עבור לתוכן

הסאגה נמשכת - לוחות של ג'יגהבייט NF5 לתושבת AM2, מומלץ?

Featured Replies

פורסם

אני שוקל לקחת את הלוח הבא קישור

והשאלה היא האם הוא מומלץ? לא ראיתי כאן הרבה המלצות לגי'גהבייט ואני ממש בדילמה :nixweiss: . אני מעוניין בלוח שתומך ב-DDR2 800 ודווקא כשחלטתי לגוון קצת ולקנות DFI ולא Asus הסתבר לצערי שבארץ יש רק DFI של NF4 מה שאומר שזה לא מתאים לי כי אין תמיכה ב-DDR2 800.

לוח של Asus כבר יש על מחשב אחד עליו כאמור התושבת נשברה מאד מבאס :bash: וכיוון שנאמר באותו ת'רד שפתחתי על נושא זה, שזו בעיה שכבר נראתה כמה פעמים, אין לי רצון לקחת סיכון שעוד תושבת תשבר ולכן האופציה היחידה שנותרה כרגע היא להזמין ג'יגהבייט (לפחות בחנות ממנה אני קונה).

האם מומלץ? האם גירסת ה-SLI עדיפה מאיזושהי סיבה (לא מחפש להוציא כסף מיותר ואין לי כוונה לשים שני כרטיסי מסך) ? או שבכלל לחכות שיגיע DFI עם NF5 לארץ? או שלמרות הכל Asus עדיף על אף הסיכון ....

פורסם

ה-NF5 הוא מיותר

הדבר הטוב היחיד שיש בו זה השבב קול

פורסם
  • מחבר

מה לגבי הזיכרון? רק ה-NF5 תומך ומנצל DDR2 800 ללא OC, לא? כל הלוחת של NF4 רושמים תמיכה בזיכרון עד 667 בעוד NF5 רושם תמיכה ב-זיכרון 800. ואני מדבר על יכולת לנצל את המהירות של ה-800, לא סתם יכולת לחבר אותו ושהוא יעבוד... אם NF4 כן תומך DDR2 800 בבקשה הסבר מפורט אחרת אני אהיה מבולבל לגמרי ......

פורסם

למעבדי AMD ה-DDR2-800 הוא דבר זניח

לך על DDR2-667, ההבדל זניח כמו שאמרתי

פורסם

בקר הזכרון יושב על המעבד, אין כזה דבר "nf4 לא תומך ב-ddr2-800", כי הוא בכלל לא תומך באיזשהו סוג או מהירות של זכרון

פורסם

בקר הזכרון במערכות מבוססות AMD נמצא בתוך המעבד עצמו. והתקשורת מבוססת על טכנולוגיה שנקראת Hyper Transport הייחודית להם.

לכן תמיכת הצ'יפסט (במקרה זה NF4) בזכרון הRAM (או ליתר דיוק במהירות הזכרון) איננה רלוונטית.

פורסם

בקר הזכרון במערכות מבוססות AMD נמצא בתוך המעבד עצמו. והתקשורת מבוססת על טכנולוגיה שנקראת Hyper Transport הייחודית להם.

לכן תמיכת הצ'יפסט (במקרה זה NF4) בזכרון הRAM (או ליתר דיוק במהירות הזכרון) איננה רלוונטית.

התקשורת מול הזיכרון לא מתבצעת על ה-HTT

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים