עבור לתוכן

1500 ש"ח לשדרוג מחשב ישן

Featured Replies

פורסם

היה לי מחשב פנטיום 4 1.8 GHZ עם ג'יפורס 2 והמעבד נשרף.

ההורים שלי נתנו לי 1500 שקל ללכת ולקנות ולשפר את המחשב.

הארדיסק 40GB יש לי מהמחשב הישן ( אם כי לא כ"כ מהיר ) ועוד הארדיסק 40GB שנתנו לי ( אני לא חושב שהוא SATA ).

כלומר הארדיסק לא צריך כרגע.

המחשב מיועד לעבודות בעיקר של שמיעת מוזיקה והפעלת הרבה ישומים בבת-אחת ( מסנג'ר, אקספלוררים, ויסטה, WMP ).

אבל גם למשחקים אבל לא על האיכות הגבוהה ביותר אפשר גם על נמוכה... אני לא ממש משחק במחשב אלא יותר מדבר עם אנשים.

יש 2 מפרטים שחשבתי עליהם, האחד כפול-ליבה אך עם 512 זכרון והשני חד-ליבה אך עם 1GB זכרון.

Athlon64 3500+ (Socket AM2)

ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E

512MB TwinMOS X 2

Athlon64 3600+ (Socket AM2) X2 DualCore

ALiveSATA2-GLAN AM2, K8T890, DDRII 800, PCI-E

512MB TwinMOS X 1

פורסם

היתי ללא ספק לוקח את המפרט עם הכפול ליבה שיתאים במיוחד לדרישות שלך שהם בעיקר Multitasking לפי מה שהבנתי,ופה בא לידי ביטוי היתרון של הכפול ליבה.

לגבי הזיכרון אני לא חושב שזה משהו שצריך להדאיג אותך מאחר וזיכרון אפשר להוסיף ובקלות רבה.כשיהיו לך עוד כמה גרושים (עוד 512 עולים סה"כ 300 ש"ח) פשוט תקנה עוד סטיק תוסיף.

פורסם
  • מחבר

אוקי ומשחקים שלא דורשים יותר מדי יעבדו עליו טוב?

פורסם

בהחלט. בנוסף אתה מקבל יתרון במשחקים עתידיים (ואפילו עכשיו יש מס' משחקים שמנצלים כפולי ליבה).

פורסם
  • מחבר

ומשהו אחרון לא רוצה להציק יותר מדי..

ויסטה יעבוד? אני מדבר על גרסאת 32 ביט, ואפשר לדעת מזה Aero?

פורסם

ויסטה כנראה תעבוד גם על המחשב הישן שלך.

AERO זה הממשק שבא עד כמה שידוע לי בגרסא הבכירה ביותר שהוא מאפשר את כל הפיצ'רים המגבינים שאני מניח שראית בשלל תמונות בטלויזיה או באינטרנט.

מה שכן חשוב לויסטה זה זיכרון רב ולכן אני מקווה שעד שתצא ויסטה ועד שתעבור אליה תוסיף לפחות עוד סטיק של 512MB אחד.

ד"א,זה שסויטה דורשת זיכרון רב עדיין לא אומר שכדאי לך ללכת על המפרט הראשון מהסיבות שאמרתי (זיכרון אפשר להוסיף בקלות) ומה גם שויסטה תנצל כפולי ליבה וככה תשיג עוד שיפור משמעותי בביצועים.

פורסם
  • מחבר

אבל מה הקטע בויסטה בלי הקטעים המגניבים? :(

ויסטה 32 ביט לא יעבוד על 512 זכרון?

פורסם

יעבוד אבל אני לא חושב שתהנה מזה במיוחד.

אם חשוב לך הקטעים המגניבים אז תוסיף זיכרון.יש לך עוד מס' חודשים כדי לחסוך 300 ש"ח ולהוסיף זיכרון,שוב,בישביל זה לא היתי לוקח מעבד חד ליבה.

פורסם
  • מחבר

יש כתבה בעברית על הקטעים המגניבים בויסטה? אחרי זה אני אפסיק להציק מבטיח ]:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים