עבור לתוכן

שאלה בנושא איכות תמונה במצב CLONE

Featured Replies

פורסם

בכרטיסי Nvidia, נאמר סדרה 7xxx ומעלה...

האם יש השפעה כל שהיא על איכות התמונה במצב CLONE או DualView ?

אני לא מדבר על ביצועים או בעיות טכניות כאילו ואחרות, אלא ירידה באיכות נטו.

אישית, אני מאמין שאין בעיית איכות, הסיבה שאני שואל היא בגלל ויכוח עם חבר שמתעסק בתחום הוידאו,

הוא טוען כי הוא השתמש בכרטיס שת'כלס מבצע רק CLONE (של matrox) והאיכות ירדה. הוא אומר שהיום הוא משתמש במפצל חיצוני (נלווה) שעושה את

העבודה על הצד הטוב ביותר.

אז אוקי, הוא אומנם לא בדק איכות פיצול של Geforce 7800gt, אבל הוא נחוש בדעתו שהוא יודע מה הוא אומר.

יש תגובות?

פורסם

אצלי כשאני עושה clone

אז סרטים שבטלויזיה - כשיש סצנות מהירות יש עיוות קל בתמונה

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני מעוניין להתמקד במסכים בלבד CRT/LCD (בשל האיכות הירודה של טלויזיה) ... ולאו דווקא בסרטים\וידאו (בשל האפשרות לאיכות ירודה של קובץ וידאו) ;D

אני מדבר על רזולוציות, desktop, תמונות... בהשוואה אחד לאחד.

פורסם

בטלויזיה רואים תמונות, משחקים וסרטים הרבה יותר יפה מבמסך מחשב

בכל מקרה אף פעם לא ניסיתי 2 מסכי מחשב ככה שאני לא יכול לקבוע

פורסם
  • מחבר

נסה לשבת מול טלויזיה כמו שאתה יושב מול מסך (מבחינת מרחק) ואם גם אז אתה חושב שבטלויזיה רואים טוב יותר אז אני באמת לא יודע איזה מסך\כרטיס מסך יש לך, אבל תדאג לסדר את העניין הזה. היתי יכול להבין אם היה לך HDTV אבל אני מניח שמדובר בטלויזיה רגילה...

אני מעוניין בתשובה טכנית עובדתית, לא משהו שבהכרח ניתן להבחנה ע"י המשתמש הממוצע, אבל תודה על הרצון הטוב בכל מקרה :xyxthumbs:

פורסם

לא הבנתי ת'כוונה שלך

אבל בכל מקרה גם המסך וגם הטלויזיה הם CRT אצלי ותמונות,משחקים וסרטים רואים הרבה יותר יפה וזה לא קשור לכרטיס מסך

הבעיה היחידה עם הטלויזיה היא שטקסט בה בכלל לא ברור

פורסם
  • מחבר

אוקי זה לא משנה לי איפה יותר כיף לך להסתכל. הטלויזיה לא מראה איכות טובה יותר ועם זה אין לך מה להתווכח. טלויזיה זה לא CRT, זו טכנולוגיה אחרת - הכי פשוטה שיש. זה שהטקסט לא נראה ברור היה צריך להדליק לך נורה.

בכל אופן זה לא משנה עכשיו, אני שואל על איכות ואתה ממש ,אבל ממש לא בכיוון.

אפשר תגובות נוספות? (אם יש תשובה לשאלה שלי כמובן)

פורסם

זה לא קשור אם כיף לי או לא

בטלויזיה סרטים ומשחקים נראים יותר טוב ויותר חיים וזו עובדה!

וגם טקסט לא ברור זה דבר ידוע בטלויזיות "רגילות".

בכל מקרה מקווה שמישהו יענה ב"כיוון" ש'ך.

פורסם
  • מחבר

אולי יש לך יותר מדי קונטרסט בטלויזיה אז הצבעים נראים "חמים" יותר.

משחקים נראים לך כביכול טוב יותר בגלל שהתמונה יחסית מטושטשת וקשה לראות חיתוכים \ שינונים \ פיקסלים. בנוסף אתה יושב במרחק גדול יותר מול הטלויזיה לעומת מסך מחשב.

עם כרטיס מסך סבבה ומסך ממוצע אתה יכול להשתמש בפילטר להחלקת שינונים (AA), יש לך רזולוציות גבוהות פי 2 (ויותר) מזו של טלויזיה. קצבי ריענון גבוהים יותר - למשל טלויזיה עובדת ב-60hrz - משמע לעולם לא תראה יותר מ-60 תמונות לשנייה בטלויזיה.

אני יכול להבין את הטענה שלך במידה ואתה עובד ברזולוציה 800x600 גם במסך, אבל למה לענות את עצמך ?

וגם טקסט לא ברור זה דבר ידוע בטלויזיות "רגילות"

: טלויזיה לא יודעת מה זה "טקסט", זה לא שהטקסט לא ברור - זה כל התמונה לא ברורה !

תמיד שאני שואל שאלה אני מוצא את עצמי עונה לאחרים... :nixweiss: ובכלל לא רציתי לדבר על טלויזיות

פורסם

זה לא קשור אם כיף לי או לא

וגם טקסט לא ברור זה דבר ידוע בטלויזיות "רגילות".

בכל מקרה מקווה שמישהו יענה ב"כיוון" ש'ך.

בלתי אפשרי מבחינה טכנית, מסכי טלויזיה פועלים ברזולוציה נמוכה עד כדי גיחוך, והם פשוטים ביותר...

פורסם

ובכן ועכשיו בחזרה לשאלה המקורית של הדיון.

לא, אם אתה מחבר שני מסכי LCD לכרטיס מסך חדש יחסית כגון 7800GT אשר מגיע עם שני מחברי DVI לא תראה שום הבדל או עיוות בתמונה

כאשר תעבוד בתוכנות כגון PhotoShop או Premiere וכו. אם תחבר שני מסכים CRT/LCD לVGA או DVI זה גם לא משנה.

האיכות לא תושפע מהמסך הנוסף ביישומי Desktop והסיבה היא שיש לכרטיסים מודריניים שני RAMDAC שאחראים על אותות אנאלוגיים

מה שמאפשר לך לחבר לכרטיס מסך "מודרני" שני מסכים אנאלוגים ובדרך כלל גם מסך דיגיטלי ב DVI שלא קשור ל RAMDAC.

מה שקורה בכרטיס כמו ה 7800GT בעל שני יציאות DVI ישנם שני RAMDAC ושני ערוצי TMDS כך שגם ניתן לחבר זוג מסכים ב DVI

או זוג מסכי VGA (עם מתאם DVI -> VGA) וכו.

ובכן ניתן לסווג זאת כך:

1. כרטיסי מסך ישנים בעלי יציאת VGA אחת = RAMDAC אחד ואות למסך אנאלוגי אחד בלבד.

2. כרטיסי מסך בעלי שני יציאות VGA = שני RAMDAC אחד לכל מסך.

3. כרטיסי מסך בעלי חיבור DVI וחיבור VGA אחד = RAMDAC אחד ולעיתים ציפ של SIL בשביל DVI או ישירות מהליבה.

4. כרטיסי מסך בעלי שני יציאות DVI = לרוב הליבה מספק נתיב TMDS אחד ושני RAMDAC כאשר שבב של SIL מספק DVI נוסף.

בדור האחרון של נבידיה (8800) ישנו RAMDAC חיצוני כפול כאשר הליבה מוציאה שני נתיבי TMDS ישירות ל DVI.

אפשרות חיבור VGA עדיין קיימת בכרטיסי 8800 תודות ל RAMDAC החיצוני(שוב בעזרת מתאם DVI->VGA).

*טלויזיה מספק רכיב נוסף אשר ממיר אותות לפורמטים ידועים לטלויזיה כגון Composite או Svideo.

*רוב הכרטיסים החדשים מסוגלים לספק שני נתיבי TMDS לכל חיבור DVI בכדי ליצור חיבור Dual-Link אשר תומך

ברזולוציות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

בלתי אפשרי מבחינה טכנית, מסכי טלויזיה פועלים ברזולוציה נמוכה עד כדי גיחוך, והם פשוטים ביותר...

זה ברור שאין מה להשוות רזולוציה של טלויזיה למסך מחשב

אבל תנסה בעצמך ותשווה בין תצוגה של המסך שלך לטלויזיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים