עבור לתוכן

שאני מפרמט את המחשב(לא פירמוט ראשוני)אני יכול לעשות תמיד פרמוט מהיר או עדיף שלא?

Featured Replies

פורסם

שאני מפרמט את המחשב(לא פירמוט ראשוני)אני יכול לעשות תמיד פרמוט מהיר או עדיף שלא?

פורסם

אם זה לא פירמוט ראשוני אז כן - אתה יכול לעשות פירמוט מהיר!

פורסם

מה ההבדל ביניהם??

פורסם

פירמוט מהיר מוחק את כל הנתונים שעל גבי ההארדיסק

פירמוט רגיל גם בודק בנוסף אם קיימים סקטורים פגומים

לכן הוא ארוך יותר ואין צורך לבצעו אלא אם כן זהו הפירמוט הראשון של ההארדיסק

או אם קיים חשד שההארדיסק פגום!

פורסם

אתה ממהר לאיזה מקום? כולה עוד 5 דקות עבודה של המחשב זה בטח יותר בריא..

פורסם

מומלץ לבצע FORMAT רגיל ומלא, אם אתה ממש ממש לחוץ אז לא יקרה כלום אם תעשה פעם אחת מהיר.

אבל שתקח את זה בתור אזהרה מהיר הורס, זה ידוע, גם חבר שלי קנה מחשב אחרי שבוע התחיל במסע שלו לעיר ה"פורמטים" חח

ומפעם לפעם שמעתי את הדיסק קשיח שלו "נעלם", עד שהוא פשוט עשה רעש של מנוע והוא החליף אותו.

אני גם לא בעד פורמטים שלא כצורך, כי בדרך כלל אם המחשב קצת איטי, או שיש איזה שגיאה מעצבנת אז ישר רצים לפרמט.

כול ילד שלומד לפרמט עושה את זה לפחות פעמיים בחודש, אני לא רץ למפרט.

את המחשב האחרון שלי לא קבל FORMAT מאז שהוא אצלי.

אין צורך.. הוא איטי יש דרכים לטפל בזה, יש שגיאה? גם אפשר לתקן אותה.

לפי דעתי FORMAT הוא רק במצב שאין בררה או שרוצים לעבור מערכת הפעלה.

פורסם

^^^ שטויות במיץ

פירמוט מהיר לא הורס ולא שום כלום

כמו שאמרו לפני, ההבדל בין פירמוט מהיר לפירמוט "רגיל"

הוא שבפירמוט מהיר אין בדיקת דיסק >> פחות מעבר פיזי על ההרדיסק >> פחות שחיקה >> יותר טוב להרדיסק...

כמובן שפעם ב.... מומלץ לבצע בדיקת דיסק, ופעם בחודש-חודשיים-שלושה מומלץ לבצע גם איחוי

אבל אם אתה מפרמט כל פעם והדיסק תקין, עדיף פירמוט מהיר, חוסך איזה 20 דקות לפחות.

http://support.microsoft.com/kb/302686

פורסם

^^^ שטויות במיץ

פירמוט מהיר לא הורס ולא שום כלום

כמו שאמרו לפני, ההבדל בין פירמוט מהיר לפירמוט "רגיל"

הוא שבפירמוט מהיר אין בדיקת דיסק >> פחות מעבר פיזי על ההרדיסק >> פחות שחיקה >> יותר טוב להרדיסק...

כמובן שפעם ב.... מומלץ לבצע בדיקת דיסק, ופעם בחודש-חודשיים-שלושה מומלץ לבצע גם איחוי

אבל אם אתה מפרמט כל פעם והדיסק תקין, עדיף פירמוט מהיר, חוסך איזה 20 דקות לפחות.

http://support.microsoft.com/kb/302686

אני לא יודע מאיפה לך המידע שפורמט מהיר לא הורס, אבל במקרה לפני למעלה משלוש שנים שלמדתי מחשבים

היה לנו חומר על הנושא (שבין הייתר דברנו על זה) והמורה שהוא טכנאי מחשבים הסביר שזה הורס (ויש לי חומר שלם על זה).

אבל כנראה שאתה מבין יותר.. לבריאות.

אני עדיין יעדיף את הפורמט הארוך (כול עוד זה הדיסק קשיח שלי) ;D

פורסם

יש לך לינק למעלה עם הסבר

פורסם

היה לנו חומר על הנושא (שבין הייתר דברנו על זה) והמורה שהוא טכנאי מחשבים הסביר שזה הורס (ויש לי חומר שלם על זה).

גם מורה וגם טכנאי? אז הוא בטוח מבין. ::) :-X

פורסם

אני לא יודע מאיפה לך המידע שפורמט מהיר לא הורס, אבל במקרה לפני למעלה משלוש שנים שלמדתי מחשבים

אבל כנראה שאתה מבין יותר.. לבריאות.

אני עדיין יעדיף את הפורמט הארוך (כול עוד זה הדיסק קשיח שלי) ;D

אז המורה שלך מבלבל תשכל וכנראה שבגלל זה הוא נהייה מורה... מי שיודע עושה, מי שלא יודע - מלמד.

עכשיו קצת סדר, פירמוט מהיר = מחיקת הטבלה של מע' הקבצים שאומרת איפה כל קובץ נמצא למעשה איזה בלוקים בדיסק שייכים לאיזה קובץ (זה בגדול, זה תלוי במע' הקבצים, למשל ב fat זה בדיוק זה, ב NTFS בדומה) ויצירת טבלה חדשה - אתחול מע' הקבצים החדשה.

פירמוט ארוך = פירמוט מהיר + מעבר בלוק בלוק על הדיסק ווידוא שהוא תקין, אם אתה משתמש בפקודת format על דיסק שכבר יש בו מע' קבצים (של ווינדווס) הוא יעשה רק verify כלומר הוא לא יכתוב אפסים, אם תרצה אפשר לעשות format /u ואז הוא ירשום לך formatting ששם הוא גם כותב אפסים.

פירמוט low level = מעבר על כל הדיסק וכתיבת אפסים אליו ללא יצירת המבנה הדרוש למע' קבצים כלשהי (בעבר זה גם היה עושה עוד משהו מסדר את המסילות אבל בדיסקים של היום אין לזה משמעות, וזה פשוט כתיבת אפסים), פירמוט שכזה אין לך צורך.

לסיכום, תעשה פירמוט מהיר אם אפשר, ואין חשש שהדיסק פגום. (כמו שהבחור שכתב כמה הודעות מעלי)

פורסם

גם מורה וגם טכנאי? אז הוא בטוח מבין. ::) :-X

לא צריך להיות גאון כדאי להיות גם מורה וגם טכנאי.

הוא מורה לתחזוקת מחשבים (בדרך כלל המורים לתחזוקת מחשבים הם טכנאים חח)

בכול מקרה זה הדעה שלי (לא רק בגלל שהוא אמר אלה בגלל שאני ראיתי בעיניים שלי)

פורסם

תבין, אין פה מקום לדיעה

אנשים מראים לך לינקים ומספרים לך עובדות

זה כמו שתגיד "המורה שלי אמר שהירח עשוי מגבינה צהובה" ותבחר להאמין בזה כי זאת הדיעה שלך...

אתה פשוט בוחר להאמין במשהו שהוא לא נכון... אבל איך שאתה רוצה

פורסם

תבין, אין פה מקום לדיעה

זה כמו שתגיד "המורה שלי אמר שהירח עשוי מגבינה צהובה" ותבחר להאמין בזה כי זאת הדיעה שלך...

:lol:

אהבתי!!!

פורסם

תבין, אין פה מקום לדיעה

זה לא רק בגלל שהוא או מישהו אחר אמר, זה בגלל שאני ראיתי מספר מקרים שזה גרם לדפיקה של הדיסק הקשיח.

לא צריך להפריז ולהגזים :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים