עבור לתוכן

בעיות רשת עם ECI B-Focus 270

Featured Replies

פורסם

הראוטר שלי מוגדר טוב ככל הנראה, השוותי את ההגדרות ללינק בפרש והכל נראה תואם. שני המחשבים שלי מוגדרים לקבל IP אוטומטית. יש לי HUB, ובעבר הכל עבד כהלכה, פשוט ניתקתי מחשב אחד לכמה חודשים אחרי שעברנו דירה.. עכשיו לא עובד.

הראוטר עובד טוב כשמחשב אחד מהשניים מחובר אליו, ישירות או דרך ה-HUB, המחשב גולש בסדר גמור, אך כאשר שני מחשבים מתחברים, שניהם לא מקבלים IP, גם לא לאחר ריסט של המודם או המחשבים.

האם אני צריך להגדיר כתובות סטטיות ואז בראוטר להגדיר סקופ (טווח) כתובות?

ממה יכולה להיגרם הבעיה ואיך ניתן לפתור אותה כך ששני המחשבים (ויותר) יקבלו גישה לאינטרנט?

פורסם

כששניהם מחוברים ישירות לנתב, הם גם לא מקבלים?

פורסם
  • מחבר

לנתב (ראוטר) יש יציאה אחת. אם אתה מתכון למצב בו שני המחשבים מתחברים לראוטר דרך הרכזת (HUB), אז בדיוק, במצב הזה שניהם לא מקבלים IP מהראוטר.

פורסם

ה DHCP בראוטר מופעל ?

נשמע שהבעיה או בסוויצ' או בראוטר (מן הסתם)

כשאתה מחבר את אחד המחשבים ללא הסוויצ', ישירות לראוטר, הוא מושך כתובת ?

אם כן, נסה לאפס את הראוטר (עם סיכה מאחורה) ולהגדיר אותו מחדש, כולל לבדוק ש DHCP על START

או שתלווה ממישהו סוויצ' אחר, ותבדוק איתו...

פורסם

תבדוק גם שבהגדרות ה-TCP/IP של כרטיס הרשת, מוגדר לו למשוך כתובת אוטומטית ושהוא לא מוגדר מראש ל-IP מסויים ו-SUBNET MASK כלשהו.

מה שקידני כתב זה הכיוון שהייתי הולך בו.

פורסם
  • מחבר

טוב כנראה שיש איזושהי בעיה בראוטר, אני לא מבין את זה.

עשיתי לו ריסט עם עט מאחורה, הוא עשה ריסט - וזהו, מאז לא שמעתי ממנו.

פניתי אליו כמה פעמים דרך הכתובת 192.168.1.1 אך ללא הועיל.

התקנתי חייגן (אחרי שנתיים אפילו לא זכרתי סיסמה, מזל שעובדים בתמיכה בשעות כאלה אה קידני?)

ועכשיו אני מדבר איתכם דרך החייגן אבל אין לי עדיין גישה לממשק של הראוטר.

איזה הזוי זה?!

פורסם

תגדיר לכל מחשב כתובת משלום 192.168.1.2 ומעלה...

זה מה שאני עשיתי \:

פורסם
  • מחבר

ואז מה, המודם-ראוטר ממשיך לחלק כתובות אוטומטיות זה לא יעזור.

וכרגע אני בכלל חסר גישה למודם...

פורסם

כי האיפוס הפך אותו חזרה למודם, מצטער שלא הבהרתי שזה מה שאיפוס עושה למודם שהוסב לראוטר...(זאת הסיבה שבכלל יכולת להתחבר עם חייגן)

ואתה צריך להפוך אותו חזרה לראוטר...

הגדרת למחשב שלך IP סטטי מהטווח 192.168.1.X ? (כמו שכתוב בשלב מס' 1 בפרש)

לפני שניסית לגשת לממשק של המודם ?

נ.ב. אתה תמיד יכול לבחור לעצמך "ססמא כבקשתך" באתר של הספקית שלך, אחרי שקיבלת ססמא אקראית מהם

ואז לא תשכח אותה לעולם (למשל, תאריך הלידה של הבן הבכור החביב שלך)

פורסם
  • מחבר

לא לא.. אני הבנתי שהוא חזר למצב מודם, אבל אני לא מאמין שלא עליתי על זה בעצמי, הרי למודם יש IP משלו כמו למחשב... אני חלוד יותר מהמודם.

בכל אופן, משהו אחר שקורה כעת.

שני המחשבים יכולים לגלוש, אבל מודם-ראוטר לא עובד כל-כך חלק.

אם אני גולש עם מחשב אחד, הכל בסדר, אבל אם נדלק עוד מחשב, שניהם מפסיקים לגלוש, ואני צריך להפעיל מחדש את המודם ורק אז אחרי מאמצים הם יקבלו. זה גם לוקח לא מעט זמן כל העסק הזה ולפעמים אני צריך לבצע חידוש כתובת גם מהמחשבים.

למה זה קורה?

האם עדיף לתת למחשבים כתובות סטטיות ולהגדיר טווח-כתובות במודם-ראוטר?

פורסם

יש מצב שהלך המודם, (להחליף בבזק ?) או שפשוט אולי שווה לעדכן לו את ה firmware לגרסה האחרונה המומלצת (אין לי שמץ, אגב)

פורסם
  • מחבר

איך אני מעדכן?

פורסם

http://netcheif.com/firmware.htm

אם לא עובד השידרוג... הייתי מחליף את המודם

פורסם
  • מחבר

שודרגתי.

תודה למסייעים, אני מקווה שהמצב ישתפר, אם לא - אחליף את המודם.

שבוע טוב.

פורסם
  • מחבר

עדכון, ככה שיהיה...

התקנתי את עדכון הקושחה, המודם עבד בסדר גמור אבל אחרי משהו כמו 20 דקות חדל להגיב.

ניסיונות ההחייאה כשלו, היום החלפתי אותו באצטק dsl600e, הגדרות של שניה וחצי והוא עובד, נכון לכמה דקות האלה, יפה מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים