עבור לתוכן

המלצה לנתב לוילה תלת קומתית

Featured Replies

פורסם

המחשב המחובר לאינטרנט נמצא בקופת המרתף. אני מעוניין לחבר לו נתב ולגלוש בתקשורת אלחוטית דרך המחשב שבקומה השלישית.

אני מחפש נתב אייכותי (לא משנה המחיר) שיעשה את העבודה באמינות ובהצלחה

בתודה מראש

פורסם

למרות שתקני ה-802.11g/b מדברים על כ-100 מטר טווח, אך תוסיף לזה קירות באמצע ואני מבטיח לך שהקליטה תקטן. לרוב מדובר בכ-20-30 מטר.

עכשיו, אתה רוצה שהמודם יהיה במרתף - הקירות במרתפים (וממ"דים) עשויים לרוב מבטון מזויין בעל עובי רציני יותר משאר קירות הבית, דבר שמקטין את עוצמת האות העוברת דרכם.

בלי לדעת ספציפית איך ביתך בנוי, אני לא חושב שנתב אלחוטי בלבד יבצע את העבודה - האות יבלם לפני שהוא יגיע לקומה השלישית.

ישנם שלוש אופציות:

אופציה ראשונה - המודם והראוטר יקונפוגו מראש ויחוברו לחשמל ולקו האינטרנט (בזק/כבלים) בקומה הראשונה. כרטיסים אלחוטיים יותקנו בשני במחשבים וכך תתבצע התקשורת.

אופציה שנייה - המודם והראוטר כן יישבו במרתף, אך תאלץ להוציא כבל שיחובר ל-Access Point אלחוטי שיעביר אות לקומות היותר עליונות (ה-Access Point ישב בקומה הראשונה).

האופצייה השלישית (והיותר יקרה) - ישנו מכשיר שנקרא Repeater - הוא מקבל אות אלחוטי ומעביר אותו כמו תחנת ממסר לשאר האיזורים בבית.

ה-Repeater-ים די יקרים והם יעלו כמו רשת אלחוטית ממוצעת ויותר (דבר שיכפיל ואפילו ישלש את עלות הרשת).

ההמלצה שלי תהיה להתחיל עם רשת רגילה - נתב אלחוטי (Lynksys/3com) וכרטיס אלחוטי (PCI, לא USB) ולבדוק את איכות הקליטה - עובד, סבבה. לא עובד? תבדוק איזה אופציה מתאימה לך ותיישם אותה.

פורסם

כנראה שלא תמצא נתב כזה.

נתבים בד"כ מתקשים לעבור קומה, לא כל שכן שתיים.

תצטרך לנסות להתקין בחדר המדרגות ולקוות שיקלוט או לבצע אחד מהאפשרויות הבאות:

- למשוך כבל לקומה הרצויה ולחבר שם את הנתב.

- לחבר את המחשב עם כבל.

- להתקין 2 נתבים עם WDS כדי לכסות שטח רחב יותר (קומות)

פורסם

קודם כל תן לנו קצת יותר מידע לגבי מי ספק התשתית שלך.

כמו ש Azmodan אמר כבר זה בעייתי לקלוט באופן אלחוטי מממ"ד או מרתף עקב הפרעות באות RF שעובר דרך הקירות.

לכן הצעה יותר זולה תהיה לרכוש Repeater שזה בעצם תחנת ממסר והוא יעבוד באופן אלחוטי לגמרי ללא כבלים נוספים ואתה תשים אותו בתווך באמצע בין המחשב המרוחק לראוטר.

במקרה שיש לך ADSL תוכל להתגבר על הבעייה ולבנות רשת הבנוייה על תשתית קיימת של בזק (כבלי נחושת) שזאת היא בעצם טכנולוגיית HPNA 3.

מה שזה אומר בעצם שאתה אמור לקנות ראוטר Powernet בבזק שעלותו כ 720 ש"ח, בנוסף לכל מחשב נוסף שאתה רוצה לחבר דרך תשתית של בזק בהתבסס על שקע טלפון רגיל אתה חייב לשים שם מתאם מיוחד שעלותו כ 300 ש"ח.

אולי זה נראה קצת יקר, אך בדיעבד אתה חוסך הפרעות בתקשורת אלחוטית וכמובן דבר הכי חשוב אתה לא צריך להעביר כבלים נוספים בכל הבית!

אם אתה צריך עוד מידע לגבי הנושא תעלה פה את שאלותייך.

פורסם

גם בתשתית של קווי טלפון עלולות להיות הפרעות, אבל זה משהו שטכנאי

של בזק מגיע ומסדר(היה ואכן הגיעו למסקנה שהבעיה היא בתשתית).

לעומת תקשורת אלחוטית שבזה אי אפשר לטפל, לא יתחילו לשבור לך קירות בבית.

בנוסף, אולי נתב עם MIMO יכול לספק פתרון כזה, עם שידור של 18dBm, אני לא ידוע

אם תהיה מגבלה.

פורסם

בנוסף, אולי נתב עם MIMO יכול לספק פתרון כזה, עם שידור של 18dBm, אני לא ידוע

אם תהיה מגבלה.

אני לא בטוח שמשרד התקשורת אישר את השימוש בהתקני MIMO.

גם אם כן, עד כמה שאני שומע שיפור הטווח הוא שולי....

הHPNA 3 יכול להיות אופציה טובה

פורסם

עוד אופ' שלא עלתה בראשכם היא שאולי הוא רוצה את הרשת האלחוטית לגלישה עם מחשבים ניידים בסלון או בשאר חלקי הבית ...

לדעתי תוריד כבל למרתף ושים את הראוטר האלחוטי בקומה הראשונה ( מעל המרתף ) ..

ככה תוכל לגלוש מכל חלקי הבית , ואז מה אם הורדת כבל מסכן למטה .. הרי זה שווה את העלויות של נתבים מיוחדים ושאר ירקות שאינך זקוק להם באמת ונתן לך פתרון ביתי פשוט שמכסה כמעט את כל הבית ...

פורסם

עוד אופ' שלא עלתה בראשכם היא שאולי הוא רוצה את הרשת האלחוטית לגלישה עם מחשבים ניידים בסלון או בשאר חלקי הבית ...

לדעתי תוריד כבל למרתף ושים את הראוטר האלחוטי בקומה הראשונה ( מעל המרתף ) ..

ככה תוכל לגלוש מכל חלקי הבית , ואז מה אם הורדת כבל מסכן למטה .. הרי זה שווה את העלויות של נתבים מיוחדים ושאר ירקות שאינך זקוק להם באמת ונתן לך פתרון ביתי פשוט שמכסה כמעט את כל הבית ...

הוא דיי הסביר מה הוא רוצה (לגלוש עם מחשב במרתף ומחשב בקומה שלישית ולא להעביר עשרות מטרים של חוטים)...

זה תלוי גם איפה נק' האינטרנט בבית.

פורסם

אני לא בטוח שמשרד התקשורת אישר את השימוש בהתקני MIMO.

גם אם כן, עד כמה שאני שומע שיפור הטווח הוא שולי....

הHPNA 3 יכול להיות אופציה טובה

דווקא ראיתי בזאפ דגמים של זה למכירה.

בנוסף, ראיתי במפרט הטכני שהוא משדר משהו כמו

פי שלוש מראוטר אלחוטי רגיל, זה באמת לא עושה הבדל משמעותי?

פורסם

אין לי נסיון אישי אם הMIMO, אבל ממה שקראתי/ הסבירו לי/ ראיתי הוא לא משדר יותר חזק,

הוא משדר בכמה ערוצים בו זמנית והוא משתמש בעובדה שלוקח לאות זמן להגיע למקלט.

מבחינת האות הוא לא חודר יותר טוב קירות או מכשולים אחרים.

הMIMO פשוט יותר טוב לכסות קומות.

בין-קומות יש בעיות של בטון, צינורות ותימוכי ברזל - דברים שתמיד יגרמו לבעיות באות.

שתי קומות + מרתף זה לא יעבור.

לקבל אות חזק יותר פשוט צריך לשדר יותר חזק - וזה כבר תלוי בדגם, כל אחד יכול להיות שונה.

פורסם

ישנה אופציה נוספת - רשת על בסיס רשת החשמל הביתית.

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/index.php?cPath=199_253&filter_id=82

אני יודע, אני יודע - זה טיפה "אקזוטי", אבל זה יכול להיות פיתרון לא רע.

אישית לא יצא לי לעבוד עם הטכנולוגיה הזו, אבל תודו שזה יכול להוות פיתרון :xyxthumbs:

אני ממליץ שתדבר עם טכנאי החנות - הם די מנוסים בדברים כאלה (החנות עצמה מתמחה במוצרי Overclocking).

פורסם

כמו שהבנתי מהתגובות כאן, שלאף אחד אין ממש ניסיון עם הדברים שהוא מציע.

בקיצר, הפתרון הכי טוב בשבילך זהו נתב HPNA 3 . ולא אלחוטי, שלא משנה כמה חזק הוא ישדר לך, אתה לא רק שלא תהנה מהגלישה, ספק אם בכלל תגלוש!

ל HPNA 3 כמו שאני בדקתי יש תקלות מינימליות שניתן לסדרן כמו שאמרו כבר עם טכנאים של בזק, כמובן, אך ורק אם זו בעיית תשתית!.

הנתב והמתאמים אמנם קצת יקרים, אך הם מהווים את הפתרון בשבילך.

כמו כן הנתב של HPNA3 בבזק סטור מלא מלא בפיצ'רים!!!! :xyxthumbs:

פורסם

עוד פתרון זה שימוש ב AP ,( או עוד ראוטר להגדלת הטווח )

תשמע העסק הזה של 3 קומות הוא דיי בעייתי גמו שאמרו לך פה הקירות בטון עלולים להוות מכשול רציני שלא נדבר על 2 קומות שהאות צריך לעבור ...

לדעתי הכי טוב באמת זה רשת אלחוטית

לדעתי תנסה את הקונפיגרציה הבאה ובמיה ולא יעבוד תמיד תוכל להוסיף עוד משדרים אלחוטיים

הרשת על קווי החשמל עולה המון כסף ... סתם חבל ...

הרשת על גבי הקווים של בזק היא לעיתים בעייתית וגורמת להאטה באינטרנט בחלק מן המקרים

קונפיגורציה 1 :

===========

קומה 2 - מחשב מס' 1

קומה 1 - ראוטר אלחוטי

מרתף - מחשב מס 2

הרעיון הוא לשחק עם הראוטר ולבדוק איפה יש קליטה ואיפה אין ...עד שמגיעים למקום האופטימלי , במידה ולא מצאת מקום כזה אך מצאת מקום שכן מחשב 1 קולט את הראוטר קבע את הראוטר שם והשתמש בקונפיגורציה הבאה

קונפיגורציה 2 :

============

קומה 2 - מחשב מס' 1

קומה 1 - ראוטר אלחוטי

מרתף - מחשב 2 + ראוטר אלחוטי

כל העסק אמור לעלות לך בסביבות ה 700-1000 שקל תלוי ברכיבים שאתה קונה

אם זה הכי זול מהכי זול

2 ראוטרים יכולים להגיע ל 420 שח

2 כרטיסי רשת אלחוטיים 300 שקלים

סה"כ 700 שקל !

לא רע לא ?

במקום לקנות מתאמים יקרים ולאבד את היתרון שברשת האלחוטית ...

פורסם

למה אתם מסתבכים?

מחשב אחד עם מודם במרתף,כבל יוצא מהמודם לקומה למעלה ושם יהיה לו נתב אלחוטי שישמש לשתיי הקומות האחרות ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים