עבור לתוכן

בעיה עם מדידת FPS באובליביון

Featured Replies

פורסם

אהלן

המפרט שלי רשום מימין, ואני מנסה למדוד את ה - FPS בזמן משחק באובליביון.

השתמשתי בתוכנה שהמליצו לי עליה פה בפורום.. (לא זוכר את שמה - אני לא ליד המחשב שלי...)

אבל כשאני נכנס למשחק הוא נהיה הרבה יותר איטי מאשר בלי התוכנה...

מבקש עזרה ;)

פורסם

תבדוק בהגדרות הסרטים שם על כמה FPS זה מצלם סרט, ו(אולי זה ישמע מוזר)תבדוק שאתה לא לוחץ על המקש שמצלם סרטים\שקובע בנצ'מארקים.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה.. לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה - אתה מתכוון לתוכנה FRAPS?

בכל אופן... מצאתי פקודה בקונסולה - "TRT" שמראה את ה - FPS

על 1024X1280 עם AAX4 וכל השאר על מקסימום כמעט (חוצמה SHADOW FILTER=LOW) יש לי 20 FPS ב OUTDOOR

אם אני משנה ל - HDR אז יש לי בין 16 ל - 20... ירידה די משמעותית ויזואלית - למה HDR לוקח יותר מ - AA?

האם אני יכול להפעיל את שניהם ביחד שלא דרך המשחק..? (AAX4 דרך הפאנל של הכרטיס מסך בווינדוס, ו - HDR דרך המשחק)?

כשאני יורד ל - 1024X768 יש לי כמעט 30 FPS ב - OUTDOOR עם ה - AAX4

אני בינתיים משחק על 1024X1280... יותר נחמד ורץ לא רע

הערות? הארות?

תוספת: מה המשמעות של AF? אני לא רואה שיש במחשק אופציה כזאת, רק דרך הכרטיס מסך...

פורסם

אז ככה

תודה על העזרה.. לא כל כך הבנתי מה אתה רוצה - אתה מתכוון לתוכנה FRAPS?

בכל אופן... מצאתי פקודה בקונסולה - "TRT" שמראה את ה - FPS

על 1024X1280 עם AAX4 וכל השאר על מקסימום כמעט (חוצמה SHADOW FILTER=LOW בדר''כ צללים ואור לוקחים הרבה משאבים ומורידים את הFPS משמעותית, אז טוב שעשית את זה) יש לי 20 FPS ב OUTDOOR

אם אני משנה ל - HDR אז יש לי בין 16 ל - 20... ירידה די משמעותית ויזואלית - למה HDR לוקח יותר מ - AA?

שים לב שזה משחק כבד מאוד שאפילו לבעלי 1900XT לא קל להריץ אותו על MAX (ובמיוחד בoutdoor)

בגלל שהoutdoors לוקח המון משאבים (יותר מהindoors) וגם הHDR מופעל התוצאות יכולות להיות כבדות (מה גם ש4 FPS הבדל זה כלום).

האם אני יכול להפעיל את שניהם ביחד שלא דרך המשחק..? (AAX4 דרך הפאנל של הכרטיס מסך בווינדוס, ו - HDR דרך המשחק)?

ה76GT בכלל לא יכול להריץ AA וHDR (בדקתי הרגע) אז אני מניח שהפעלת אותם דרך תוכנה חיצונית, לא?

כשאני יורד ל - 1024X768 יש לי כמעט 30 FPS ב - OUTDOOR עם ה - AAX4

מגניב, גם outdoor וגם AA עם כרטיס לא מהחזקים בשוק זה יפה מאוד :xyxthumbs:

אני בינתיים משחק על 1024X1280... יותר נחמד ורץ לא רע

הערות? הארות?

תוספת: מה המשמעות של AF? אני לא רואה שיש במחשק אופציה כזאת, רק דרך הכרטיס מסך...

Anisotropic Filtering) AF): השיטה הסטנדרטית למיפוי טקסטורות מניחה שכל דגימה של טקסטורה תמופה למרובע בתמונה הסופית. אך הדבר בד"כ לא נכון. טקסטורות ממופות לגופים בצורות שונות, וההנחה הזו גורמת לעיוותים שונים בתמונה הסופית. על מנת לפתור את הבעיה, פיתחו אמצעי שדוגם פיקסלים נוספים מהטקסטורה על מנת לנסות להתגבר על הבעיה. הבעיה לא נפתרת, אבל מקבלים תוצאה קרובה יותר לפתרון האולטימטיבי. דגימת הפיקסלים הנוספים, כמובן, דורשת העברת יותר מידע מהזיכרון של הכרטיס מסך ומאיטה את הביצועים. נלקח מהFAQ של פורום גרפיקה. תכלס, אם מספר רב יותר מופעל אתה יכול לראות בחדות למרחק רב יותר (נופים למשל)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה דנטה!!!

לגבי ה - AF, האם אובליביון משתמש בזה בעצמו? כי אין לו באפשרויות שת הפונקציה הזאת...

ואם ככה, אז אם אני מפעיל את ה - AF דרך האפשרויות של הכרטיס מסך, זה ישנה משהו לגבי המשחק?

איזה כמות גדימות כדאי לעשות? X16? X8? או אולי X4?

ושוב תודה!! :xyxthumbs:

עריכה,

האם ה - TEXTURES SIZE באפשרויות המשחק זה למעשה AF?

פורסם

בכל משחק (שיצא אחרי 2000, ואני מאמין שאובליביון הוא כזה) אפשר ''לכפות'' על המשחק להפעיל פילטרים דרך לוח הבקרה של דרייבר הכרטיס (במקרה שלך, NVIDIA Control Panel שנפתח עם הstartup)

אז אם מופיע לך AF אני מניח שאפשר.

זה כמו שלמשחק לא תהיה אפשרות AA, ותרצה AA. אז תפעיל דרך הcontrol panel ותראה שזה כאילו שהפעלת בהגדרות של המשחק AA.

כן, הAF משנה, אתה פשוט יכול לראות ביתר חדות את הנוף (מאוד מאוד מאוד מאווד חשוב שמדובר במשחק כמו אובליביון עם הנופים ה :eek2: שלו) (אבל אל תגזים עם הפילטרים).

בקשר לכמות הפילטרים- בעקרון כמות יותר גדולה = מעמס גדול יותר על הכרטיס. אני ממליץ לך להתחיל מ2X, לשחק דקה, לעבור ל4X, לשחק דקה (וכו') עד שתגיע לאיזון המקסימלי של איכות ועומס (או עד שלא תבחין בכלל בין הרמות השונות).

זה בעיקרון מה שמתאים לך, למשל לי יכול להיות מתאים הכל על MID ובלי פילטרים אבל על 50 FPS ולך יכול להתאים פילטרים מלאים והכל על MAX עם 20 FPS, זה תלוי בבנאדם.

הtextures size זה ממש לא הAF. הTS זה הפירוט שאתה רואה בעצמים שונים (TS נמוך יביא לכך שכל האדמה תראה אותו הדבר בעוד שTS גבוה יביא פירוט אינדיבידואלי לכל אחד מהעצמים (ההבדל בינו לבין הAF הוא שהAF הוא יותר נוף, ובAF בדר''כ לא מרנדים עצמים בודדים אלא אזורים שלמים) (אלא אם כן מופעל פילטר ברמה גבוהה מאוד או שאתה משחק קרייסיס ;D)

עכשיו שאני רואה את סרטון הפתיחה- המלך הזקן אומר "I was born 87 years ago" אז איך לעאזל הוא שומר על עור פנים כל כך צעיר? ואיך הוא לא...מת?:-X

אגב, אני שמח לעזור :)

פורסם
  • מחבר

:xyxthumbs:

תודה!

כיף שיש אנשים כמוך בפורום

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים