עבור לתוכן

צריך עזרה בקשר לניהול דיסקים קשיחים בווינדוס אקס פי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם בהתחלה שקניתי את המחשב היה לי כונן אחד של 20 גי'גה ואחרי שהתקנתי ווינודס חילקתי אותו לשני כוננים C וD והיום סתם ניכנסתי לניהול דיסקים בווינדוס אקס פי רשום לי שכונן D הוא כונן לוגי מה הכוונה? ועוד משהו הוספתי לפניי הרבה זמן הרדיסק 40 גי'גה של חברת seagate ושהתקנתי אותו הוא היה בתצורת NTFS והמחשב עבד לי איטי אז הורדתי מהאתר של החברה תוכנה והיא הפכה לי אותו לFAT32 אבל במקום 40 גי'גה הוא הראה לי רק 32 גיג'ה בערך ועכשיו שניכנסתי לניהול דיסקים רשום לי ש5.32 גי'גה לא הוקצה האם אני יכול פתוח עוד כונן בלי שיהיו בעיות תודה לעוזרים?

מישהו יכול להגיד לי לפי התמונה למטה מה זה כונן לוגי והאם איפה שרשום לא הוקצה אני יכול ליצור עוד כונן בלי ליצור בעיות?

[attachment deleted by admin]

פורסם

יש לך HD אחד שאותו פיצלת ל-C ו-D.

אז D הוא כונן לוגי, כי הוא לא כונן פיזי אמיתי בפני עצמו, אלא רק חלוקה של כונן פיזי.

הסיבה שהמחשב שלך עבד לאט היא לא בגלל מערכת הקבצים, עדיף לך לעבוד עם ה-NTFS, המגבלות שלו הרבה יותר גבוהות משל ה-FAT32.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה אבל על שאלה אחת לא קיבלתי תשובה עדיין יש לי 5.32 גי'גה שרשום לא הוקצה האם אני יכול לפתוח עוד כונן על המקום הזה בלי שיהיה לי בעיות?

ועוד שאלה שאני עושה רוצה ליצור כונן חדש על המקום שרשום לא הוקצה הוא שואל אותי האם אני רוצה שהוא יהיה בתור מחיצה ראשית או בתור מחיצה מורחבת מה ההבדל בין השניים ובמה אני צריך לבחור? תודה לעוזרים

פורסם

שטח שלא הוקצה למחיצות אחרות אתה יכול להקצות ללא פחד.

אתה צריך לבחור במחיצה מורחבת מכיוון שלכל דיסק יכולה להיות מחיצה ראשית אחת.

לאחר מכן את אותה מחיצה אתה יכול לחלק לכמה מחיצות לוגיות או להגדיר כמחיצה לוגית אחת, תלוי כמה כוננים אתה רוצה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה רק רציתי לדעת אם עשיתי בסדר כונן H זה המחיצה הראשית אז במקום שלא הוקצה עשיתי אותו כמחיצה מורחבת ואחר כך ככונן לוגי האם זה בסדר

פורסם

אם אתה רואה ב-Computer את כל הכוננים, אז כנראה שעשית הכל טוב :silly:

פורסם
  • מחבר

כן אני רואה את כל הכוננים שיצרתי תודה רבה לך על העזרה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים