עבור לתוכן

מחפש ספק כוח עד 200 שקלים

Featured Replies

פורסם

מחפש ספק כוח טוב עד 200 שקל 400 וואט

יש לי שאלה מה הבדל בין ספק כוח במאה שקל לבין ספק יקר שיש להם אותם הספק אני אישית כרגע יש לי ספק 400 וואט שקניתי במאה שקל ועובד מצוין

בגלל שאני רוצה להחליף כרטיס מסך אני חושש שהספק לא יחזיק מה שבטוח אני אבדוק את הכרטיס על הספק הקיים ואם הכל יעבוד חלק אז מה זה אומר שאולי אנחנו מוצאים הרבה כסף

השאלה מה עם כל המחשבים במשרדים שעובדים כל הלילה השאלה שלי מה קורה אם ספק נישרף מה יכול לקרות האם זה יכול לגרום לשריפה???

פורסם

השאלה היא: מה יעבוד לאורך זמן?

מה יספק מתח יציב, ללא קפיצות שהורסות את הרכיבים?

האם הספק באמת נותן את הזרם שכתוב על המדבקה שלו?

בקיצור, על מי אתה סומך? על חברה עם שם ומוניטין טוב, או על חברה חסרת שם שנותנת למפעלים אקראיים לייצר עבורה רכיבים?

פורסם

שים לב שמה שחשוב הוא כמות האמפר במסילת ה12V.

כמות ההספק הכוללת(הוואט) היא נגזרת של כמות האמפר בכל המסילות. מכיוון שכ90% מעומס המחשב מונח על כתפי מסילת ה12V - היצרניות צריכות בפרט להקפיד בתכנון של מסילה זו, ולדאוג שהיא עומדת בתקנים.

לכן, יצרנים זולים\ג'נריים, מתוך ידיעה שמה שמעניין את רוב הצרכנים חסרי הידע הוא כמות ההספק, דואגים שרוב האמפר המופק יהיה מתוך שאר המסילות. בצורה זאת הם לכאורה מפרסמים הספק גבוה(400W ויותר), ומטעים את הלקוח.

ייתכן ואף הגיוני אפוא, שספק 350W של חברה ידועה יהיה חזק מספק 500W של חברה ג'נרית. וכל זה עוד מבלי שהתייחסתי לאיכות הרכיבים בתוך הספק, הפיצ'רים שדואגים לשמור על יציבות המתח, והעובדה שספקים ג'נריים בדרך כלל לא מגיעים לכמות ההספק המצויינת עליהם. לי התפוצץ ספק של COLORSIT(לא ג'נרי אבל בהחלט לא איכותי) לפני שבועיים בערך. על הנייר הוא היה אמור להחזיק את המערכת, ולמרות זאת איזה רכיב(כנראה קבל) לא עמד בעומס והוא התפוצץ. זה רק מוכיח לך שהספקים הללו בכלל לא מגיעים(ואפילו לא קרוב) לכמות ההספק\אמפר המצויינת עליהם.

בקיצור - כדאי לחשב כמה המערכת שלך תזלול(אחרי כל השדרוגים האפשריים), ואז להגיע למסקנה איזה ספק צריך לקנות. ייתכן מאוד שספק של FSP 350W במחיר 190 ש"ח יספיק לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים