עבור לתוכן

מה דעתכם על הכרטיס קול הזה

Featured Replies

פורסם

הרמקולים שלי מוגדרים על small ואני לא משתמש בbass redirection כי יש לי כבר כזה מובנה בשלט החוטי של הרמקולים

הרמקולים שלך זה סטליטים או מדפיים?

אתה יכול להרחיב על ה"מובנה בשלט החוטי" ? \ איך הם מחוברים ?

שלי מדפיים... אני תולה על זרועות ברקן.

• תגובות 41
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

השאלה היתה מכוונת לסינדרום

וננוס

תראה אם אתה כבר קנית מערכת סטליטים של לוג'טק אחת הטובות ביותר שקיימות וכמעט הכי יקרות זה יהיה ממש דפוק אם אתה תקנה כרטיס שהוא זול יותר מאשר כרטיס שמומלץ ביותר

הכרטיס של אמ סטודיו רוולושין יתן לי את אותן תוצאות כמו הקריאטיבי בסאונד

מה עוד שברוולושין ישר אני מחבר לו כבל COAX

בלי יותר מידי מחברים בדרך

פורסם

אתה יכול להרחיב על ה"מובנה בשלט החוטי" ? \ איך הם מחוברים ?

שלי מדפיים... אני תולה על זרועות ברקן.

נו רואה? מדפיים

זה ידוע שמדפיים בינוניים יותר טובים מסטליטים בינוניים

והשלט החוטי זה מה שיוצא מהסאב האקטיבי שמחבר את כל ה7 רמקולים

אני שם אותו על השולחן וממנו מכוון את הרמה של הבאס ואת הווליום

ננוס

אתה רק שומע מוזיקה וצופה בסרטים? או שאתה גם משחק משחקים?

פורסם
  • מחבר

מוסיקה וסרטים בלבד אני שונא משחקים

פורסם

הממ אם זה דיגיטלי אולי זה כבר לא משנה במה תשתמש אחרי הכל אתה מעביר את האות ואתה לא תשתמש בכרטיס קול לפנח את הצליל ככה שאתה לא תנצל שום דבר ממה שהכרטיס יציע

פורסם
  • מחבר

ב דיוק אז לסיכום לקחת את הרוולושין?

פורסם

nanus היתה לך אחלה בחירה עם ה-X-fi ופתאום שינו את דעתך כמו נוצה ברוח עם איזה שטות שהרמקולים לא ינוצלו עד תום עם X-FI :screwy:

הביאו לך כתבה של איזה Anatoli אחד שאפילו לא בדק את הכרטיס ב-Surround כי יש לו רק Stereo :kopfpatsch: (ד"א הבנאדם הזה פסל את הכרטיס עוד לפני שיצא... הביקורת שלו זה הדבר האחרון שהיתי מתבסס עליה)

אתה חדש בפורום וזאת רואים,אנטולי הוא אחד האנשים שמאוד מבינים בנושא הזה.

ואני די מסכים עם הביקורת,יש לי את ה X530 ולא הרגשתי את השינוי במוסיקה שלו ציפיתי,כן היה הבדל עצום בסראונד שהכרטיס ה OBלא ידע לעשות וכמובן במחשקים ששמה הוא מלך.אבל למוסיקה כניראה באמת יותר מתאים ה REVOLUTION.

פורסם

אני לא חדש בפורום - אל תשפוט משהו ע"פי מס' פוסטים ותאריך רישום, ואני יודע מי זה אנטולי, אחרת לא היתי מדבר. אני יודע שהוא מבין טוב מאד בענייני סאונד, אבל לדעתי הוא לא ניטראלי בכתבה הזאת ולפי מיטב הבנתי - הכתבה "מכורה" עוד לפני שנכתבה (עקבתי אחר העניין ועשיתי 1+1, יצא לי 3? לא נורא, זו רק דעתי)

כשאתה אומר למוזיקה יותר מתאים ה-revolution - למה בדיוק אתה מתכוון ב-"מתאים" ?

בכל אופן זה לא משנה כי הוא מחבר דיגיטלית - שישתמש ב-Onboard Coax וזהו, חבל על הויכוח בכלל.

nanus, אני מקווה לטובתך שה-revolution הזה יודע לפצל stereo לסראונד ב-DD LIVE Encode, אחרת תשכח ממוזיקה\משחקים בסראונד בחיבור COAX. אם הוא אכן לא עושה את זה, אולי כדאי לך לחשוב על כרטיס שכן עושה את זה:

http://www.auzentech.com/site/products/feature.php

מצאתי בארץ רק את ה-X-Mystique 7.1 gold ב-ZAP - ש"ח600

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=380189

אבל אפשר להשיג מ-EBAY ב-95$ כולל משלוח לישראל: http://tinyurl.com/yhsc5p

fighter, אז אתה אומר בעצם שהסאב שולט על פיצול התדרים לרמקולים? אין מצב לחבר בחיבור אנאלוגי רגיל ושהכרטיס יחליט מה הולך לאן? אולי בגלל זה יש לך דיסטורשן - מגיעים לרמקולים תדרים שלא "אמורים" להגיע?

פורסם

הכרטיס לא משפיע על הסאונד בחיבור דיגיטלי אך ורק אם הסאונד הוא פס קול AC3 או DTS שהוקלט מראש !!! (ומועבר AS IS לפיענוח של המגבר) , בכל מצב אחר בוודאי שהוא משפיע על הסאונד ולא משנה באיזה חיבור הוא מחובר.

אין מה להשוות בכלל מבחינת איכות גבוהה של סאונד (HIFI) בין שני כרטיסים שמחוברים למגבר דיגיטלית אך אחד למשל כרטיס OB ישן והשני כרטיס סאונד חדיש ואיכותי (בכוונה נתתי דוגמאות קיצוניות כדי להמחיש את ההבדל).

עוד כמה דגשים שכדאי להתיחס אליהם כשמתדיינים בתרד זה :

1) Dolby Digital LIVE פיתרון נחמד כשרוצים סראונד וצריך לחבר דיגיטלית - אך מדובר בירידה באיכות !!. הוא פשוט לוקח את הסאונד ודוחס אותו, משמע - פוגע באיכות. ככה שמי שרוצה DD LIVE רק בשביל איכות טובה יותר (בגלל חיבור דיגיטלי) שיחשוב שוב.

2)פרט חשוב מאוד לכל מי שמתכנן לקנות כרטיס קול בקרוב , פרט שלא כלכך מדברים עליו : EAX ו- Direct Sound 3D עומדים למות ולהיות מוחלפים בתקן OPEN AL. בVISTA לא הולכת להיות תמיכה חומרתית ב EAX וב DS3D אלא אך ורק ב OPEN AL החדש. מה שאומר שמישחקים שרק תומכים ב EAX או DS3D יעבדו באפקטים בסיסיים בלבד שיחושבו ע"י ה CPU (!!!) , לפעמים אפילו המישחק יעביר למצב סטריאו. יותר מיזה תכונות חומרתיות נוספות לא ייושמו בחלק מהכרטיסים. קריאטיב הכריזה שתוציא ל XFI דריבר שיתרגם בזמן אמת EAX וDS3D ל OPEN AL וככה לפחות לא נאבד בVISTA את ההאצה החומרתית של סאונד והאפקטים הטובים במישחקים , יותר מאוחר אולי אפילו יצא דריבר כזה לסידרת האודיגי.

אבל מה שחשוב להסיק מכל העיניין שתמיכה בEAX כנראה הולכת להיות פרט שולי בהחלטת הקנייה שלנו כי VISTA הולכת להרוג את ה EAX ולתמוך אך ורק ב OPEN AL. ככה , שלא תגידו שלא אמרו לכם ;) .

כמובן שלא מדובר בצעד ישיר נגד EAX או DS3D אלא בשינוי ארכיטקטוני (די תמוהה) ב VISTA, לפרטים נוספים:

http://www.openal.org/openal_vista.html

קנייה נעימה ...

פורסם

אבל הEAX נתמך בopenAL לא?

וסינדרום, עזוב

הרמקולים בינוניים וזהו, וגם אין לי עצבים גם כל פעם להחליף מצבים ולאכול את הלב שאני רוצה לשחק במשחקים אז כאילו אני מאבד איכות או כל פעם שאני רוצה לחבר אוזניות

פורסם

תתחדש MAN RESPECT :xyxthumbs:

פורסם

ice2k, תודה על מס' עובדות שחידשת לי :goodposting:

וסינדרום, עזוב

הרמקולים בינוניים וזהו, וגם אין לי עצבים גם כל פעם להחליף מצבים ולאכול את הלב שאני רוצה לשחק במשחקים אז כאילו אני מאבד איכות או כל פעם שאני רוצה לחבר אוזניות

להחליף מצבים אתה לא צריך כשיש תוכנה מאוד ידידותית וחכמה שתעשה זאת בשבילך .

העניין הפסיכולוגי של לאכול את הלב על איכות "ירודה" במשחקים לא צריך להיות בראשך, 2 סיבות:

1. אתה כבר עכשיו יודע (לפחות תיאורטית) שאתה יכול לשמוע טוב יותר מוזיקה ושאר תופינים בהחלפת mode. לדעתי, אם כבר שילמת את הכסף - תנצל את המירב.

2. משחקים בדרך כלל לא נותנים איכות כזאת שהיית יכול כביכול לשמוע טוב יותר ב-ent mode. וחוץ מזה ישנם המון משחקים שלא "דורשים" game mode מאחר ולא כולם תומכים ב-EAX בגרסותיו האחרונות או בכלל.

לא הבנתי את הקשר לאוזניות. אפרופו (עם גבינה), התוכנה xfmc מאפשרת להחליף מרמקולים לאוזניות באופציה מה-tray, או עם HotKey - חיוני לכרטיס בלי פאנל. :DJsmile:

לשיקולך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים