פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים בעצתכם קניתי את התב Wrt54GL והוא הגיע היום.פעלתי לפי המדריכים (עד כמה שהצלחתי) והוא אמר לי שהוא לא גילה את החיבור לאינטרנט.רצוי לציין שאני N00B מוחלט בעניין.הגעתי לקטע שהוא מבקש ממני להכניס DNS ועוד DNS וכל מיני IP למניהם ופשוט אין לי מושג מה לעשות.הראוטר הקודם היה משהו ישן של EDIMAX שנכנסתי להגדות שלו ורשמתי פשוט את כל מה שהיה רשום.אני מעוניין להקים קודם כל רשת חוטית מאחר והגדרות הרשת האלחוטית יכולות לחכות.
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים אני מבין שעוד לא הצלחת לחבר אותו לאינטרנט ?באיזה תשתית אתה מחובר, כבלים או ADSL ?אם זה ADSL אז פשוט במסך הראשי (אני מקווה שאתה עושה את זה דרך הממשק שלו ולא דרך איזה WIZARD תוכנתי שהגיע על דיסק או משהו)תגדיר אותו (במסך הראשי, בתוך SETUP) על PPPoE , תכניס שם משתמש (כולל @הספקית שלך) וססמא, DNSים של הספקית למטה, SAVE, וזהו... רק ללכת ל STATUS ולעשות CONNECTאם זה כבלים, אז רק תכתוב איך בדיוק אתה מחובר בכבלים (עם חייגן או בלי חייגן) ונמשיך מכאן
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים מחבר לאט לאט.אני מחובר ב-ADSL דרך 012 אם זה משנה משהו.כשסידרו לי את כל העניין פעם קודמת עשו ככה שאני רק מחבר את הראוטר והמודם לחשמל ואוטומטית אני מחובר לאינטרנט.וכן עשיתי דרך הדיסק שבא איתו,אני לא מכיר דרך אחרת.על איזה מסך ראשי אתה מדבר? (תזכורת:אני נוב טוטאלי בעניין)ואני לא יודע אם זה חשוב אבל המודם מחובר לי למחשב בכבל ככה שבעצם אני "הראשי" או מה שזה לא יהיו והראוטר נותן אינטרנט לעוד 3 מחשבים (ושיתוף מדפסת וכו')
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים אם יש לך כל סוג של מודם מבזק, שהוא לא אלקטל שחור עם 5 נורות עליו, אז פעל ככה :(ואם דווקא יש לך את האלקטל השחור עם 5 הנוריות, אז כתבתי את כל זה לשווא)(וזה ההסבר הכי מפורט שתקבל ממישהו לגבי זה)מודם אתה מחבר ל :1. חשמל2. קו טלפון דרך מפצל של בזק (מיקרו פילטר, על השקע טלפון)3. לראוטר שלך, ליציאת WAN שעליו.ראוטר אתה מחבר ל:1. חשמל2. למודם (ראה סעיף 3 למעלה)3. למחשבים (חוטיים דרך יציאות LAN1-4 שיש בראוטר, אלחוטיים מן הסתם לא צריך לחבר)באחד מהמחשבים, שמחוברים בכבל לראוטר (לא משנה איזה מחשב)אתה ניגש להתחל - לוח בקרה - חיבורי רשת ואינטרנט - חיבורי רשתבפנים אתה מאתר את ה local area connection ולוחץ עליו פעמייםכשהוא נפתח, אתה עובר לתמיכה, ומוודא שרשום שם בכתובת IP, כתובת שמתחילה ב 192.168.1ושער ברירת המחדל הוא 192.168.1.1 (שזה ברירת המחדל של הלינקסיס)במידה ויש כתובת אחרת, או שאין כתובת בכלל, כתוב כאן מה בדיוק אתה רואה ונמשיך משםאם יש כתובת שער ברירת מחדל כמו שרשמנו, אתה פותח אינטרנט אקספלוררבמידה והוא מבקש ממך להתחבר ל 012, אתה מבטל את זה, ונשאר במצב לא מכווןנכנס לתפריט "כלים" ל"אפשרויות אינטרנט" , הולך שם ל"התקשרויות" (connections אם זה באנגלית)ומוודא שאתה רואה שם את החייגן של 012 שיש לך, ברשימה הזו, ומוודא שלמטה מסומן "לעולם אל תחייג התקשרות"אם לא מסומן, אתה מסמן את זה ומאשר.עכשיו אתה נכנס לתפריט "קובץ" ומוודא שלא מסומנת שם האפשרות "עבודה במצב לא מכוון" אם היא מסומנת - הסר את הסימון.עכשיו,בשורת הכתובת אתה רושם (בלי WWW או משהו) את הכתובת 192.168.1.1 ולוחץ אנטרצריך לעלות חלון שמבקש ממך את שם המשתמש והססמא לכניסה לראוטר שלךאת שם המשתמש אתה משאיר ריק, ובססמא רושם את המילה adminעכשיו אתה אמור לראות לפניך את מסך ההגדרות של הלינקסיסוכמו שכתבתי לך בפוסט הקודם, אתה מעביר את צורת ההתקשרות שמסומנת (הדבר הראשון שאפשר לשנות בחלון הזה)ל PPPoEמכניס שם משתמש, ססמא ועושה SAVE למטההולך ל STATUS למעלה, ולוחץ שם על CONNECTומנסה לגלוש.אם אתה נתקל בבעיה כלשהיא, תרשום מה הבעיה בדיוק.בהצלחה
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים מחבר לא נעים לי..אבל כתבת הכל לשווא,דווקא יש לי את האלקטל השחור ;Dסליחה מראש
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים לא נעים לי..אבל כתבת הכל לשווא,דווקא יש לי את האלקטל השחור ;Dסליחה מראשאם הוא לא משודרג לPRO, דבר עם התמיכה של בזק והם יעזרו לך להגדיר אותו כPPPOE.ככה תוכל להשתמש בו כמו כל מודם ADSL "רגיל"
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים מחבר אני לא מאמין שהוא משודרג ל-PRO מאחר ולא נגעתי בו במשך השנים.ומ"ז כמו מודם ADSL רגיל? הוא לא רגיל? אני חייב להודות שקיוויתי לא להתעסק עם הדברים האלה,אני פשוט לא מבין בזה כלום.
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים אלקטל שחור, זה גם די פשוטבמקום PPPOE שים את זה על PPTPותזין את הנתונים הבאיםשם משתמש (עם השטרודל של הספקית כמו שאמרנו)ססמא ip adress 10.200.1.1subnet mask255.0.0.0pptp/server ip adress10.0.0.138SAVESTATUSCONNECT
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים מחבר אמרת בסעיף הקודם שאני צריך להיכנס לתמיכה ב-LOCAL AREA וכו'...רשום לי 192.168.2.10
פורסם 2006 בנובמבר 2719 שנים אוקיי, אז אולי הלינקסיס הזה שונה ממה שאני מכירתעתיק את מה שרשום בשער ברירת המחדל (לא כתובת ה IP, אלא שער ברירת מחדל - שים לב)וזאת הכתובת שאתה מכניס בדפדפן
פורסם 2006 בנובמבר 2819 שנים אז יש לך 2 אפשרויות:1-להשאר עם פרוטוקול חיוג ברירת מחדל pptp של אלקטל STH ואז להכנס לממשק הנתב,לבחור pptp ושם לרשום מה שאמר לך Kidney_stonE.2-אתה יכול לשנות את פרוטוקול החיוג של אלקטל ל-pppoe בעזרת המדריך הזה:http://www.netcheif.com/Articles/STHPPPOE/STHPPPOE.htmואז להגדיר בחייגן pppoe של הנתב רק יוזר וסיסמה של ISP וסיימת עניין.*כתובת הנתב היא מה שאתה רואה ליד שורה DG מפלט ipconfig /all.*כמובן שאת הנתב הישן תוציא לפנסיה.
פורסם 2006 בנובמבר 2819 שנים מחבר תודה רבה לך אבל אני מדבר עם KIDNEY בפרטי ואני מאמין שהוא יצליח לעזור לי. המון תודה
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.