עבור לתוכן

בעיית גישור לרשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

אני נמצא עם מחשב נייד במרחק של כ-70 מטר ממחשב המחובר לאינטרנט.

המחשב שמחובר לאינטרנט אינו שלי אך קיבלתי אישור להכניס לו רכיב USB כדי שאוכל לגלוש דרכו לאינטרנט

האם ישנה אפשרות לדבר מהסוג הזה?

הכוונה שהמחשב הנייח ימשיך להיות מחובר ישירות לאינטרנט ואני אוכל להתחבר דרכו אלחוטית.

פורסם

הדבר הוא בר ביצוע

אך אינו מומלץ בכלל!

פתרון אופטימלי הוא יצרת רשת אלחוטית הבנויה על ראוטר וחיבור המחשב הנייח בעזרת כבלים,

והנייד אלחוטית.

פורסם

70 מטר?

אני לא בטוח שמתאם למתאם יספיק, גם עם מרכז אות הם יהיו חייבים, לדעתי, להיות בLOS.

shoosho, מה יש בדרך בין המחשבים?

פורסם
  • מחבר

מדובר בכפר נופש,

בדרך אין כלום - אולי בריכת שחייה

אבל, התנאי הוא שלא אגע במחשב

האם יש אפשרות למגשר?

פורסם

תשמע, בכל מקרה תקרא את הקישור שנתתי לך למעלה

הדרך המומלצת היא לרכוש נתב שיהיה מחובר היכן שהמחשב המרוחק נמצא, ושישדר למחשב שלך

70 מטר זה הרבה, ולכן נתתי לך את הלינק למעלה, שמסביר איך אפשר לרכז את האות האלחוטי באמצעים שונים

ואז אפשר לקלוט גם הרבה יותר מ 70 מטר (אם אתה עושה את זה נכון)

אני ממש לא בטוח שעצמת שידור של כרטיס רשת אלחוטי, גם עם המודיפיקציה של האנטנה שלו, והגברת אות, תספיק לשידור במרחק כזה

אבל אתה יכול לנסות... אם יש לך שני כרטיסי רשת אלחוטיים , תגדיר אותם על מצב אד-הוק AD HOC (תעשה חיפוש על זה בפורום, יש מספיק מידע)

ותבדוק אם יש קליטה או לא..

פורסם

אני לא חושב שתוכל להרים דבר כזה עם כרטיס רשת USB פשוט... אולי אם תבנה אנטנה פרבולית (כמו צלחת לווין למשל.. ) עם שבח (GAIN) מאוד גבוה.

הנה דוגמה (מוצלחת מאוד..)

wifipic.JPG

אפשר לראות שהוא השתמש במאריך USB והדונגל עצמו נמצא במרכז ה"צלחת" .

דבר נוסף שתוכל להיעזר בו הוא אנטנה כיוונית - האנטנות האלה מגבירות את האות לכיוון מסוים ויכולות להיות פתרון טוב בשבילך, אבל לרוב הן מתחברות לנתב אלחוטי \ AP \ כרטיס רשת אלחוטי בתצורת PCI בחיבור RP SMA.

בהצלחה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים