עבור לתוכן

השוואה בין שני סוגי זכרונות ספציפיים והמלצה כללית בדרך למפרט מלא.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

כחלק מהמםרט שאני מנסה לבנות לעצמי שיבוסס ע C2D (כנראה ה6400) אני מחפש גם זכרונות.

עליתי על הזכרונות הבאים ואני מתפלא על המחיר שלהם מול התחרות. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי ולהבהיר את ההבדלים.

האם הזכרונות הבאים כל כך גרועים מהמתחרים שלהם?

מדובר בזכרונות G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK במחיר 1500 ש"ח בערך

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_2236_2237&products_id=14781

כאשר המתחרים, למשל, Corsair 2GB Kit PC2-6400 DDR2-800 CL4 Twin2X2048-6400C4 מדברים על כ-2200 ש"ח

http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_435_1817_2229&products_id=14418

אני באמת רוצה לדעת את ההבדלים ומה מומלץ יותר.

האם הGSKILL אמינים ואיכותיים.

על מנת להקל על התשובה, הנה הדרישות שלי:

מחשב חזק שיספיק ויספק אותי לתקופת זמן ארוכה ליישומי גרפיקה (פוטושופ, lightroom, תוכנות אחרות), משחקים מידי פעם אבל לא בצורה כבדה.

התאמה לויסטה שיצא בלי להצטרך לשדרג רכיבים. לא מתכוון לעשות OVERCLOCKING בכלל.

זאת הסיבה שבחרתי ללכת על 2GB מראש ועל DUAL CHANNEL ובתזמון טוב יותר.

האם כדאי לי ללכת על הזכרונות שבחרתי? אולי עדיף לחסוך כסף ולקנות 667MHZ, ולהסתפק בו?

עד כמה התזמונים חשובים לעומת מהירות הזכרון ועד כמה הם חשובים בכלל ליישומים שאני מתכנן?

תודה רבה.

• תגובות 35
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל אם אתה לא מתכנן OC חבל לך על הכסף ותקח 667MHZ.

דבר שני זה ידוע ש Corsair יקרנים בצורה מטורפת ו GSkill נחשב גם למותג ולחברה איכותית כך שאין סיבה שלא תלך על GSKILL בפחות כסף ובמיוחד בהפרשים האלה.

פורסם

אני מסכים

חוץ מה 667

אני חושב שאם יש לך כסך לך על 800

אם אתה מחפש פינות לחתוך אז זאת תהיה הפינה הראשונה

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המון תודה על התגובות.

יש לי מספר שאלות בנוסף:

1. האם אני ארוויח מDUAL CHANNEL? (כי הרי סתם שני סטיקים של זכרון שיעלו פחות לא יוכלו לתפקד בתצורה של DC)

2. עד כמה חשוב עניין התזמונים ליישומים שציינתי? האם זה פיצ'ר שפותח עבור גיימרים ואוברקלוקרים כדי להכניס חיים לשוק הזכרונות ולתחרות בין היצרנים?

3. בלי קשר ישיר לCORSAIR, אשר לטענתכם נחשבים ליקרנים, ראיתי שגם שאר היצרנים מתחמחרים את הזכרונות שציינתי במחיר גבוה. משום מה GSKILL הכי זולים.

זה גורם לי לתהות על איכותם ועל הכדאיות של קניית זכרונות CL4 מהם. למשל, זה יכול להיות כמו לקנות DAEWOO GTI לעומת GOLF GTI, אז אם כבר קונים

DAEWOO אז להסתפק בדגם הרגיל של האוטו. אני מקווה שהאנלוגיה מובנת.

4. מה האיזון (אם יש כזה) בין תדירות העבודה של הזכרונות לבין התזמונים? מה חשוב יותר או מה משפיע יותר?

המון המון המון המון תודה. אתם אחלה פורום והחברה כאן בהחלט מביני עניין. :xyxthumbs:

באופן כללי, הסיבה שאני מתעכב כל כך על עניין הזכרונות היא שההשקעה בהם היא הגדולה ביותר עבורי מסך כל המפרט.

אפילו המעבד לא עולה כמו זכרונות טובים ואני כבר יודע (אם לא תגידו לי אחרת) איזה מעבד אני רוצה (E6400 עם אופציה להתפשר על הE6300 משיקולי תקציב)

חוץ מזה שזכרונות היו והינם צוואר בקבוק לכל מחשב טוב.

פורסם

1. כן אתה תרוויח בכל מקרה.

2. בגלל שיש לך מעבד C2D אז התזמון של הזיכרונות משפיע בצורה מינורית. CL4 זה בסדר גמור מבחינתך.

3. אני מקווה שהבנתי מה שאמרת על המכוניות, אבל בכל מקרה עדיף לך את ה GSKILL .

4. זה כמו שאלה 2, לא? ;)

פורסם
  • מחבר

1. כן אתה תרוויח בכל מקרה.

2. בגלל שיש לך מעבד C2D אז התזמון של הזיכרונות משפיע בצורה מינורית. CL4 זה בסדר גמור מבחינתך.

3. אני מקווה שהבנתי מה שאמרת על המכוניות, אבל בכל מקרה עדיף לך את ה GSKILL .

4. זה כמו שאלה 2, לא? ;)

תודה על התגובה המהירה.

שאלות 4 ו2 אינן אותן שאלות.

שאלתי (בשאלה 2) עד כמה חשוב עניין התזמון ליישומים שאני מעוניין בהם וכתבתי בהודעה הראשונה הראשונה שלי.

בשאלה 4 אני מנסה להבין באופן כללי מה האיזון הנכון או הממומלץ בין תזמוני הזכרון לבין תדירות העבודה שלו. בלי קשר ישיר ליישומים שלי.

ד"א, אמנם אני מתכוון לקנות C2D, ולטענתך התזמון ישפיע בצורה מינורית, אז למה לא לקנות CL5 ולחסוך?

ואז גם לקנות אותו מחברה אחרת ולא GSKILL כי אולי (אם GSKILL הם כמו DAEWOO וCORSAIR הם כמו WOLKSVAGEN) עדיף

GOLF רגילה על פני DAEWOO GTI מומהרת ומשודרגת. זאת האנלוגיה שלי.

אני מטבעי לא אוהב לקנות מוצר מיצרן לא מוכר אפילו אם הוא מציע לי יותר ביצועים לעומת מחיר מול המתחרים.

אבל כאן במחשבים אני לא מכיר ולא מבין כמוכם, אז אם תגידו לי (וכבר אמרתם) שGSKILL הם אמינים ואיכותיים אז אני מאמין לכם.

אני רק לא רוצה שהזכרון "המהיר" והזול שלהם ישרף לי או משהו כזה אחרי תקופה קצרה של זמן. לא נעים, למרות האחריות.

אשמח לדעות ולתגובות נוספות.

אחרי הכל, כמו שאמרתי, הזכרונות האלו הולכים לעלות לי יותר מכל רכיב אחר במחשב.

פורסם

הבנתי אותך :)

טוב אני לא יודע מה בדיוק לענות לך אבל אם זה היה המחשב שלי הייתי הולך על CL4 של GSKILL, ואל תדאג זה לא יישרף ולא בטיח, יש הרבה חברות של זיכרונות אבל GSKILL נחשבת למותג כמו KINGSTON או GEIL.

אני חושב שמה שמייקר את ה CURSAIR זה שאולי הם יותר טובים ל OVERCLOCK אבל עדיין זה לא שווה את ההפרש.

ד.א. אם אתה קונה מPANDAS אז עדיף לך 800MHZ זה בהפרש של 20 ש"ח בלבד.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

אני מאמין שאבחר בהם בהחלט.

עכשיו אני אגש למלאכה של לבחור לוח אם מתאים.

כרטיס מסך ומעבד כבר מצאתי.

דיסק קשיח גם.

הסיפור הזה יקר למדי. בערך 6000 ש"ח למחשב ללא מסך.

פורסם

תודה רבה על העזרה.

אני מאמין שאבחר בהם בהחלט.

עכשיו אני אגש למלאכה של לבחור לוח אם מתאים.

כרטיס מסך ומעבד כבר מצאתי.

דיסק קשיח גם.

הסיפור הזה יקר למדי. בערך 6000 ש"ח למחשב ללא מסך.

תפנה לפורום מפרטי מחשב, תכתוב דרישות למחשב +מחיר, וימצאו לך משהו טוב.

פורסם

המון תודה על התגובות.

יש לי מספר שאלות בנוסף:

1. האם אני ארוויח מDUAL CHANNEL? (כי הרי סתם שני סטיקים של זכרון שיעלו פחות לא יוכלו לתפקד בתצורה של DC)

2. עד כמה חשוב עניין התזמונים ליישומים שציינתי? האם זה פיצ'ר שפותח עבור גיימרים ואוברקלוקרים כדי להכניס חיים לשוק הזכרונות ולתחרות בין היצרנים?

3. בלי קשר ישיר לCORSAIR, אשר לטענתכם נחשבים ליקרנים, ראיתי שגם שאר היצרנים מתחמחרים את הזכרונות שציינתי במחיר גבוה. משום מה GSKILL הכי זולים.

זה גורם לי לתהות על איכותם ועל הכדאיות של קניית זכרונות CL4 מהם. למשל, זה יכול להיות כמו לקנות DAEWOO GTI לעומת GOLF GTI, אז אם כבר קונים

DAEWOO אז להסתפק בדגם הרגיל של האוטו. אני מקווה שהאנלוגיה מובנת.

4. מה האיזון (אם יש כזה) בין תדירות העבודה של הזכרונות לבין התזמונים? מה חשוב יותר או מה משפיע יותר?

המון המון המון המון תודה. אתם אחלה פורום והחברה כאן בהחלט מביני עניין. :xyxthumbs:

באופן כללי, הסיבה שאני מתעכב כל כך על עניין הזכרונות היא שההשקעה בהם היא הגדולה ביותר עבורי מסך כל המפרט.

אפילו המעבד לא עולה כמו זכרונות טובים ואני כבר יודע (אם לא תגידו לי אחרת) איזה מעבד אני רוצה (E6400 עם אופציה להתפשר על הE6300 משיקולי תקציב)

חוץ מזה שזכרונות היו והינם צוואר בקבוק לכל מחשב טוב.

1. כן

2. כיום זה נהיה פחות חשוב גם באינטל (גם בעבר זה לא היה כזה משמעותי אצלהם) וגם אצל AMD (בסוקט החדש AM2 למרות שתמיד עדף כמה שיותר נמוך)

3. לא בדיוק הבנתי את האנלוגיה הזאת אבל אל תדאג GSKILL היא חברה מוערכת מאוד! נחשבת לחברה מאוד איכותית

4.אין לזה נוסחה או משהו כזה

זה יותר תלוי במחיר

אבל התדר משפיע יותר מאפשר התזמונים

ובקשר למה שאמרת למטה...

מאיפה הבאת שהדכרון הוא צוואר הבקבוק?

פורסם

אני גם חושב ש MHZ משפיע יותר מה CL אם כי לא בטוח, צריך לראות גרפים בנושא, תחפש או אם מישהו יודע פה שיגיד.

זכרונות 667MHZ במקרה שלא תבצע OC לא יהוו צוואר בקבוק למיטב ידיעתי.

פורסם
  • מחבר

1. כן

2. כיום זה נהיה פחות חשוב גם באינטל (גם בעבר זה לא היה כזה משמעותי אצלהם) וגם אצל AMD (בסוקט החדש AM2 למרות שתמיד עדף כמה שיותר נמוך)

3. לא בדיוק הבנתי את האנלוגיה הזאת אבל אל תדאג GSKILL היא חברה מוערכת מאוד! נחשבת לחברה מאוד איכותית

4.אין לזה נוסחה או משהו כזה

זה יותר תלוי במחיר

אבל התדר משפיע יותר מאפשר התזמונים

ובקשר למה שאמרת למטה...

מאיפה הבאת שהדכרון הוא צוואר הבקבוק?

התכוונתי לאמר שאצלי הזכרונות תמיד היוו צוואר בקבוק.

בכל מחשב שקניתי עד היום, הלכתי על כמות זכרון כפולה מהסטנדרט.

לפני המון זמן (בתקופת ה486) כולם קנו 8MB ואני הייתי ילד מאושר עם 16MB. זה לא החזיק הרבה זמן כי הכל התקדם מהר מאוד.

התגייסתי. לא הייתי בבית בכלל. השתחררתי. קניתי את מה שיש לי היום.

P1.4 עם 256MB זכרון (כאשר בכל מםרט סטנדרטי המליצו על 128MB). אחרי כשנה שנתיים עם WINDOWS 98, עברתי לXP.

היום המחשב שלי הוא זחל לא קטן. MATLAB בקושי רץ, PHOTOSHOP עובד לאט, אינטרנט ומשחקים רצים גם הם לאט.

לפי הTASK MANAGER הזכרון נאכל כמו לחמניות טריות.

האמת, שחשבתי לחסות ממש ממש ולהסתפק בשדרוג הזכרון למחשב הנוכחי וזהו. אבל זה RDRAM וזה גורם לי לחשוב על ההשקעה כמו על

כסף שנזרק לאוויר. מה אעזזה איתו אח"כ? ו1GB עולה יותר מידי. ומה אעשה ביום בו VISTA תהיה הסטנדרט?

חוץ מזה בRDRAM אני חייב לשמור על כל הסלוטים מלאים ולשים "גשר" על אלו שלא בשימוש, או לקנות כמות זכרון שתתחלק על כל 4 הסלוטים.

בקיצור החלטתי על מחשב חדש. לא? אולי לא כדאי? :s05:

פורסם

בטח

RDRAM כבר לא שווה

היום הסטנדרט זה 1GB

אז אתה צריך לקחת 2GB :lol:

פורסם

ברור שכדאי מחשב חדש. שידרוג הזיכרונות במחשב הישן שלך לא יתרום לך בהרבה.

גם כדאי לך לחסוךם כסף לכרטיס DX10 שהדגם הזול עולה כ 2700 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

ברור שכדאי מחשב חדש. שידרוג הזיכרונות במחשב הישן שלך לא יתרום לך בהרבה.

גם כדאי לך לחסוךם כסף לכרטיס DX10 שהדגם הזול עולה כ 2700 ש"ח.

מצטער אבל לא הבנתי את משמעות התגובה האחרונה שלך.

למה לי לחסוך לכרטיס מסך תומך DX10? מה זה יתן לי ליישומים שאני מתכנן?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים