עבור לתוכן

מעבד כפול ליבה מול מעבד בסוקט 939..<השואל הינו בעל אולפן הקלטות>

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

חברי הוא בעל אולפן הקלטות.יש ברשותו מחשב שכולל את הדברים הבאים:

1-מעבד:AMD ATHLON 3500 BOX בסוקט 939.הוא ביקש ממני להדגיש שהמעבד הזה בגירסת וני'ץ

2-לוח אם של גיגה בייט המבוסס על גיפורס 3 בסוקט 939

3- 2GB זכרון של חברת סמסונג .DDR 1

מה שקורה זה שהוא חשב להחליף את המעבד לכפול ליבה,ואז התברר לו שהוא גם ייצטרך להחליף את הזכרון ואת הלוח אם.את הזכרון הוא חייב להחליף לDDR 2

ואת הלוח אם הוא גם חייב להחליף.בקיצור הוא דיבר עם טכנאי מחשבים ושאל אותו האם המעבד כפול ליבה ייתן לו יותר ביצועים ממה שיש לו עכשיו.אותו טכנאי

אמר לו שזה לא כ"כ משנה ואולי יהיה שינוי של 20%.בקיצור חברי ככל הנראה לא סומך על חוות דעתו של הנ"ל ולכן הוא ביקש להפנות את השאלה לפורום זה.

הוא ביקש לציין:

שהיישומים המוזיקליים והאפקטים שהוא פותח הם כבדים ביותר ונשענים ישירות על המעבד

אז האם לדעתכם מעבד כפול ליבה ייתן לו ביצועים יותר טובים ובכמה..?האם שווה לו להחליף את המעבד והזכרון והלוח אם שיש לו כיום למעבד כפול ליבה מה שאומר שזה ייסתכם ב-3000 ש"ח פחות או יותר לפי הערכתו.האם ההוצאה הזאת כדאית?האם באמת יש הפרש ביצועים?

אם יורשה לי לנסח את שאלתו:אם אתם לוקחים את המעבד שיש לו כעת ואת המעבד הכפול ליבה ושמים אותם על הגרף או על מדד כלשהו בכמה אחוזים יהיה הפער..

מחכה לתשובתכם.

שי

נ.ב-אני לא יודע אם זה קשור אבל הוא ציין שיש לו גם כרטיס מסך בסיסי ביותר נדמה לי 7100 שאותו ואת שאר החלקים הוא לא מתכוון להחליף.

פורסם

קודם כל הוא יכול לקחת כפול ליבה בסוקט 939 וככה הוא לא צריך להחליף זיכרון. צריכים רק לבדוק אם הלוח תומך (אולי אחרי עידכון ביוס).

האם יהיה שיפור? אם התוכנות שהוא משתמש מנצלות מעבד כפול ליבה אז בוודאי!!

פורסם
  • מחבר

שוב השאלה בכמה יהיה שיפור.אתה יכול למדוד את זה באחוזים,במטרים,בכל מה שתרצה רק חשוב לו לדעת עד כמה יהיה השיפור

גדול לעומת המעבד שיש לו כיום.

פשוט הוא שוחח עם טכנאי מחשבים מאחת החנויות המכובדות בשוק המחשבים,ואותו טכנאי מחשבים אמר לו:

אין כ"כ הרבה הבדל בביצועים,לא כדאי להחליף לדעתי זו תוספת של 20% בביצועים

אז או שאותו טכנאי לא יודע מה שהוא מדבר או שאולי זה פשוט נכון..

לכן חשובה לי חוות דעתכם המקצועית בעניין.

נ.ב-אגב האם המעבד 4 ליבה כבר יצא לשוק?

פורסם

אם המערכת מגבילה למה לא לשקול לקנות אחת חדשה וחזקה יותר?

להחליף מעבד למעבד כפול ליבה יתן לך כוח עיבוד מקבילי, ז'א תוכל להנות מהפעלת 2 ישומים כבדים הפועלים במקביל על כל ליבה נפרדת ולא "מפריעים" אחד לשני. יש גם תוכנות שתומכות בריבוי ליבות, כמו שאמר הבחור מעלי - אם התוכנה תומכת בזה השיפור יהיה גדול.

20% זה לא נתון מדוייק בכלל מכיוון שכל הישומים מנצלים את המעבדים בצורה שונה מאוד, ז'א שהשיפור יכול להגיע גם ל 80% ויותר, תלוי על איזה אפליקציה מדובר.

מרובעי הליבה לא יצאו עדיין.

פורסם

מעבד 4 ליבות יצא לשוק לא מזמן אבל מחירו גבוה בצורה מפחידה. 1000$ בחו"ל ולכמות של 1000 יח'.

בכל מקרה אני בזמנו לפני שקניתי את המעבד כפול הליבה שלי ראיתי כתבה ב-YNET שהשיפור הוא בסביבות ה-40%.

אני מניח שעכשיו שיש תוכנות מסוימות שמנצלות את זה השיפור גדול אף יותר. לשיקולך.

פורסם

בהנחה והתוכנות אותן הוא מריץ תומכות בעבודה מול שני מעבדים אז קודם כל יהיה שיפור כלשהו (במידה והתוכנות אינן תומכות, לא יהיה שינוי, או אפילו הרעה בביצועים - תלוי במעבד אותו תקנה). מידת השיפור תלויה ספציפית בתוכנה ובמימוש שלה, וניתן למצוא מבחני ביצועים ברשת של תוכנות מקצועיות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי

אני אגיד לו ראשית לברר האם התוכנות שלו תומכות במעבדי כפול ליבה.

שנית שיש אפשרות לקנות מעבדי כפול ליבה בסוקט 939 וככה הוא לא ייצטרך להחליף את ה-2GB זכרון שלו שהם DDR 1 ל-DDR 2.

תודה לכל העונים.

פורסם

לא יצטרך להחליף שום דבר.

אבל ראשית יש לבדוק איזה לוח אם יש לו, והאם שוחרר ביוס מתאים לתמיכה בכפולי ליבה (הסיכוי גבוה שכן).

פורסם

הלוחות היחידים שלא תומכים כפולי ליבה לסוקט 939 הם מבוססי Via K8T890

פורסם

1. ddr2 יתן לו המון שיפור, במיוחד אם הוא עובד עם תוכנות כמו קיובייס ודומותיה הרציניות.

2. כנ"ל למעבד כפול ליבה.

לא יכול להמליץ לך על amd כי לא מתעסק עם החברה כבר כמה שנים ובטח שלא במחשבים אולפניים. אני יכול להעיד מהכיוון של אינטל, המעבר לddr2 667mhz (מddr 400) היה שיפור של 40 אחוז במהירות העבודה, אחר כך במעבד לכפול ליבה (פנטיום d, לא קונרו) נוספו עוד 30 אחוז שיפור.

מדובר היה על קיובייס 3 בעבודה ללא אפקטים, מיקס של עשרה ערוצים (4 אודיו, 6 וירטואלים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים