עבור לתוכן

לימודי עיצוב/גרפיקה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים ,

יש לי שאלה אולי לא קשורה לפורום הזה ...

יש איזשהו תואר בתחום הגרפיקה/עיצוב ?

משהו שמקביל לתואר ראשון אוניברסיטאי ?

אם כן מישהו יכול להמליץ על מכללה או לפחות מידע ..

תודה !

פורסם

התואר המקביל לתואר ראשון בעיצוב הוא b.design ישנם כמה מקומות שבהם ניתן ללמוד עיצוב ולקבל את התואר הזה.

מה בדיוק חשבת ללמוד?

אם זה עיצוב גרפי אז ברוב המכללות זה נקרא תקשורת חזותית.

המקומות ה"מובילים" ללימוד עיצוב גרפי הם שנקר בצלאל והמכללה האקדמית טכנולוגית בחולון(HIT).

שים לב שהלימודים שם הינם לימודי עיצוב ולא קורס בפלאש או מאיה וכו'.למרות שכמובן שתלמד גם את זה שם.

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

בגדול אני חושב ללמוד עיצוב גרפי וגרפיקה ממוחשבת או איך שלא קוראים לזה ;D :s05:....

תוכנות כמו after effects , 3d studio , maya , flash , photoshop ....

כל התוכנות ה"חזקות" ..

יש מצב ללמוד את זה איפשהו ולקבל תעודה שבאמת שווה משהו ?

פורסם

אתה יכול ללמוד המון! מהאינטרנט.

כמובן שאין כמו קורסים אמיתיים, אבל אתה יכול לעשות פרויקטים מאוד רצינים רק מהידע שיש באינטרנט.

פורסם
  • מחבר

התחלתי ללמוד לבד מהאינטרנט .. אני רק בהתחלה

אבל אתה יודע איך זה ... אם אין לך תעודה כלשהי מסתכלים על זה אחרת , כמה שלא תהיה תותח במשהו.

בשביל זה כ"כ חשוב לי תואר ו/או תעודה.

אני פשוט כרגע שנה אחי השיחרור ועדיין מתלבט מה ללמוד , גרפיקה זה תחום שנורא מעניין אותי , אבל אם לא תהיה לי איזשהי תעודה זה לא ממש יעזור לי.

השאלה אם כדאי ללכת על התחום הזה בתור מקצוע משהו רציני - ופה נכנס הקטע של התואר והתעודות , אם יש לזה שוק בכלל בארץ.

פורסם

תיק עבודות טוב > תעודה.

ככה זה.

פורסם
  • מחבר

תיארתי לעצמי שנגיע לתיק עבודות ..

למה אתה מתכוון שאתה אומר תיק עבודות טוב > תעודה ? יאף אחד לא יתן לי תעודה על סמך תיק עבודות שיש לי ...

ויש לך דוגמא להביא לי לתיק עבודות? :silly:

פורסם

נראה לי שהוא התכוון שתיק עבודות יותר טוב מתעודה.

נראה לי גם שזה תלוי לאיזו תפקיד.

לתפקיד גרפיקאי או ביצועיסט לא נראה לי שמישהו יבקש ממך תואר.

לתפקיד מעצב גרפי זה יכול להיות ייתרון.

ועוד דבר (שנכון גם לגבי אנימציה ותלת-מימד) - אחד הדברים הכי חשובים כשאתה לומד במקום מסודר זה לקבל ביקורת, ולדעת להעריך בעצמך את הרמה של מה שאתה עושה. (אני מדבר על ביקורת מקצועית, שאני לא יודע כמה ממנה תוכל לקבל בפורומים כמו זה).

פורסם

ת'כלס יש לא מעט אנשים שמעולם לא למדו גרפיקה והצליחו מאוד (אולי גם עבדכם הנאמן.. בקרוב.. תחזיקו לי אצבעות :)), הגיעו בקלות לעמדות בכירות מאוד רק בזכות מיומנות, כי זה מה שהכי קובע.

פורסם

שמע אני לא יודע אם מותר לפרסם פה פורמים אבל יש את פורום ישרארט שזה פורום שכמעט כל מעצב גרפי מכל סוג של גרפיקה (ציור דו מימדית תלת מימדת פיקסלית צילום וכ'ו) שמכבד את עצמו חבר שם.. זה פורום מיוחד למעצבים ורוב האנשים שם הם בני נוער בלי שום תואר בעיצוב..

זה שטות התואר הזה.. כמובן שזה עוזר קצת ובטח שזה לא מזיק אבל זה שטות אחת גדולה כי קיימים מלא מעצבים גרפיים שהגיעו למקומות גדולים בלי שלמדו ובלי שקיבלו תארים... והם מצליחים יותר מאנשים שעבדו עם תארים..

אם כבר תלך למקום שילמדו אותך לנצל את המלוא התוכנה וללמוד אותה לא לעצב... אלא להשתמש בתוכנה חד וחלק!

ונקודה למחשבה:

בציור יש תארים?

כדאי להיות צייר אני צריך תואר?

ללאונרדו דה וינצי היה תואר?

כמובן שלא ויש היום הרבה ציירים וצלמים שאין להם תארים! בידיוק כמו מעצבים גרפיים! לעסק הזה אין תארים והוא עסק מיוחד!

בידיוק כמו שבבורסה הכל הולך עם לחיצת יד פה הכל הולך עם העיינים ולא עם דף תארים!

פורסם

עם כל הכבוד, יש הבדל גדול ברמה של מי שסיים בית-ספר לעיצוב לבין מי שרק עשה קורס פוטושופ.

אתה לא בהכרח צריך תואר, אבל כדי להגיע לרמה גבוהה אתה כן צריך ללמוד עיצוב ברצינות.

ציור ועיצוב גרפי הם לא אותו הדבר, בציור יש לך הרבה יותר חופש, בעוד שבעיצוב גרפי אתה מוגבל להרבה יותר כללים.

בציור, בחלק גדול של המקרים, מספיק שלמדת לעבוד עם החומרים (או עם התוכנה, במקרה של ציור דיגיטלי), ואתה יכול להתחיל לעשות מה שבא לך. (למרות שלא יזיק ללמוד קצת טכניקות ציור ספציפיות).

לאונרדו דה-וינצ'י חקר בעצמו ופיתח בעצמו תאוריה וכללים לגבי ציור (ועוד הרבה נושאים). אני בספק שיש הרבה אנשים אחרים שיחקרו בעצמם ויגלו לבד את כל עקרונות הציור.

אגב, ב"מלא מעצבים גרפיים שהגיעו למקומות גדולים" אתה בטוח שאתה מדבר על מעצבים גרפיים, ולא גרפיקאים? ו"מקומות גדולים" כמו חברות בינלאומיות?

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין מעצב גרפי לגרפיקאי ???

פורסם

המעצב הגרפי שאיתי בחדר קצת לחוץ עכשיו, אז אני אענה ממה שאני יודע -

בעיקרון גרפיקאי עובד בשביל המעצב הגרפי.

מעצב גרפי מתווה קוים מנחים, ונותן הוראות לגרפיקאי.

אני חושב שההשוואה הכי מוצלחת היא ליחס בין שף לטבח -

שף בונה את התפריט, יוצר את המנות ודואג לשילוב ביניהן.

טבח מקבל הוראות ומבצע אותן תחת איזשהו פיקוח של השף.

פורסם
  • מחבר

ז"א שהמעצב הוא "המוח" , והגרפיקאי פשוט מבצע את העבודה.

המעצב עם הרעיון והעיצוב , הגרפיקאי לא צריך לחשוב הרבה , רק מיישם.

הבנתי נכון?

פורסם

בעיקרון, כן.

גרפיקאי בעיקר מתמקד ב"איך לעשות" ולא ב"מה לעשות".

בתור גרפיקאי יכול לעבוד כל מי שמכיר ברמה סבירה פוטושופ ו/או אילוסטרייטור או תוכנות מקבילות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים