עבור לתוכן

מעבד\לוח אם\זכרון - מה הקשר?

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לקרוא קצת שירשורים בנושא ולא מצאתי תשובה לשאלותי.

מה הקשר בין המעבד\לוח אם\זכרון בהקשר של מהירות?

האם נכון שרצוי שלכולם יהיה אותה מהירות?

האם נכון ששום מעבד לא יכול לתקשר עם הזכרון\לוח אם במהירות גבוהה יותר מ 667?

תודה לעונים :xyxthumbs:

פורסם

מה הקשר ? בירה נשר

ועכשיו ברצינות . דבר 1 אתה צריך לוח בשביל לתאם בין הזיכרונות למעבד והבאס הוא מהירות עברת הנתונים על הלוח בניהם .

פורסם
  • מחבר

מה שרשמת ברור לי.

לא ברור לי מהות היחס בין מהירויות ה FSB של כל הרכיבים.

האם נכון שהיא צריכה להיות זהה?

האם נכון ששום מעבד לא יכול לתקשר עם הזכרון\לוח אם במהירות גבוהה יותר מ 667?

פורסם

כאשר מדובר על אינטל - מהירות התקשורת תלויה בFSB. זאת אומר שכן ניתן לתקשר במהירות גבוהה יותר בתאום עם יכולות המעבד, ויכולות הלוח.

כאשר מדובר על AMD - בקר הזכרון נמצא על המעבד עצמו ולכן זה קצת שונה. בכל מקרה ניתן לתקשר עם הזכרון במהירות של 1066 אפילו, נכון להיום, אם יש לך את הרכיבים הנכונים.

פורסם
  • מחבר

אז אם לוח האם ה FSB שלו = 1066 וגם המעבד עובד במהירות כזאת (E6400 cure 2 duo) ואני קונה זכרונות 1066 (אני יודע שהם יקרים) - אז כל הרכיבים באמת יתקשרו אחד עם השני במהירות 1066?

פורסם

אם אתה קונה מעבד שעובד ב1066 ולא חשוב איזה זכרונות החל מDDR2-533,667,800,1000 כולם ירוצו במהירות של 533.

כל עוד אתה לא נוגע במחלקים היחס האופטימלי הוא 1:1 מה שאומר שהמעבד רץ ב266MGHZ וככה גם היזכרון 533MGHZ שהם בעצם 266.

פורסם

יש לי שאלה דומה...

אם אני קונה לוח אם שתומך ב FSB של MHz1066 (או עד 1333MHz), ומעבד שתומך במהירות של 1066MHz.

-זה בטח לא משנה איזה לוח אם מהשנים אני קונה, נכון? ומה שחשוב הוא מהירות ה FSB של המעבד ולוודא שהלוח אם תומך במהירות זו, או יותר, רק לא פחות?

עכשיו אם אני קונה זכרון במהירות של 800MHz, האם הוא ירוץ במהירות זו? האם אני אראה שיפור עם זכרון זה כנגד למשל זכרון שרץ במהירות נמוכה מ 800MHz? (בהנחה שמהירות של 800MHz באמת עוזרת במשחקים/תוכנות בניגוד ל 533MHz).

תודה.

פורסם

מהירות הבאס של הקונרו למשל היא 1066 אם אתה קונה לוח שתומך ב1333,2000 או 7GHZ זה לא ישנה המעבד ירוץ בתדר שלו אתה צריך לדאוג שמהירות הלוח לא תיהיה למשל 800MGHZ והמעבד יעבוד על 1066MGHZ מה שתעשה הוא שתגביל אותו מה שיקרה שבמקום שהמעבד שלך לצורך העיניין E6300 ירוץ ב-1.86GHZ הוא ירוץ על 1.4GHZ וכל זה בתקווה שהוא יעבוד בכלל.

בקשר לזכרונות כמו שאמרתי קודם אם תקנה זיכרון 800MGHZ,1000MGHZ או 1THZ כל עוד לא תיגע במחלקים של הזיכרון הוא יעבוד ביחס של 1:1 עם המעבד מה שאומר שהוא ירוץ על 533 שהם 266.5.

זכרונות 667,800, או 1000 אמורים לסייע לך כשאתה מתכנן OC כך תוכל להגיע לתדרים גבוהים יותר והזכרונות הם לא מה שיגביל אותך.

רק נגיד שההפרש בין 533 ל667 הוא כל כך זניח שאפילו תוכנות בנצ'ים בקושי מרגישות בו.

פורסם

מספר הבהרות (כאשר מדובר במעבדי אינטל ומעבדי AMD ישנים מסידרת K7 ומטה):

1. למעבד יש בעצם 2 מהירויות בהן הוא עובד - מהירות העיבוד בתוך המעבד (מה שאתם מכירים כ 1.86GHz, 3GH וכד'), ומהירות התקשורת שלו עם שאר הלוח, כלומר ה FSB (מה שמוכר כ 533MHz, 800MHz, 1066MHz וכד').

2. כאשר מדובר על מעבדי אינטל, תדר ה BUS מוכפל פי 4 עבור ה FSB, ופי 2 עבור הזיכרון. לכן כאשר אומרים שתדר ה FSB הוא 1066MHz, תדר ה BUS הוא בעצם 266MHz. כנ"ל לגבי זיכרון מסוג DDR שעובד ב 533MHz - תדר ה BUS הוא בעצם 266MHz.

3. תדר ה FSB נקבע ע"י הלוח, המעבד ואפשר לומר שגם ע"י הזיכרון (אבל לא תמיד, כי יש מחלקים), ולמעשה ה FSB המקסימלי נקבע לפי הרכיב האיטי ביותר. לדוגמא - זיכרון שתדר העבודה המקסימלי שלו הוא 533MHz לא יאפשר תדר FSB גבוה מ 533MHz (ביחס 1:1 מול המעבד).

4. לרוב הלוחות יש מחלקים, המאפשרים הפעלת זיכרון ביחס השונה מ 1:1 מול המעבד, ובכך לאפשר לזיכרון לפעול בתדר גבוה יותר. לדוגמא - אם תדר ה BUS הוא 266MHz (ולכן תדר ה FSB הוא 1066MHz), ביחס 1:1 הזיכרון יעבוד ב 533MHz. ביחס 4:5, הזיכרון יעבוד ב 667MHz, וביחס 2:3 הזיכרון יעבוד ב 800MHz (בהנחה שהזיכרון מסוגל לעבוד בתדרים כאלו, וגם הלוח מאפשר מחלקים כאלו).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים