עבור לתוכן

Pen Tool בפוטושופ:

Featured Replies

פורסם

שלום לכל הגראפיקאים ;)

כבר הרבה זמן אני לא מצליח להשתלט על ה Pen Tool בפוטושופ. אני רוצה ללמוד לצייר איתו -מהם הכללים בשימוש וכו'.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

גם אני רוצה לדעת,

אנשים עושים איתו דברים מדהימים...

זה מטורף, אבל שאני מנסה --> 0

פורסם

pen tool זה כלי ממש מעולה, כדאי באמת לשחק איתו הרבה. צריך פשוט לדעת שהגישה לעבודה איתו שונה לגמרי - הוא לא כלי לציור, אלא כלי עזר בלבד שתפקידו לייצר contours ("קוי מתאר"). שים לב שהוא מהווה אוביקט נפרד מהתמונה שלך, ולא מצייר כלום (כל עוד לא אמרת לו במפורש להשפיע על התמונה שלך)

הערה: כל מה שאני אומר כאן זה מנסיון ב Photoshop 7, אין לי נסיון בגרסאות מתקדמות יותר (אבל אני מניח שאין הבדל)

לגבי ה pen tool ה"רגיל" (לא freeform):

בעקרון אתה בונה איתו מעין מסלול של קוים (עקומות) ונקודות (שנקראות Anchor points) שכזה בצורה הבאה:

- לאחר שבחרת בכלי הזה, אם תלחץ על המסך (לחיצה קצרה, בלי לגרור את הסמן) - אתה תשים נקודה. פשוט מאוד.

- אם תלחץ באותה צורה במקום אחר, תקבל נקודה נוספת וקו בין 2 הנקודות. כך אתה יכול ליצור קו מקוטע ע"י יצירת הנקודות אחת אחרי השנייה.

עכשיו לקטע המעניין:

- כעת, כשתעביר את הסמן על אחת הנקודות (שלא בקצה), נפתחות בפניך מס' אפשרויות:

- ברירת מחדל - מופיע סימן - מתחת לסמן: לחיצה במקרה זה תמחק את הנקודה, ותעביר קו לנקודה הבאה.

- לחיצה על Ctrl: מצב בחירה: במצב זה תוכל פשוט לגרור נקודה ממקום למקום (כמובן שהקו לנקודה הבאה יישתנה בהתאם)

- לחיצה על Alt: מצב שמאפשר לך לגרור החוצה מהנקודה קו מיוחד (שים לב, הוא לא מהווה חלק מה contour עצמו!!!), שנועד לקבוע את מידת הקמירות (או קעירות) של הקוים שנוגעים בנקודה (וככה למעשה אתה יוצר עקומות מהקוים הישרים). לאחר מכן, כל פעם שתלחץ Ctrl על אותה נקודה תהיה לך אפשרות להזיז לא רק אותה, אלא גם את קצוות הקוים המיוחדים האלו.

כשתעביר את הסמן על קו בין 2 נקודות:

- לחיצה פשוטה (ללא מקשים נוספים) על קו בין 2 נקודות, תיצור שם נקודה חדשה שגם איתה תוכל לשחק באותה צורה. אם תלחץ ותגרור, תיצור אוטומטית גם את אותם "קוי הקמירות" של הנקודה.

- לחיצה עם Ctrl: שולטת בקו עצמו באופן הבא: אם ל 2 נק' הקצה שלו לא יצרת את "קוי הקמירות", אז גרירת הסמן תזיז את הקו יחד עם נק' הקצה. אם לפחות לאחד מהקצוות יש "קו קמירות" כזה, אז גרירת הסמן תמתח את הקו ותרחיב את הקמירות/קעירות שלו לפי כיוון הגרירה. (הכל תוך כדי לחיצת Ctrl)

לגבי נקודות הקצה (עבור מסלול פתוח): כאן ההתנהגות טיפה שונה, אבל הגיונית:

- קו הקמירות מתנהג קצת אחרת (משפיע רק על כיוון אחד, וימשיך להתנהג כך גם אחרי שתיצור לנקודה הזו המשך למסלול)

- ניתן כמובן לסגור את המסלול כאשר אתה מעביר את הסמן מעבר לנק' קצה, ומתחתיו מופיע סימן של מעגל קטן.

תוספות:

- ניתן ליצור יותר ממסלול אחד: לאחר שסיימת ליצור מסלול כלשהו, תקליק עם Ctrl לחוץ על איזור ריק במסך, כך הפוקוס יוסר מהמסלול שיצרת וכעת תוכל ליצור מסלול חדש (תוכל גם לחבר אותו עם הישן, אם תלחץ על נק' קצה של הישן).

- ניתן לעשות copy&paste ולשכפל מסלול שיצרת. אם אין פוקוס על אף מסלול, אז copy&paste על כל התמונה (כמובן כשאתה עדיין משתמש ב pen tool ), ישכפל את כל המסלולים שיצרת.

- אם בחר קו במסלול מסויים, copy&paste ישכפל רק את הקו הזה (את השכפולים תמיד תמצא באותו מקום, מעל המסלול שיצרת).

- לכל מסלול שיצרת, לחיצה של לחצן ימני עליו תאפשר לך לבצע כל מיני פעולות אחרות, כמו stroke path ו fill path (לציור לאורך המסלול או לצביעה בתוך המסלול במידה והוא סגור. שים לב ש paint bucket בתוך מסלול סגור יתעלם ממנו, כי המסלול לא חלק מהתמונה!), וכמו free transform path ש (טוב, אין מה להסביר..)

- define custom shape מאפשר לך להפוך את המסלול שבחרת לצורה וקטורית שתוכל תמיד לבחור מהכלי ליצירת צורות.

- make selection הופך את המסלול בעצם ל selection..

לגבי freeform pen: אתה יכול לבחור בכלי הזה ופשוט להתחיל לצייר contour כלשהו.. כשתסיים, הוא אוטומטית יתחלק לנקודות שעליהן תוכל לעבוד כמו שהסברתי עד כה.

אממ.. זה מה שאני זוכר כרגע, נראה לי שזה בעיקר מה שיש לדעת. מקווה שעזרתי לפחות כמו שחירבשתי..

תהנה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

ואוו הסבר מדהים, תודה רבההה :yelclap:

עכשיו הבעיה היא באיך ליישם את כל זה בשביל לצייר משהו :-[

פורסם

בבקשה, :xyxthumbs:

ועכשיו יאללה תתחיל לשחק עם זה, ככה לומדים ;)

(ככה לפחות אני למדתי)

פורסם

בפשטות על "פאן"

כלי "שנלקח" מתוכנות וקטוריות שאגב בהם משום מה יותר קל לעבוד איתו מאשר בפוטושופ

שום הסבר לא יעזור כדי להתחיל לעבוד על הכלי הזה בצורה מקצועית, אלא רק ניסיון ואחרי שיש את הטאצ'

זה כבר קל...בערך קל

כמה טיפים:

-שאתה עובר על צורות מורכבות(מעוגלות ואמורפיות)כדי למצא נקודות מוצא יציאה ברורות כמו סוף/התחלה של קטע מעוקל וכו'

-בקליק של הנקודה השניה והלאה במיוחד בצורות מורכבות תנסה למשוך את העכבר תוך כדי הקליק לכיוון הרצוי ככה תקבל מושג(+"ידיות" כיוון) איך

כדאי לעשות את הנקודה הבאה(כל נקודה משפיעה על הקודמת)

-לחיצה על "שיפט" במקביל תיצור נקודה עם "ידיות" לפי זוויות: 180 מעלות 45 מעלות 90 מעלות-זה טוב לצורות מוגדרות כמו מעגל אליפסה וכו'

-שמור כל קטע סגור ב "path"+שם ככה תוכל לחזור אליו מתי שנוח לך.

-"החץ הלבן" בחלון כלים הראשי(dst) יעזור לך לכוון את הנקודות לאחר שהצורה סגורה כמו גם את ה"ידיות".

בהצלחה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

רצוי להבין את עקרון הפן טול, ניתן להגיע איתו לרמות מאוד מדוייקות של ציור,

היות ומדובר בכלי וקטורי לכל דבר,

אחרי תרגולת פשוטה והבנה של העקרון שהכלי עובד, ניתן לצייר כל דבר בצורה מדוייקת, כמובן הכלי הזה איטי ודורש שקידה ודייקנות, בניגוד למריחת מברשת

המוכרת לכולנו...

זו תוצר מאוד ישן,

התוצר הוקטורי הראשון שלי..

doodledonewm5.jpg

פורסם

:xyxthumbs:

אהבתי

ולמען האמת, אני חושב שה pen tool פשוט איטי מדי יחסית לתוכנות וקטוריות אחרות. בעיקרון, אני משתמש בו רק אם אני רוצה לעצב משהו שדדורש דיוק וסימטריה. אבל לציור וקטורי כנ"ל, כבר עדיף בהרבה שימוש בתוכנה ווקטורית כמו Flash, Freehand או Adobe Illustrator

פורסם
  • מחבר

תודה שוב לכולם, DemonTuX עבודה יפה :xyxthumbs:

למדתי להשתמש בכלי, אבל אני לא מוצא אותו שימושי מאחר ואני לא יכול לצייר בו כמעט כלום (אין כישרון).

:-[

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תודה שוב לכולם, DemonTuX עבודה יפה :xyxthumbs:

למדתי להשתמש בכלי, אבל אני לא מוצא אותו שימושי מאחר ואני לא יכול לצייר בו כמעט כלום (אין כישרון).

:-[

מלבד ציור וקטורי הפן טול הוא הכלי הכי שימושי בפוטושופ לגרפיקאי מקצועי, ניתן לעושת עימו הכל, וגרפיקה מקצועית דורשת ציור צורות, זהו הכלי לדבר :)

ורק בעזרתו ניתן להגיע לצורות מדוייקות ודרושות לעבודה גרפית כזו או אחרת

פורסם
  • מחבר

תגובה אחרי 4 חודשים, אהבתי ;D

יש אולי איזה מדריך שאפשר דרכו ללמוד את הטכניקה של השימוש בכלי הזה?

פורסם

חחח אני מצטער, פשוט לא הייתי פה איזה 4 חודשים.. חח

יש מדריכים רבים, הייתי מציע פשוט להכנס למדריך אונליין שיש באתר של אדובי, או לאתר good-tutorials

פורסם

עכשיו אני מבינה למה לידיד של יוצאים ציורים מדהימים

למשל צביע של כול שער ושער של דמות :kopfpatsch:

פורסם

יש למישהו עוד דוגמאות לעבודות שעושים עם הכלי הזה? אולי שלכם אפילו

פורסם

בנוגע לזה,

האם אפשר להשתמש בפוטושופ 7 לגרפיקה וקטורית?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים