עבור לתוכן

נתב WRT54GL הפסיק להתחבר

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי נתב WRT54GL ועד היום בבוקר הוא התחבר ללא בעיה ב-L2TP ל-012. היום בבוקר לא הצלחתי לגלוש, אז בדקתי את הנתב וגיליתי שהוא לא מוכן להתחבר. הוא מקבל IP, אבל נותן שגיאת could not connect אחרי כמה שניות. אני מצליח להתחבר עם המחשב ישירות למודם, אז זו לא הבעיה. ניסיתי לנתק מהחשמל, ריסט, restore factory defaults וכו' ללא הצלחה. הקונפיגורציה לא השתנתה מאתמול להיום, ואף אחד לא שיחק עם הנתב? מה יכול לגרום לבעיה?

מצורפת תמונה של ה-status בנתב.

תודה,

עדי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

שלום עדי,

לפי כתובת איפי שאתה מקבל מ-DHCP של נתב הכבלים,יש לך איפי פנימי קבוע.

אולי יש מצב שפתאום איפי הפנימי הזה השתנה למרות שאמור להיות לך עליו לייס ארוך.

תעביר את הנתב ל-DHCP או IP DYNAMIC ותראה האם כתובת איפי היא אותו דבר או זהה.

אם הכתובת שונה,הגדר את החדשה בחייגן שלך ואז נסה להתחבר.

האם תוכל לעלות לפה LOG של מהנתב אודות החיבור שלו לאינטרנט?

האם דרך חייגן PPTP+הגדרת ידנית של איפי סטטי,אתה מצליח להתחבר?

פורסם
  • מחבר

אהלן,

העברתי ל-DHCP וקיבלתי את אותו IP. אבל שים לב למשהו מוזר: כשאני מחובר עם המחשב ה-IP שלי הוא 87.68.49.250 (בדקתי ב-whatismyip). לא מצאתי אפשרות log בנתב, אולי אתה מכיר את הדגם ספציפית?

חשבתי לנסות להתחבר ב-PPTP, אני יודע את ה-IP של השרת אבל לא את ה-subnet mask. אתה יודע מהו במקרה?

פורסם

עדי,אני מדבר איתך נטו על כתובות איפי של הכבלים,לא כתובת איפי החוקית שהנתב שלך מושך משרת DHCP של ISP שלך.

לא בעיה:

תעביר את הנתב למוד של DHCP ואז תרשום בצד כתובות איפי,מאסק,שער שאתה מקבל משרת DHCP של הכבלים.

חזור לחיבור pptp והגדר שם בהתאמה ונסה להתחבר.

אם אתה שרת pns עבור חייגן pptp,כך אותו מפה תחת הספקית שלך:

http://www.netcheif.com/Articles/BrdBandDefs/BrdBandDefs.htm

אין לך אפשרות להגדיר זאת ישירות בחייגן l2tp בנתב?

נ.ב:

נסה לשנות שרת lns בחייגן l2tp ותראה מה קורה..

פורסם
  • מחבר

אוקיי. אני מצרף שלושה סקרינשוטים:

הראשון הוא של ה-status בנתב אחרי ששיניתי מצב ל-DHCP. לאחר מכן ניסיתי להגדיר PPTP, אך קיבלתי הודעה שהכתובת של ה-gateway לא נמצאת ה-subnet. שם לקחתי את הסקרינשוט השני. אני לא יודע מה זה pns, ולא מצאתי למה התכוונת בהגדרת LT2P , אז משם הסקרינשוט האחרון.

[attachment deleted by admin]

פורסם

עד כמה שידוע לי.

pns=pptp name server

lns=l2tp name server

בוא שניה נמצא עד הסוף את האפשרות להתחבר דרך pptp:

הכל נכון חוץ מ-gateway,למה הכנסת שם את כתובת שרת pns?

תרשום את כתובת ה-gateway כפי שקבלת ממוד DHCP(ניחוש שלי שהכתובת היא 172.28.32.1).

אם עדין לא מתחבר,שנה את המאסק לכתובת הזאת 255.240.0.0 ו gateway תכניס את הכתובת הזאת 172.26.255.208 ונסה להתחבר.

פורסם
  • מחבר

האופציה השניה עבדה, תודה רבה!! :D

מעניין ממה כל הסיפור נגרם (נתב שמפסיק להתחבר למרות שלא השתנו ההגדרות). יש מצב שהכבלים שינו משהו אצלם?

פורסם

כנראה..שכן.

אני חושב שמצב הנוכחי,יש בעיית התאמה בין כתובת איפי שיש לך מהכבלים והמאסק,לבין כתובת ה-gateway--שווה לך לברר מולם את הנושא

1-למה בכלל אתה מוגדר על איפי ססטי מהכבלים ולא על דינאמי?הרי הנתב הזה בגרסת הקושחה המקורית או הכי עדכנית(וזה מה שיש לך אם אני לא טועה) תומך בחיבור l2tp ללא בעיות.

2-מה קורה כאשר אתה משנה את כתובת המאסק ל-255.255.0.0,מתחבר או לא מתחבר?

פורסם
  • מחבר

1. לפני שהבאתי את הנתב הזה ניסיתי להתחבר עם ראוטר שתומך רק ב-PPTP, לכן ביקשתי IP קבוע. הנתב ההוא שבק חיים בטרם עת, לכן קניתי את הנתב הזה. חשבתי לחסוך שיחה ולנסות להתחבר ישר ל-L2TP, וזה עבד בלי בעיות במשך כמה שבועות, עד היום.

2. אומר שזו subnet לא מתאימה ל-IP.

פורסם

אוקי..בהחלט מוזר העניין.

כנראה השתנה לך איפי הפנימי הכבלים במהלך השבוע,מה שגרם לנתב שלך לא להתחבר פתאום דרך l2tp.

כנראה כמו סברתי מקודם,אי התאמה בין כתובת איפי ומאסק לכתובת ה-gateway.

בכל מקרה,לא צריך לחפור יותר מידי,העיקר שעובד.

אולי שיכנס לפה "קינדי" יהיה לו סבירות אחרת ולמה זה לא יתחבר לך פתאום.

פורסם

קינדי ? מה אני קנדי כן דו איט ? :smile1:

האמת אין לי כ"כ שמץ מה קרה שם

גם אם הכתובת הקבועה שלו בכבלים השתנתה, L2TP יודע לקבל אותה דינמית מ DHCP גם בנתב הזה (אמור לדעת לפחות)

(אבל לא ב PPTP באמת)

בכל מקרה, קורה שבכבלים, גם אם יש לך כתובת קבועה, היא משתנה עקב טעות אנוש או תקלה

ויש מצב שזה אולי איכשהו גרם לבעיה כמו שאמר ידידי המגניב.

למרות שאחרי איפוס, לפי דעתי הוא אומר להיות מסוגל להתחבר שוב ב L2TP, הרי בהתחלה הוא הצליח... מוזר מאוד

מישהו פעם אמר לי שלינקסיס + L2TP זה מתכון שלא תמיד עובד הכי טוב, לא ידעתי אם לקחת את המילה שלו או לא

ולא עשיתי בדיקות בנושא הזה בעצמי, בד"כ אני ישר מגדיר לינקסיסים של לקוחות על PPTP עם כתובת קבועה שאני מבקש עבורם מהכבלים.

בכל אופן, לפחות ב PPTP בנתב הספציפי הזה (ובלינקסיסים לרוב) משמעות ה default gateway היא לא מה שאתה מושך דינאמית

אלא באמת הכתובת שאליה יש לבצע את חיוג ה PPTP , לכן זה לא עבד כששמת את הכתובת שמשכת דינאמית, וכן עבד כששמת את הכתובת של הספקית שלך.

פורסם

אתה צודק..ידידי.

"בכל אופן, לפחות ב PPTP בנתב הספציפי הזה (ובלינקסיסים לרוב) משמעות ה default gateway היא לא מה שאתה מושך דינאמית

אלא באמת הכתובת שאליה יש לבצע את חיוג ה PPTP , לכן זה לא עבד כששמת את הכתובת שמשכת דינאמית, וכן עבד כששמת את הכתובת של הספקית שלך."

לא תמיד,אני חושב שזה תלוי האם חיבור pptp יודע לעבוד דינאמית או לא,כי אצלי באדמיקס 6114wg,הגדרתי איפי קבוע בחייגן pptp לשם חיבור לכבלים ולשם קבלת יותר יציבות,ופשוט הכנסתי את כתובות איפי שקבלתי משרת dhcp של הכבלים וזה יתחבר חלק.

כנראה שהכל תלוי בתאימות של חייגיני l2tp/pptp לשיטה לחיבור לרשת הכבלים בארץ,וזה אומר שעדין,ל-GL אין תאימות טובה עד הסוף דרך l2tp.

פורסם
  • מחבר

אם כבר יש דיון פתוח, מהם היתרונות של התקנת ה-DDWRT?

פורסם

איזה צירוף מקרים :)

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php?title=DD-WRT_Docu_(EN)

http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/What_is_%22DD-WRT%22%3F#Features_.28Overview.29

בגדול ההבדל הוא הוספה של אפשרויות רבות, אפשרות קינפוג ברמת הסקריפטים (יש לך שם shell קטן אפילו) ויציבות טובה יותר (תמיד כיף לראות שיש לך uptime של חדשיים :silly:).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים