עבור לתוכן

שאלה של נוב על פוטושופ CS2

Featured Replies

פורסם

יש לי תמונה, שרטוט שחבר שלי צייר על נייר וסרק למחשב.

הציור הוא בשחור והוא על רקע לבן.

יש לרקע כמה הפרעות קלות מהסריקה (טיפה נקודות שחורות מלכלוכים).

אני רוצה לצבוע את הרקע לצבע אחר, ולא הצלחתי לעשות את זה עם ה"דלי צבע".

הצורה המצויירת היא חלולה ואני גם רוצה לצבוע בתוכה, איך אפשר לעשות זאת?

(מצטערת אם התשובה טריוואלית אבל גם לא מצאתי לא בHelp ולא בחיפוש)

תודה רבה!

פורסם

בשביל להוריד את הכתמים שאתה מדבר עליהם, תשתמש ב Healing brush tool (אות J במקלדת).

תקח דוגמית מהתמונה ע'י החזקת Alt ובחירת המקום (לצורך הורדת כתמים על רקע לבו אחיד, בחר באיזור לבן - שאין בו שום כתם).

בשביל לצבוע, כעקרון זה קצת מסתבך כשיש תמונה בשחור לבן, אבל אפשר לשות את גווני התמונה:

תחלץ Ctrl - U (או Image - Adjustments - Hue/Saturation), סמן V ב Colorize ותשחק עם הסמן הראישון והשני.

כשתגיע לצבע הרצוי תלחץ Ctrl - B (או Image - Adjustments - Color Balance) ותשחק גם עם זה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה!

אגב, בשביל לקבל את אופציות ה-Hue/Saturation (שהייתה אפורה ולא יכולתי לבחור בה) שיניתי את המצב מGrayscale לRGB Color.

מקווה שזה היה צעד טוב :)

חוץ מזה, תודה רבה, עזרת לי המון (סיימתי)

בעתיד אני אחזור לשאול שאלות קצת יותר רלוונטיות..בדיוק התחלתי לאחרונה לעבוד עם התוכנה.

פורסם

ה-Hue/Saturation עובד רק במצב RGB, כי במצב Grayscale אין את המידע שה Hue/Saturation עובד איתו.

בכל אופן כל הכבוד שהגעת לזה לבד :)

פורסם
  • מחבר

תודה על המחמאה אבל הנחתי שזה מובן מאליו.

בכל מקרה הכוונה שלי הייתה לשאול אם לא הייתי צריך לעבור למצב אחר (כי יש שם עוד חוץ מהGrayscale והRGB), עכשיו אני מבין שלא.

תודה על העזרה :)

פורסם

הנה דרך יותר פשוטה ומהירה

אם מדובר בסקיצה של שחור על לבן

וישנם כתמים מהסריקה-

בפוטושופ לחץ על CRTL+M

תמתח את הקשת לכיוון הבהיר- כל התמונה תהפוך בהירה יותר אבל לא ביחס שווה כלומר הרקע יהיה בהיר יותר ומהר יותר מאשר הכתמים

תגיע למצב שהרקע בהיר כמו שאתה רוצה-תאשר

כדי להבליט את הסקיצה מהרקע תחת תפריט IMAGE יש CONTRAST תעלה לפי הצורך

זהו

עוד אופציה פשוטה וטובה

בתפריט IMAGE חפש REPLACE COLOR

יפתח לך חלון בחירה-תעלה את הערך ל 150-200

באותו החלון החץ של העכבר הופך לכלי בחירה בחר את גוון הכתמים שאתה רוצה להעלים

למטה באותו החלון תעלה את BRIGHTNESS כמה שמתאים לך עד שהכל נעלם-אם ישנם כמה גוונים אז עדיף לעשות את זה כמה פעמים

אלו שיטות פשוטות נוחות ועובדות

הלאה אם תרצה לעבד את התמונה ונראה לך שהאיכות של הסקיצה נפגעה תודיע לי גם את זה אפשר לסדר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים