עבור לתוכן

ההבדל בין EDIT MESH מתפריט modifiers לEDITABLE MESH דרך convert to

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.

כפי שכבר ציינתי אני לומד עכשיו את 3dsmax.

בתרגילים מהדוקומנטציה, פעמים רבות מבקשים ממני לבחור בEDIT MESH דרך הmodifiers. בפעמים אחרות, נאמר לי ללחוץ לחצן ימני במשטח העבודה ולבחור באפשרות - Convert To - editable mesh.

רציתי לדעת מה ההבדל בין השניים? אגב, אותה דבר תקף לגבי Edit Poly וEditable Poly. אבל אני מניח שהתשובה תהיה זהה לשני המקרים.

פורסם

אין לי מושג ממש... בכל מקרה, אני תמיד עושה Convert To Editable poly.

אהה יכול להיות שאם אתה בוחר את זה כ- Modifier אתה יכול לבטל את זה בכל רגע נתון ולחזור למודל שלך. (אין לי כח לבדוק ה- Max שלי מכובה כרגע)

בכל אופן, עדיף לך לעבוד עם Editable Poly - הרבה יותר נוח לעבוד איתו.

פורסם
  • מחבר

מדוע עדיף את זה?

ואשמח גם לקבל בכל זאת תשובה לשאלה שלי אם מישהו אחר יודע...

פורסם

X_Dror צודק - אם אתה משתמש ב- modifier, אתה יכול לבטל אותו (זמנית או לגמרי).

אם אתה עושה convert to editable mesh/poly אתה מאבד שליטה על כל ה- modifiers שהיו קודם.

אם אתה משתמש ב- modifier של edit mesh/poly אתה יכול עדיין לשלוט ב- modifiers שלפניו, לעשות לפרמטרים שלהם אנימציה, וכו'.

אגב, שים לב שלפני edit mesh/poly אתה לא יכול לעשות אנימציה שמשנה את הטופולוגיה של האובייקט (מספר הקודקודים והקשרים ביניהם), ובאותה מידה אם ל- edit mesh/poly יש אנימציה שמשנה את הטופולוגיה של האובייקט, אתה לא יכול לשים אחריו modifier שתלוי בטופולוגיה.

בקיצור - edit mesh/poly נותן לך אפשרות להתחרט ולשנות את ה- modifiers הקודמים ב- stack בלי לעשות undo לכל התהליך. אחרי שאתה בטוח שהגעת שתוצאה שמתאימה לך, אתה יכול לעשות collapse to לרמה של ה- edit mesh/poly ולקבל editable mesh/poly.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם!

הדוקומנטציה של 3dsmax מצויינת. רק חבל שהם לא מציינים דברים כאלו. כל הזמן מאכילים אותך בכפית איתם.

בעוד שזה נחמד ואכן מטמיע טוב את הפונקציות השונות של התוכנה - זה לפעמים משאיר לא מעט שאלות פרקטיות באוויר.

ועכשיו נחזור להכין את האווירון...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים