עבור לתוכן

שאלה בנושא התפלגות רוחב הפס ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

קצת פרטים :

קניתי ראוטר אלחוטי של LEVEL ONE .

המחשב אצלי מחובר ישירות לראוטר עם כבל רשת והמחשב של אחי מחובר אלחוטי עם מתאם בחדר שלו.

רוחב הפס של ה-ADSL שלי בבית הוא 1.5 מגה .

א. עד לפני ההתקנה, אני מבינה שאני נצלתי את מלוא רוחב הפס . השאלה האם עכשיו לאחר חיבור מחשב נוסף , הרוחב פס מתפלג בדיוק שווה בשווה ?

ואם לא , אז האם יש תוכנה שיכולה לתת אינדיקציה כמה מגה מגה רוחב מנוצל מהמחשב שלי וכמה במחשב השני ובכלל האם ניתן להקצות רוחב פס אולי אפילו דרך הראוטר לכל מחשב ?

אגב , כשאני מפעילה תוכנת שיתוף קבצים במחשב שלי , שמתי לב שהמחשב של אחי מאוד איטי ....האם יש השפעה ? המחשב שלו במרחק של 10 מטר בערך מהמחשב שלי ובדקתי כשהוא וגם אני עם דלת פתוחה בחדר ...

ב. לידע כללי...במידה והשכן שלי מחובר גם לאינטרנט עם אלחוטי, יש אפשרות שהוא "יגנוב" לי מרוחב הפס ??

תודה מראש לכל מי שעוזר !! :xyxthumbs:

פורסם

טוב אז ככה:

א. גם לפני וגם אחרי את מנצלת את מלוא רוחב הפס, השירות גם בתשתית וגם בספק נשאר אותו דבר.

החיבור למחשב נוסף יחלק את רוחב הפס לשני המחשבים. החלוקה היא לפי דרישה.

אם הדלקת אמיול במחשב שלך הוא "יתפוס" את המשאבים של האינטרט והמחשב השני "יסתפק" במשאבים שנותרו.

זה בדיוק אותו דבר כמו שמדליקים אמיול במחשב ובאותו מחשב הגלישה נעשת איטית.

ב. (לא לפי הסדר שלך ::)) אפשר לנהל את משאבי האינטרנט ע"י שימוש בתוכנה כמו NETLIMITER שגם מספקת ניטור.

מתקינים אותה על שני המחשבים ומגבילים בעזרתה כל מחשב ככה שהוא ישתמש רק בחלק מוגדר של הפס.

ג. יש אפשרות לנהל את סדר הקדימויות בנתב, כלומר להגדיר לו איזה מחשב יקבל עדיפות לשימוש ברוחב פס. זה נקראה QoS.

בנותב הזה (אני מניח שרכשת אותו מבזק) עד כמה שאני זוכר אין אפשרות כזו. בנוסף זוהי אפשרות מאודלא מומלצת בנתבים ביתיים.

ד.וכן, אם השכן שלך יכול להחבר באלחוטי, ולרשת שלכם אין הגנה, הוא יוכל להתחבר חופשי לאינטרנט שלכם.

פורסם
  • מחבר

Czar_salad , אני חייבת שהתגובה שלך מדהימה....ממש פירוט לכל שאלה שלי .

Kidney_stonE , השלמת בדיוק מה שרציתי לשאול לגבי ההגנה .

המון תודה לשניכם !! :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים