עבור לתוכן

הקשר בין יכולת ציור לתלת מימד

Featured Replies

פורסם

יש לי וידוי. אני נטול כל כשרון ציור - וזה בכלל לא קשור למה שאני אנסה לצייר - זה פשוט יוצא רע.

זהו.. אמרתי את זה!

ועכשיו לענייננו - בעיצוב ממוחשב באמצעות תוכנות דו מימד(פוטושופ וכדומה) אני לא רע בכלל - למרות שגם שם חוסר הכשרון מגביל אותי לעיתים. מה שמאוד מעניין אותי הוא תחום התלת מימד, אך אני חושב לעצמי שאם אני לא מסוגל להתמודד עם מודלים דו מימדיים פשוטים, איך אני אצליח להרכיב מודלים תלת מימדיים מורכבים ומסועפים?

השאלה היא - האם כדאי לטבול בבריכת ה3dmax או המאיה? או שחבל לי על הזמן?

פורסם

מידול בתלת מימד כשלעצמו לא דורש מיומנות בציור, בעיקר כי העבודה הרבה פחות ספונטאנית מאשר בציור.

מה שכן - מודלים בונים הרבה פעמים לפי סקיצות מצויירות, ולכן בשביל דמויות משלך כן כדאי שתדע לצייר, ואם לא - אז שיהיה לך מקור שתוכל לעבוד לפיו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

אז מה בכל זאת העצות במקרה כמו שלי?

זה די פוגם ביצירתיות אם אני אאלץ להעתיק מקורות שאני מוצא ולהתבסס עליהם מצד אחד, אך מצד שני אין סיכוי שאני אצליח לצייר סקיצות בעצמי שעליהן אני אתבסס.

פורסם

בשביל מודלים פשוטים, אתה כנראה יכול להסתדר גם בלי סקיצות,

אבל כשמדובר במודלים מורכבים (דמויות, למשל), כדאי מאוד לעבוד עם סקיצות. אופציה נוספת היא לעשות קודם מודל בפלסטלינה.

פורסם

גם לי אין בכלל כישרון בציור.

הצירוים שלי נראים כמו ציורים של אוטיסט בן 5, אבל עדיין אני יכול להשיג תוצאות לא רעות ב- 3dsmax.

צריך לדעת לצייר רק אם אתה רוצה ליצור מודלים מורכבים כמו ש- Boomerang אמר שאתה רוצה ליצור מהראש שלך.

למשל, אנשים שרוצים לבנות Concept Cars או דמויות בד"כ מציירים את ה- Blue Prints בעצמם, או שמישהו מצייר להם אותם אם הם עובדים בחברה.

פורסם

יכולת רישום או ציור היא יכולת נרכשת-כלומר אימונים ולימוד עצמי

למשל אחד התרגילים הבסיסים בציור היא לרשום עיגול בתנועה אחת

אחרי כמה אלפים היד "מתרגלת" והעיגול יוצא כמעט מושלם...תנסה

לעבודה בתלת מימד רצוי דמיון טוב אפילו לצורות או קומפוזיציות לא מורכבות וזאת בגלל שיש עוד מימד

והעבודה בדרך כלל יותר מורכבת מ דו מימד

פורסם
  • מחבר

גם לי אין בכלל כישרון בציור.

הצירוים שלי נראים כמו ציורים של אוטיסט בן 5, אבל עדיין אני יכול להשיג תוצאות לא רעות ב- 3dsmax.

צריך לדעת לצייר רק אם אתה רוצה ליצור מודלים מורכבים כמו ש- Boomerang אמר שאתה רוצה ליצור מהראש שלך.

למשל, אנשים שרוצים לבנות Concept Cars או דמויות בד"כ מציירים את ה- Blue Prints בעצמם, או שמישהו מצייר להם אותם אם הם עובדים בחברה.

אתה יכול להראות לי דוגמא של משהו שהכנת?

_ex: דיוק בציור זה לא הדבר היחידי. מעבר לכך יש פאן מאוד גדול של כשרון, שאותו אין לי.

בקשר לדמיון - זה דבר כל כך מופשט שקשה לי להשוות עצמי לאחרים בנושא הזה, אבל אני לא רואה בעייתיות מיוחדת בנושא הזה.

בשביל מודלים פשוטים, אתה כנראה יכול להסתדר גם בלי סקיצות,

אבל כשמדובר במודלים מורכבים (דמויות, למשל), כדאי מאוד לעבוד עם סקיצות. אופציה נוספת היא לעשות קודם מודל בפלסטליננ

Boomerang: אני תמיד יכול להעזר באחי, שלהבדיל ממני התברך בכשרון מופלא בציור. אבל בשלב ראשון אני אסתפק במודלים פשוטים יחסית.

בואו נודה באמת - יוצר גרפיקה תלת מימדית של כותרי משחקים חדישים אני לא אהיה. אני גם בספק שPIXAR יקבלו אותי לעבודה בשלב מסויים בחיי. ולמרות זאת, להגיע לרמה סבירה+ בתלת מימד, והאפשרות ליצור דברים מרשימים באופן כללי קורצת לי. מפוטושופ כבר נמאס לי :).

פורסם

הנה למשל הפרויקט האחרון שלי, למרות שהציורים שלי הם ברמה של ילד בן 5 עדיין אני יכול להשיג תוצאות לא רעות. (קח בחשבון שזה עוד לא גמור אז תתעלם מפיקשושים קטנים).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תקשיב זה מדהים!

איך בדיוק הגעת למודלים כאלה מדוייקים אם אתה לא יודע לצייר? לא מסתדר לי כל כך... בחיים לא הייתי מנחש שלא היית הכוכב בשיעורי אומנות.

פורסם

אין כמעט קשר בין תלת-מימד לכישרון ציור.

זה לא ששאני מתחיל לצייר עם העכבר צורות ואז יוצר מהם את המודלים האלו. רוב הזמן אני מוצא את עצמי מזיז נקודות.

ברגע שתתחיל אתה תבין שאין כמעט קשר בין זה לבין ציור :)

פורסם

איך בדיוק הגעת למודלים כאלה מדוייקים אם אתה לא יודע לצייר? לא מסתדר לי כל כך... בחיים לא הייתי מנחש שלא היית הכוכב בשיעורי אומנות.

כדי למדל דבר קיים (כשיש לך את המידות שלו) או מתמונה לא צריך לדעת לצייר.

כדי למדל דבר שקיים רק בראש שלך, כדאי מאוד שתדע לעשות סקיצה שלו קודם.

אם אתה חושב על אנימציה (בעיקר אנימציית דמויות) אז גם כדאי מאוד שתלמד לעשות story board.

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי שגם במקרים כאלה רמת הציור באה לידי ביטוי.

אבל אם ביכולתי להגיע לרמה כזאת בלי כשרון ציור, ואפילו בתנאי שאני אשען על דברים יחסית מציאותיים(או מודלים מקוריים פשוטים יחסית) - זה מעל ומעבר למצופה.

מעבר לכך, גם אם אני אהיה מעוניין במודלים מקוריים פרי דימיוני, אני מוכן להסתפק בשינויים כאלה ואחרים בירידה לפרטים בגלל החסרון בסקיצה.

אני בכלל לא האמנתי שיש לי טעם להתחיל להתעמק בתחום מבלי להתקע מהר מאוד בגלל חוסר כשרון. אבל עושה רושם שהמצב ממש לא כך!

פורסם

ממש לא כך .. אני חסר כל כישרון ציור , אני עובד עם מאיה חצי שנה + -

והצלחתי להכין את זה עם מאיה 7 (עכשיו כבר עובד עם 8 , סתם כי היא יותר נוחה )

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

יפה מאוד :).

רק רציתי להגיד תודה לכולכם. שאבתי מכם המון מוטיבציה.

התחלתי אתמול ללמוד ולהשתמש ב-3dmax. אני באמצע שיעורי הModelling שבמדריכים ובינתיים הולך לא רע בכלל. אני חייב להודות שאלו מדריכים מצויינים, ואכן עושה רושם שהציור אינו מהווה פקטור גדול מדי בתחום. אני גם מאוד מרוצה מהתוצאות בינתיים, למרות שהמדריכים הללו מדריכים אותך צעד-אחר-צעד וזה לא ממש חוכמה גדולה.

פורסם

יש את התוכנה המעולה ZBrush שדווקא כן מנצלת יכולת ציור למידול תלת-מימד. אתה מתחיל בצורה פרימיטיבית כלשהי ומפסל אותה (ולדעתי הבחלט יש קשר בין פיסול וציור), ואת הפרטים הקטנים אתה ממש יכול לצייר על האובייקט שמידלת - ציור של ממש, עם סוגי מברשות שונים וכו'.

לא נראה לי שיש יכולות כאלו ב Maya או 3DMAX (יש לי נסיון רק ב 3DMAX 4 :-\ אז אני לא ממש יודע לגבי הגרסאות החדשות)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים