל תקין איתו ולא שכחת כלום.

פורסם
  • מחבר

אל תתעצל, תוציא את הגוף קירור ותבדוק שהכל תקין איתו ולא שכחת כלום.

לא רק שאני לא מתעצל - אני אנסה גם להחליף למשחה של ZALMAN, אחליף ל-SONIC TOWER (כי זה מה שיש לי זמין) ואף אנסה להחליף מעבד עם מחשב אחר שיש לי עם E6600 בתקווה שהסדרה שלו טובה יותר... נראה. :s07:

פורסם
  • מחבר

עדכון ושאלות:

1. החלפתי משחה תרמית לזלמן - לא שינה כלום (למרות 'מריחה' סופר-מקצועית ע"י מישהו מנוסה מאוד).

2. החלפתי ל-SONIC TOWER - לא שינה כלום.

3. החלפתי מעבד עם מחשב אחר עם E6600 חדש - לא שינה כלום.

4. ניסיתי הכל על לוח אם במחשב השני (GIGABYTE 965P S3 המצויין) - אותה תוצאה...

5. ה-P180 רץ פתוח בחדר ממוזג עם כל המאווררים על מקסימום.

אני תקוע על 3200 (400X8) והמעבד עולה בטמפרטורות ולבסוף מתנתק... גם במתח של 1.25V VCORE.

מה אני מפספס פה?

יש עוד משהו שיכול להשפיע על טמפרטורת המעבד מלבד תדר ו-VCORE (בהנחה שה-HS בסדר) ?

אני מודה מראש לכל מי שיכול לעזור כאן...

פורסם

כרגע מקור הבעיה לא ברור,אני מציע שתעשה את הדבר הבא,תחזור ל - DEFAULT בכל הערכים,תבדוק טמפרטורות ואחרי זה תעביר את המחשב בדיקת מאמץ עם אורטוס ותדווח על הטמפרטורות ומשם נוכל להמשיך הלאה,אם הטמפרטורות יהיו סבירות ומקובלות ללא OC ויתברר שרק כשאתה ב - OC הן עולות גבוה מידי ולא בגלל שיש העיה עם הקירור או הרכבתו,נראה לי שתהיה בבעיה מסויימת,כי לא יהיה לך קייס אמיתי להחליף את המעבד,אבל בוא קודם נהרוג את הטורקי הראשון לפני שנקפוץ למסקנות.

פורסם

יכול להיות שהספק דפוק... נותן מתחים גבוהים ממה שאתה מגדיר ובכך הטמפ' עולה ללא בקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים