עבור לתוכן

האם התוכנה "סקייפ" משתמשת ברוחב פס גם כשהיא לא פועלת?

Featured Replies

פורסם

השאלה שלי היא אם התוכנה סגורה (כלומר, אפילו לא רצה ברקע), האם היא לוקחת רוחב פס. שמעתי פעם משהו כזה אבל אני לא בטוח אם זה נכון. האם גם לאחר הסרת התוכנה, עדיין סקייפ משתמשת במחשב שלי להעברת נתונים?

מה לגבי תוכנות אחרו כמו מסנג'ר ואייסיקיו? האם גם הן מתנהגות כך?

תודה, אופיר

פורסם

נו, מה באמת לא ברור?

How much bandwidth does Skype use while Im in a call?

On average, Skype uses between 3-16 kilobytes/sec depending on bandwidth available for other party, network conditions in between, callers CPU performance, etc.

How much bandwidth does Skype use when there are no active calls?

On average Skype uses 0-0.5 kilobytes/sec while idle. This is used mainly for buddy presence updates. The exact bandwidth depends on many factors.

idle זה אומר שהתוכנה רצה, אבל אתה לא מבצע שיחות.

לא ברור לי מה ההיגיון בשאלה "כמה רוחב פס התוכנה לוקחת כשהיא סגורה (כלומר, אפילו לא רצה ברקע)".. היא סגורה. היא לא לוקחת כלום. היא סגורה.. :nixweiss:

אבל הכי לא הבנתי את "האם גם לאחר הסרת התוכנה, עדיין סקייפ משתמשת במחשב שלי להעברת נתונים?".. הסרת את התוכנה, איך בדיוק תוכנה שהסרת יכולה לעשות דבר כלשהוא ?

סקייפ זה לא וירוס.

פורסם
  • מחבר

נו, מה באמת לא ברור?

idle זה אומר שהתוכנה רצה, אבל אתה לא מבצע שיחות.

לא ברור לי מה ההיגיון בשאלה "כמה רוחב פס התוכנה לוקחת כשהיא סגורה (כלומר, אפילו לא רצה ברקע)".. היא סגורה. היא לא לוקחת כלום. היא סגורה.. :nixweiss:

אבל הכי לא הבנתי את "האם גם לאחר הסרת התוכנה, עדיין סקייפ משתמשת במחשב שלי להעברת נתונים?".. הסרת את התוכנה, איך בדיוק תוכנה שהסרת יכולה לעשות דבר כלשהוא ?

סקייפ זה לא וירוס.

אני אסביר,

קראתי איזה מאמר בעבר שטען שסקייפ עושים שימוש במחשב שלך גם כשאתה לא מפעיל את התוכנה לצורך תעבורת נתונים. כלומר, המחשב שלך משמש לתמוך ברשת סקייפ גם אם אתה לא עושה בתוכנה שימוש. אני שואל אם ב Idle הכוונה שהתוכנה ב stand by או המחשב, כלומר התוכנה אפילו לא רצה ברקע.

כמו כן, יתכן שכשאתה מסיר את התוכנה עדיין נשארים במחשב מודולים שרצים. זה לא דבר חדש ויש תוכנות שמתנהגות כך גם אם הן לא מוגדרות וירוסים.

לא יודע מאיפה אתה שואב את הנחרצות שלך אבל תודה בכל מקרה.

פורסם

לא נראה לי ש Skype משתמשת במשאבים כאשר לא מפעילים אותה או כאשר היא לא מותקנת (למרות שהיו דברים מעולם) נראה לי שמישהו כבר היה עולה על זה ותובע את Skype כמו שקרה כבר עם תוכנות אחרות.

אבל כשהיא פועלת בכל מצב היא צורכת משאבים.

http://www.geekgirls.com/net_voip.htm#skype

והנה בחור שמתלונן ש Skype "גונבת" לו יותר מ 1GB לחודש

http://digg.com/software/Skype_Uses_1GB_a_Month_Just_Idling

וזה דופק לו את המגבלה של החבילה בה הוא נמצא.

פורסם

אבל הם מעולם לא טענו אחרת.

How much bandwidth does Skype use when there are no active calls?

On average Skype uses 0-0.5 kilobytes/sec while idle. This is used mainly for buddy presence updates. The exact bandwidth depends on many factors.

פורסם

כמו כן, יתכן שכשאתה מסיר את התוכנה עדיין נשארים במחשב מודולים שרצים. זה לא דבר חדש ויש תוכנות שמתנהגות כך גם אם הן לא מוגדרות וירוסים.

אתה יכול לבדוק את זה בקלות, תוריד את wire shark ( או כל packet sniffer אחר ).

תבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, תתקין את Skype , תסיר את Skype , ותריץ את ה sniffer.

אם תהיה תנועת רשת מסויימת מ skype ה packet sniffer יגלה אותה...

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לבדוק את זה בקלות, תוריד את wire shark ( או כל packet sniffer אחר ).

תבצע התקנה נקייה של מערכת ההפעלה, תתקין את Skype , תסיר את Skype , ותריץ את ה sniffer.

אם תהיה תנועת רשת מסויימת מ skype ה packet sniffer יגלה אותה...

זה נחמד מאוד אבל רציתי לדעת אפריורי, כלומר אם מישהו כבר יודע את זה ויכול להגיב, בשביל זה יש פורום ;).

בכל מקרה תודה

shlomon שמחתי על הקישורים שסיפקת. תודה על המאמץ.

פורסם

אם מישהו היה יודע ש Skype עושים דבר כזה, Skype היו מוצפים באלפי תביעות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים