עבור לתוכן

האם זה נכון?

Featured Replies

פורסם

קראתי מן "כתבה" באינטרנט, אבל אני לא בטוח לגמרי שהיא נכונה.

רציתי לדעת מה דעתכם עליה:

תחילת כתבה:

בקשר לWii : המכשיר מבחינת ביצועי גרפיקה מאוד חלש כל אחד משאר מכשירי הדור הבא חזק ממנו לפחות פי12 רק לצורך ההשואה יש למכשיר מעבד במהירות 700 הרץ שזה בדיוק מה שיש באקס בוקס 1. הגימיק האדיר שזה בעצם החידוש הגדול זה השליטה החדשנית שזה פשוט רעיון אדיר חבל על הזמן. המחיר כמובן בהתאם הקונסולה מאוד זולה המשחקים לא חזקים גרפית אבל מרטקים מבחינת משחקיות וכמובן שיש במכשיר את כל המוסקטים של נינטנדו בניהם זלדה = בקיצור שווה למי שלא יכול להרשות לעצמו מכשיר יוקרתי או למי שרוצה קנסולה נוספת בנוסף לPS3 או XB360 אני שוקל לקנות את הקונסולה.

עכשיו לחברה הגדולים

בקשר לXBOX360 : המכשיר הראשון ממכשירי הדור הבא אבל בהחלט מפתיע מבחינת חומרה אחד הסיבות שהמכשיר זול היא לא מיפני שהמערכת פשוטה אלא שביססו את המכשיר על חומרה קימת הדבר בהחלט הוריד את עלות יצור המכשיר. המכשיר מכיל בתוכו שלושה מעבדי POWER PC מבית IBM כל מעבד רץ במהירות של 3.2 מגה הרץ. מהירות כוללת בשלושת המעבדים ביחד היא 9.6 מגה הרץ.כל אחד מהמעבדים הוא מולטי טרייד כלומר המכשיר יכול לעשות 6 פעולות מסובכות בו זמנית . בנוסף יש למכשיר בתוך כל מעבד מעבד עזר סך הכל 3 מעבדי עזר. יוצא שיש לX360 שלושה ליבות + 3 מעבדי עזר שם קוד המעבד הוא XENOX. למכשיר בנוסף יש 512 DDR3 של זיכרון RAM. למכשיר כרטיס גרפיקה מבית ATI שם קוד X500 באמת מיוחד בביצועיו הרבה דברים עדיין לא ידועים עליו אבל הדברים הללו כן ידועים למכשיר יותר מ500 מליון טרינגלים מהירות החשיבה שלו היא500 הרץ יש לכרטיס 48 צינורות חיבור (PIPLINE)מהמעבד לכרטיס דבר שמוריד את הצורך בחישובים רבים .בנוסף ATI רכשה 2 פטנטים עולמים בכרטיס הראשון שיש לכרטיס בתוך המעבד 10 מגה אקסטרה זיכרון שפועל במהירות מדהימה שמתקרבת ל10000 הרץ הדבר מאיץ את ההיתקשרות שבן שלושת המעבדים הראשיים למעבד הגרפיקה ל248 GIGA בשניה מספר בהחלט מדהים רך לצורך ההשואה 4כרטיסי 7800 GT מחוברים ב-SLI לא מגיעים למיספר הזה. הפטנט השני המכשיר מוציא דרך 48 צינורות בו זמנית "וורטקס ומפין" אלא שני סוגי פעינוח 3D כל קונסולה קיימת יכולה לעשות רק אחד מהם בו זמנית הXB360 הוא המכשיר הראשון בעולם שיכול לעשות זאת וכרגע היחיד אן אף כרטיס שעושה זאת גם לא הPS3 האם זה ישפיע על אך שהמישחקים ניראים עדיין לא ידוע כי אף אחת מהחברות לא ניסתה לעשות זאת אך ATI מתעקשת שהדבר יכולל פלאים באך שהמישחקים ניראים. = לסיכום קונסולה חזקה במיוחד וגם לא יקרה. שווה לדעתי לכל אחד ליבדוק בירצינות את המכשיר ואת המשחקים הטובים של הקונסולה ויש מהם בשפע לדוגמא GEAR OF WAR-GREW-DEAD RISIN .

בקשר לPS3 : הקונסולה הכי מושקעת מבחינת השקעת יצור אבל האם זה מצדיק... הדבר הכי מפורסם בקונסולה זה מעבד הCELL . קצת בקצרה על ההיסטריה של הCELL שלושת חברות הענק IBM טושיבה וסוני עמלו על המעבד כמעט 10 שנים הדבר כמובן יקר מאוד את מחיר המעבד וזה אחת הסיבות למחיר היקר של הPS3 בגלל הגיל של המעבד המעבד פועל בצורה שונה מכל מעבד חדש שיוצא היום .כל המעבדים החדשים שיוצאי היום הם מעבדים כפולי ליבות אפילו הXB360 הוא מעבד משולש ליבות . אבל המעבד של סוני חושב בצורה שונה . אם נפרק את מעבד הCELL נגלה בתוכו מעבד ראשי 1 מיסוג POWER-PC הפועל במהירות של 3.2 מגה הרץ .זה בדיוק אותו מעבד כמו שיש לXB360 רק שלXB360 יש שלושה כאלה בנוסף הנשק הסודי של הCELL הוא שאר המעבדים שיש בצד לCELL יש 7 מעבדי SPU שהם מעבדי עזר מאותו סוג שיש לXB360 רק שלPS3 יש7 כאלה ול360XB יש רק 3 . סוני טוענת שמעבדי עזר יותר חשובים לגרפיקה מאשר מעבדים ראשים ולכן היא העדיפה לשים יותר מעבדי עזר מאשר מעבדים ראשים. לעומת זאת מייקרו סופט טוענת שזה לא נכון וליבות ראשיות יותר חשובות בכל אופן ניתן להם להיתוכח על כך. בגלל ה7מעבדי עזר הקונסולה יכולה לחשב 2 מלירד פקודות בשניה . לעומת מילירד 1 בXB360 . למכשיר יש 512 מגה זיכרון המחולקים לשני חלקים וסוגים שונים 256 DDR3 ו256 RAMBUS לטענת SONY הדבר יאיץ את הביצועים ולטענת מייקרו סופט עדיף חתיכה 1 של512 . בנוסף לקונסולה יש בכל מכשיר דיסק קשיח דבר שאומר שאולי בקרוב יהיו משחקים שישתמשו בדיסק הקשיח ואולי הדבר ישפר את ביצועי המישחקים שוב פעם לטענת מייקרו סופט הדבר מיותר בדור הבא כי מנועי מישחק של הדור הבא משתמשים בSTRIMMING הזרמה בעיברית כלומר המכשיר לא צריך להכניס שלבי ענק לHDISK אלא מזרים אותם בזמן אמת דרך הדיסק . בכל אופן הדיסק הקשיח הוא בהחלט יתרון ולא חיסרון. בנוסף לPS3 כרטיס גרפיקה מבית NVIDIA שם קוד RSX . אחת הטעויות של סוני שבהתחלב היא ניסת ליצר בעצמה את כרטיס הגרפיקה ולאחר כשלון ביצור החליטה סוני לחפש יצרן ולבסוף החליטה על NVIDIA .נוידיאה בגלל חוסר זמן לא יצרה כרטיס חדש לPS3 אלא עשתה הסבה מהירב של כרטיס שהיה בתיכנון ל PS3 ה7600 ואז יצאה נוידאה בהכרזה שמעבד הגרפיקה של הPS3 חזק מ2 כרטיסי 6800 GT בSLI . עכשיו כצת על ניתונים תכנים של הכרטיס הכרטי עובד במהירות של 550 מגה הרץ יש לו 24 צינורות גרפיקה. מהירות העברת המידע בין המעבד הראשי למעבד הגרפי היא 28 גיגה בייט בשניה. בנוסף סוני צירפה בקונסולה החדשה כונן בלו ריי זה כונן שהדיסקים שלו מכילים בין 25 גיגה ל50 גיגה. כמובן שאין קשר בין גרפיקה למקום שיש על הדיסק את רוב המקום יתפסו קטעי וידאו חלקים להדהים וכן בגלל שהמכשיר הוא מולטי זון את כל השפות האפריות בדיסק בודד 1. עוד יתרון שיש בPS3 הוא חישני התנועה בשלט דבר שכרגע אין בXB360 אבל יש בWII ובPS3 . יש סיכוי שאני ארכוש את הקונסולה אך לא במחיר הנוכחי. משחקים כרגע אין את TEKKEN ו GOD OF WAR אבל יש כמה נחמדים שוה לבדוק את RESITENSS FALL OF MAN.

עכשיו סיכום :

המעבד הראשי : קשה לדעת איזו החלטה יותר נכונה של סוני שיש לה 7 מעבדי עזר ומעבד 1 ראשי או של מייקרוסופט שלה יש 3 מעבדים ראשים ו3 מעבדי עזר. אבל ניראה שלישניהם יש חסרונות ויתרונות לCELL יש בהחלט יתרון בכמות החישובים המתמטים היכולים לשפר את הביצועים במשחקים הבעיה שקשה מאוד לתכנן על המעבדי העזר וניראה שאולי רק סוני עצמה תנצל בשנים הראשונות את הדבר שאר החברות יעדיפו כרגע לנצל רק את המעבד הראשי עם 3 מעבדי עזר בלבד . ואולי בעוד שנתיים שלוש שעלות היצור תרד וגם כשהPS3 יהיה יותר פופולרי תהיה שווה ההשקעה. בקשר לXB360 יותר קל וזול לפתח לו משחקים בגלל שקל מאוד ליצר משחקים על MULTICORE כמובן שזה יותר יקר מהדור שעבר אבל עדיין יות קל וזול מאשר על הCELL מה שאומר שהרבה חברות יבתרו כרגע על הסל ויעדיפו את האקסנוס של מייקרוסופט. יוצא לסיכום שהCELL יש אולי יתרון בכוח. אבל לא נהנה מיזה בשנה או שנתיים הקרובות.

מעבד הגרפיקה : בקטגוריה הזאת הXB360 מנצח ובגדול המעבד יותר חדשני בהרבה ומשתווה בדברים רבים לX1950 GT שהוא הרבה יותר חזק מ7600 . אך סוני מאמינה ש7מעבדי העזר יחפו על החסר. לא לשכוח את שני הפטנתים היחודים 10 מגה אקסטרה והרצת שני סוגי 3D בו זמנית.

שלט : הPS3 מנצח השלט מכיל חישני תנועה . כמובן שמייקרוסופט כבר עומלים על שלט חדש . טענה אחת יש לי לשלט של סוני היה מחמד לו היה בו רטט וכן אם היו משנים קצת את העיצוב קצת נימאס אחרי עשור ליראת את אותו שלט בדיוק וכמובן לא להיות קיצוני כמו הבומרנג. -הערה קטנה כל מי ש אמר לי שאחז בשלט של הXB360 בהחלט אמר לי שהוא נוח במיוחד ומאוד קל.

סוף כתבה

פורסם

בשמחה הייתי עוזר לך....

אבל תגיד לי, זה אמור להיות שעת סיפור?

פורסם
  • מחבר

בשמחה הייתי עוזר לך....

אבל תגיד לי, זה אמור להיות שעת סיפור?

לא הבנתי את המטרה, אבל היא בטח לא הייתה מצחיקה.

פורסם

נתונים יבשים לא אומרים כמעט כלום, אתה לא יכול להשוות קונסולות לפי הנתונים הטכניים הבסיסיים שכתובים שם, לכן הכתבה דיי מיותרת.

אגב, מי כתב את הכתבה הזאת? יש לך קישור??

פורסם
  • מחבר

סתם איזה מישהו מ'גיימר',

לא משהו מוכח, דעה של בנאדם

פורסם

סתם איזה מישהו מ'גיימר'..

הבנתי...

כל הנתונים נכונים, אבל גם אם זה לא היה כך זה לא היה משנה הרבה.

כי אתה לא יכול להשוות קונסולות (או כמעט כל דבר אחר) רק לפי הנתונים שלה.

פורסם

סתם איזה מישהו מ'גיימר',

אמרת בעצמך,דעה של בנאדם... :bash:

פורסם

פותח התרד שנה בבקשה את כותרת הדיון לאחת חוקית ולא התרד יינעל

פורסם

בנתונים יש הרבה טעויות

ל360 אין 3 ליבות יש מעבד משולש ליבה שזה שונה מאוד

ואין לא אף מעבד נוסף

המיפרט של הWII אף פעם לא אוכרז רישמית

הליבה הראשית של הPS3 לא אותה ליבה כמו של ה360

ויש עוד טעויות שאין לי כח לחפש כרגע ולתת עוד דוגמאות

אבל אני יסכם את מה שכן ידוע

הPS3 וה360 מיתחרים ראש בראש

והWII מאוד שונה וכן יותר חלש גרפית משמעותית

אבל הWII פונה לקהל יותר עממי וה360וPS3 מיתחרים על השליטה בסלון מבחינת בידור אלקטרוני

וזה הכל

פורסם

קחו השוואות רינדור בשבעה משחקים זהים ל - PS3 מול XBOX360 .

http://www.gamespot.com/features/6162742/index.html

(למי שלא מבין שם = העבירו את העכבר על תמונת ה XBOX 360 וקבלו את התמונה המקבילה בPS3)

כמעט בכולם ה XBOX מראה גרפיקה טובה יותר ו FPS גבוה יותר מה PS3 .. המפתחים כרגע לא יודעים לנצל את יכולות הPS3 החדש לעומת ה X360 ה"ותיק", אליו כבר התרגלו מפתחי המשחקים.. הדבר המגוחך ביותר שם זה ב MADDEN = ב PS3 אין צלליות על המגרש בכלל !!

נ.ב- אני מקווה ש KILLZONE שייצא ל PS3 יעשה שמות בעולם המשחקים !! בראיון שקראתי נראה לי ב GAMESPOT כתבו שמגזין משחקים גרמני דיווח שעלות ההשקעה בכותר היא הגבוהה ביותר אי פעם ועמודת על 20 מיליון יורו . ולפיתוח המשחק גייסו את מייטב האנשים שיש לסוני וגורילה גיימס ומספרם עומד על 140 ..

חוץ מזה, פיל הריסון מנכ"ל אולפני סוני הוסיף שהמשחק הולך לעבור אף את רף הציפיות שהוא קבע (דבר מדהים כשלעצמו) ושסוני לא תשחרר שום מידע לגביו עד שהוא יהיה מוכן..

פורסם

פותח התרד שנה בבקשה את כותרת הדיון לאחת חוקית ולא התרד יינעל

ננעל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים