עבור לתוכן

השוואה בין שני סוגי זכרונות ספציפיים והמלצה כללית בדרך למפרט מלא.

Featured Replies

פורסם

מצטער אבל לא הבנתי את משמעות התגובה האחרונה שלך.

למה לי לחסוך לכרטיס מסך תומך DX10? מה זה יתן לי ליישומים שאני מתכנן?

זה יותר קשור למשחקים ולרזולוציות מסך גבוהות.

במידה ואתה לא משחק במחשב אז אתה ממש לא צריך את זה.

• תגובות 35
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה יותר קשור למשחקים ולרזולוציות מסך גבוהות.

במידה ואתה לא משחק במחשב אז אתה ממש לא צריך את זה.

זהו שאני לא. ציינתי עוד בהתחלה שמה שמעניין אותי הוא עיצוב גרפי וזה אומר PHOTOSHOP, LIGHTROOM ודומיהן.

קצת משחקים בשביל הכיף אבל לא בצורה כבדה.

רזולוצייה גבוהה כן חשובה לי אבל אני מקבל את זה גם היום מהכרטיס הנוכחי שלי.

ד"א זאת אחת הסיבות שאני לא אוהב מסכי LCD. הם מוגבלים ברזולוציה המקסימלית שלהם ביחס לגודל המסך

(מלבד המגבלה באיכות התמונה מול CRT).

קיצר... DX10 אני לא אצטרך כרגע, אבל כמות זכרון מכובדת כן.

כי אם אני אלך רק על 1GB אז אין לי צורך בDC כי בעתיד כאשר אשדרג ל2GB או יותר, אז יהיו לי 4 סטיקים וכל עקרון הDC ילך קאפוט.

לכן אני רוצה ת המקסימום האפשרי בתקציב היום ועכשיו.

זה מצחיק אבל המחשב הראשון שלי עלה 5500 ללא מסך, הנוכחי 5700 ללא מסך והמפרט שאני חושב להרכיב לעצמי היום עולה

בערך אותו סכום גם ללא מסך. רק מה? מקבלי יותר תמורת המחיר. מי חשב על DUAL CORE בשנת 96? :P

פורסם

זהו שאני לא. ציינתי עוד בהתחלה שמה שמעניין אותי הוא עיצוב גרפי וזה אומר PHOTOSHOP, LIGHTROOM ודומיהן.

קצת משחקים בשביל הכיף אבל לא בצורה כבדה.

רזולוצייה גבוהה כן חשובה לי אבל אני מקבל את זה גם היום מהכרטיס הנוכחי שלי.

ד"א זאת אחת הסיבות שאני לא אוהב מסכי LCD. הם מוגבלים ברזולוציה המקסימלית שלהם ביחס לגודל המסך

(מלבד המגבלה באיכות התמונה מול CRT).

קיצר... DX10 אני לא אצטרך כרגע, אבל כמות זכרון מכובדת כן.

כי אם אני אלך רק על 1GB אז אין לי צורך בDC כי בעתיד כאשר אשדרג ל2GB או יותר, אז יהיו לי 4 סטיקים וכל עקרון הDC ילך קאפוט.

לכן אני רוצה ת המקסימום האפשרי בתקציב היום ועכשיו.

זה מצחיק אבל המחשב הראשון שלי עלה 5500 ללא מסך, הנוכחי 5700 ללא מסך והמפרט שאני חושב להרכיב לעצמי היום עולה

בערך אותו סכום גם ללא מסך. רק מה? מקבלי יותר תמורת המחיר. מי חשב על DUAL CORE בשנת 96? :P

טוב אני יחלק את התגובה שלי לצבעים שיהיה יותר נוח להבין

אם אתה מעצב גראפי מתקדם אולי אולי תשקול את הכרטיס החדש 8800GTX

הוא מגיע עם מהדר לליבה

שמעתי שזה הולך להיות חם

זה שפה חדשה שהם פיתחו שמכילה מלא פקודות שמגיעות ישר לליבה

בכל מקרה זה מה שהבנתי (לא שאני יודע איך זה היה עובד עד עכשיו אבל שיהיה)

הנפח של הזכרון לא קשור לDC או לא

זה פשוט קשור למספר הסטיקים שאתה מרכיב

לא יודע עד כמה זה יעזור לך ספציפית בישומים שאתה הולך להשתמש אבל זה בהחלט לא מזיק

גם יהיה לך 4סטיקים לא יקרה כלום

המחשב עובד בצורה 100% רגילה גם עם 4 סטיקים

מי היה חושב על קופסת מתכת שמחשבת לך דברים בשנת 1800 :screwy:

אם חושבים על זה ההמצאות הכי גדלות (או תגליות) הם המצאות/תגליות שאף אחד לא חשב עלים בעבר או שאף אחד לא חשב שיכול להיות דבר כזה

פורסם

אני חושב שלמעצבי גרפיקה ותלת מימד כבר עדיף את כרטיסי ה QUARDO.

במסכי LCD לדוגמא אם יש לך מסך 19' אתה צריך יותר מרזולוציה 1024X1280 ?.

בימינו מסכי LCD השתפרו איכות התמונה מעולה וכמובן שזה תלוי איזה מסך אתה קונה.

כפי שטל לוי אמר, בלוחות נורמלים אתה מקבל מקום ל 4 סטיקים של זיכרון. אם תשים 2X512 עכשיו, ועוד חודש 2X1GB שום DC לא יילך קפוט.

פורסם
  • מחבר

אני צריך לחדד ולהבהיר קצת.

אני צלם בתחביבי הגדול וזקוק לתוכנות 2D ולא 3D. אני לא עושה שימוש בתוכנות לעיצוב תלת-מימד.

כמו כן אני מעוניין להתעמק ולהתרחב עוד יותר בתחום הצילום ועיבוד התמונה, דרך קורסים מקצועיים, אבל שוב מדובר ב2D.

לגבי "הסטיקים": אני לא מתכוון לקנות 2X512MB היום (בDC או לא בDC) ולהחליפם בעתיד ב2X1GB.

אם אני אקנה היום 2X512MB אז בעתיד אוסף עוד 2X512MB כדי להשלים ל2GB כולל. אבל אז עם 4 סטיקים

DC כבר מאבד מהמשמעות, הלא כך?

באשר לרזולוציית LCD:

היום אני עובד עם מסך CRT של 17" ברזולוציה 1280X1024. זה ה מקסימום שמסך 19" LCD מספק היום. לו היה לי כזה

הייתי בוחר לעבוד ברזוליציה של 1600X1200, אבל הוא לצערי לא מסוגל לספק אותה.

איכות התמונה בכל הנוגע למסכי LCD אינה מתקרבת (לטעמי) עדיין לאיכות התמונה במסכי CRT. התמונות בLCD קונטרסטיות

מידי וחסרים המון גווני ביניים. התאורה היא םונקציה חזקה של זווית הצפייה ומשנה את התוצאה של העיבוד שאני עושה.

אני מכיר את המצב הזה מכה מקומות בהם אני עובד עם LCD.

אני מעוניין לקבל 2GB היום ולא בעתיד, ולמלא רק 2 סלוטים ולשאיר מקום ריק לשדרוג בעתיד, שלא כמו היום שדחפו לי 4

סטיקים של 64MB (אייבורי). הייתי צעיר ולא מבין בזמנו. Times have changed though.

פורסם

אני צריך לחדד ולהבהיר קצת.

אני צלם בתחביבי הגדול וזקוק לתוכנות 2D ולא 3D. אני לא עושה שימוש בתוכנות לעיצוב תלת-מימד.

כמו כן אני מעוניין להתעמק ולהתרחב עוד יותר בתחום הצילום ועיבוד התמונה, דרך קורסים מקצועיים, אבל שוב מדובר ב2D.

לגבי "הסטיקים": אני לא מתכוון לקנות 2X512MB היום (בDC או לא בDC) ולהחליפם בעתיד ב2X1GB.

אם אני אקנה היום 2X512MB אז בעתיד אוסף עוד 2X512MB כדי להשלים ל2GB כולל. אבל אז עם 4 סטיקים

DC כבר מאבד מהמשמעות, הלא כך?

באשר לרזולוציית LCD:

היום אני עובד עם מסך CRT של 17" ברזולוציה 1280X1024. זה ה מקסימום שמסך 19" LCD מספק היום. לו היה לי כזה

הייתי בוחר לעבוד ברזוליציה של 1600X1200, אבל הוא לצערי לא מסוגל לספק אותה.

איכות התמונה בכל הנוגע למסכי LCD אינה מתקרבת (לטעמי) עדיין לאיכות התמונה במסכי CRT. התמונות בLCD קונטרסטיות

מידי וחסרים המון גווני ביניים. התאורה היא םונקציה חזקה של זווית הצפייה ומשנה את התוצאה של העיבוד שאני עושה.

אני מכיר את המצב הזה מכה מקומות בהם אני עובד עם LCD.

אני מעוניין לקבל 2GB היום ולא בעתיד, ולמלא רק 2 סלוטים ולשאיר מקום ריק לשדרוג בעתיד, שלא כמו היום שדחפו לי 4

סטיקים של 64MB (אייבורי). הייתי צעיר ולא מבין בזמנו. Times have changed though.

טוב אז לפי מה שנראה לי אתה לא צריך כרטיס מסך יותר מ 500 ש"ח, כך ש 7300GT יתאים לך.

אף אחד לא אמר לך שאם תקנה 2X512 ובעתיד 1X2GB תצטרך להחליף אותם. בלוחות אם סטנדרטים אתה פשוט מוסיף, לא מחליף. למיטב ידיעתי זה לא פוגע ב DC, אבל כך תמלא לך 3GB כשבפונטציארל יכולת 4GB.

לגבי הLCD בשבילי בכל אופן זאת רזולוציה מעולה למסך שאני עובד איתו LG1970HR.

אולי אתה פשוט מכיר מסכי LCD 19' לא איכותיים (שעולים לכל היותר 1700 ש"ח), למרות שבאמת יש בעיה בזווית הצפייה אבל אם אתה במרכז אין שום בעיות.

פורסם
  • מחבר

אני בהחלט מכיר מסכי LCD ולא מאלו שעולים 1700 ש"ח. אני מדבר על הVIEWSONIC VP930 ועל SAMSUNG וNEC מהאיכותיים יחסית.

מודה שלא ראיתי סכים של 5000 ש"ח או מעלה ל19-20 אינץ' אבל המסכים שעלייהם אני מדבר עולים בין 2500 ל3000 ש"ח, וחלקם בעלי פנל IPS

(או ISP אני אף פעם לא זוכר) שנחשב כטוב יותר ליישומי גרפיקה. לא חושב לשקיע סכום כזה במסך LCD. אני מעדיף CRT טוב של פיליפס למשל,

בסכום הזה.

אני שייך לOLD SCHOOL כנראה. גם בצגי טלויזיה אין היום מתחרה רציני לCRT הישן והטוב, לצערי, וראיתי הרבה כאשר עבדתי בתחום.

ד"א, ואני לא רוצה להעליב אותך או את המפרט שלך חס וחלילה (כי ראיתי שיש לך את ה-7300GT), אבל איך נחשב ה7300 מול ה7600?

בפורום גרפיקה המליצו לי פה אחד לדלג על ה7300 אל מול 6800 ו7600. אני לא מבין גדול בזה (הנתונים היבשים של כמות זכרון וביטים

דומים בשני הכרטיסים) כך שאני רק מצטט את מה שאמרו לי בפורום השכן.

פורסם

טוב בקשר לכרטיס מסך אתה צודק

אתה לא צריך כרטיסים כאלו

לא 8800GTX ולא QUADRO

בקשר לזכרונות

אם אתה שם שני דוגות של 1GB*2

כלומר ארבע סטיקים של גיגה כל אחד אז אתה עדיין תקבל DC

לא יקרה כלום

בקשר למסך אני לא מבין הרבה אתה מבטח מבין יותר ממני

אבל אין CRT יותר גדולים?? או כאלה שמאפשרים רזולוציה יותר גבוהה?

פורסם

טוב אז תלך על 19' CRT.

לגבי הכרטיס מסך 7300GT עולה כמעט חצי מ 7600GT מהדגם הטוב שלו, וגם מציג ביצועים הרבה יותר טובים (אפילו פי 2). (הדגם שלי הספציפי הוא GDDR3 שיותר טוב מה DDR2 הסטנדרטים של 7300GT אבל זה לא קשור אליך...)

תוכל להתרשם פה:

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=532&model2=528&chart=196

פורסם

רגע רגע

ה73GT יותר טוב פי 2 ממי??

מה 76GT?!?!?!

אממממ אני ישמח אם תאמר לי מאיפה הבאת את זה :screwy:

פורסם

רגע רגע

ה73GT יותר טוב פי 2 ממי??

מה 76GT?!?!?!

אממממ אני ישמח אם תאמר לי מאיפה הבאת את זה :screwy:

יצא ניסוח לא ברור, הכוונה הפוכה ממה שהבנת.

פורסם
  • מחבר

טוב. אז נראה שמסתמנת פשרה בנוגע למפרט.

אני אעביר את הנושא לפורום מפרטים.

המון המון תודה על העזרה.

ברשותכם אפנה אלייכם שוב אם תהיה לי שאלה או שתיים.

תודה רבה לכולכם. :yelclap:

פורסם

אני כותב גם בפורום שם :) על לא דבר ;)

פורסם

על לא דבר

בהצלחה ותתחדש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים