עבור לתוכן

למהע APPLE התחילו להשתמש במעבדים של אינטל?

Featured Replies

פורסם

למה אפל התחילו להשתמש במעבדים של אינטל?

באילו מעבדים הם השתמשו קודם?

ומה ההבדל ברמת הביצועים והאמינות???

תודה

פורסם

נדמה לי שבעבר הם השתמשו במעבדים שהם פיתוח פנימי של APPLE, ואם הם התחילו להשתמש באחרים, זה או בגלל שהאחרים יותר טובים משמעותית או בגלל שאין להם כסף לפתח מעבדים יותר טובים משל עצמם, אבל שאלה יותר בוערת, למה אתה כותב את המילה למה ככה : למהע ?! :lol:

פורסם

אפל קנו בהתחלה מעבדים מ Motorola semiconductors שנקראת עכשיו Freescale ואחר כך הם קנו מעבדים מIBM. אני חושב שהם התחילו עם ה 68K או משהו יותר מסכן ואז עברו ל PowerPc . נראה לי שהם פשוט רצו "להתנתק" מIBM ולא להיות תלויים בו.יש סיכוי שIntel ננתנה להם deal יותר טוב. בכלל הארכיתכתורה של x86 מאוד מפותחת בשביל מחשבים ביתיים ויש גם את AMD בשביל תחרות.

חוץ מזה יהיה הרבה יותר קל פתח תוכנה גם לMAC ו גם ל PC מתי שהם עובדים עם אותו סוג ארכיתכתורה בגלל שהקוד מקומפל לאותו שפת מכונה וההמרה בין הדרך שכל סוג של סיפריה (DLL למשל בwindows ) שומרת את הקוד של התוכנה הוא יחסית קל. בזמן שMAC היו עם PPC התכנתים היו צריכים ליצר שני קומפילציות נפרדות וזה קצת מקשה על הפיתוח וגם צריך שני דיסקים אחד לכל מערכת הפעלה.

בשוק של הPPC אין הרבה מעבדים שמתאימים למחשב נייח ובעיקר משתמשים בה למעבדי תקשורת. IBM ועוד כמה חברות יצרו את ה CELL שיכול אולי לשנות משהו בזה אבל לרוב כל מעבד שIBM מיצרת הוא בהזמנה מיוחדת מחברה אחרת או מעבד שהם משתמשים בעצמם בשרתים שלהם.

פורסם

כי הם קיבלו דוגמאות של C2D מספיק מוקדם

פורסם

למעשה הם השתמשו בכלל ביונה, או בשמם האחר - Core Solo/Duo

ד"א אפל עברו לאינטל כי מוטורולה לא בדיוק התקדמו עם ה-PPC

פורסם

השאלה הזאת מתאימה יותר לפורום מקינטוש, לא? (חוץ מזה שהיא כבר נענתה שם, פעם או פעמיים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים