עבור לתוכן

ממשק רשת של מודם כבלים עושה בעיות

Featured Replies

פורסם

שלום,

לא מזמן אני והשותף שלי בדירה התחברנו ל-HOT. המודם (Motorola SB5100) יושב ליד המחשב שלו והוא מחובר אליו ב-USB. המחשב שלי נמצא בחדר השני ומחובר למודם עם כבל רשת באורך 10 מטר. בהתחלה לא היו בעיות ברמת הכבלים (הבעייה היחידה היתה עם החייגן שלא אפשר חיבור לבזק בינ"ל במקביל, אבל שני המחשבים היו מחוברים למודם ללא שום סימן לתקלה), אבל עכשיו כל פעם שאני מחבר את המחשב למודם הוא עושה Acquiring network address במשך דקה ואז Limited connectivity, לא משנה אם המחשב השני מחובר, מנותק, מכובה או דלוק. דיברתי עם הכבלים, ניתקתי וחיברתי הכל (כולל את המחשב שלי מהחשמל ללילה), החליפו IP; כלום. המחשב של השותף מתחבר בסדר, ולכן הטכנאים של HOT סירבו לעזור (עם עוד נימוקים שונים ובחלקם משונים, כמו זה שאי-אפשר שהמחשב יהיה במרחק יותר משני מטר מהמודם :o, או שאי-אפשר לחבר שני מחשבים במקביל, למרות שמוטורולה טוענים אחרת (עמודים 1 ו-40)).

בכל מקרה, עמדתי להתייאש עד שגיליתי שנזכרתי שיש לי packet logger ב-firewall. נראה שהמחשב מקבל IP ואז מתנתק, לא ברור. עפות שם כל מיני חבילות discover, ack ו-nack של DHCP.

לא בא לי להוציא 200 שקל על נתב ולהסתבך עם קינפוגים, ואני מעדיף לא להסתפק ב-ICS

מישהו יודע מה אפשר לעשות עם זה? אני יכול להעלות חלק מהלוג אם זה יכול לעזור, או שתנחו אותי לחפש בו דברים ספציפיים

כשהמודם ב-stand by דווקא נוצר קשר רשת איתו (לרוב), לכן אני מאמין שהבעייה לא בכרטיס הרשת שלי

פורסם

המחשב של השותף שלך יכול לעבוד עם חיבור הרשת?

פורסם

לפי המנואל שסיפקת זה לא ממש נראה כאילו הוא יכול לעבוד גם עם ה USB ו LAN ביחד

זה נראה כאילו הוא יכול לעבוד עם כמה מחשבים ב LAN

אבל לא בשילוב עם ה USB

ממליץ לך לחקור את זה לעומק

ואם מתברר שלא אז יש לך כמה אפשרויות:

1.נתב

2.HUB

3.כרטיס רשת - ICS

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובות.

חפרתי בעניין והבעייה נפתרה - לבינתיים - באופן די מוזר. ישבתי בשעה האחרונה ושיחקתי עם זה קצת. ביטלתי את שרת ה-DHCP של המודם וקבעתי כתובת IP קבועה. איכשהו זה תקע אותי עם הכתובת הזאת גם כשביטלתי אותה, ולכן עברתי לשיטה הברוטלית - שיניתי את כתובת ה-MAC של כרטיס הרשת (דרך הדף שלו ב-Control Panel). ועכשיו זה עובד... לא ברור למה. אולי HOT החליטו לדפוק את הכתובת הקודמת שלי? אולי המודם זוכר אותה לרעה (למרות שנותק היום מהחשמל לשעה)? אין לי מושג. יש למישהו השערה? זה הרי יכול לחזור עם הכתובת החדשה.

UnsignedInteger - עדיין לא בדקתי, והשותף כרגע לא פה. לפי החדשות האחרונות אני מניח שהוא יוכל, אבל זה לא יעזור לטווח הארוך, כי אין לי כבל USB באורך 10 מטר, ולא נראה לי שאוכל להעביר את המודם חדר.

Xthread - דבר ראשון, למקרה שאתה לא עובד עם Acrobat - מספרי העמודים שכתבתי תלויים בתוכנה, ויכולים להיות או 1 ו-40 או 7 ו-46. PDFים, לך תבין.

לגבי מה שכתבת, אני לא מסכים: בעמוד 1 (או 7) כתוב :You can connect

והאפשרות השלישית היא Two computers; one to the USB port and one to the Ethernet port

ובעמוד 40 (או 46) כתוב You can connect the USB port on one computer and the Ethernet port on another computer directly to the cable modem, as shown at top left, וכך גם מוראה בציור העליון.

או קיי, עכשיו אני אתנתק, אחזור לכתובת הקודמת ואבדוק מה קורה.

עריכה:

בדקתי מחדש. הכתובת המקורית של כרטיס הרשת לא עובדת, הכתובת החדשה (שינוי של שני ביטים בלבד) עובדת מצויין. התהייה שהובעה קודם נשארה בעינה.

אבל עד שתידפק לי גם הכתובת החדשה ואחזור לשאול פה על זה, יש לי שלוש שאלות:

א) הטענה שאמרו לי הטכנאים של הכבלים ("אי-אפשר שהמחשב יהיה במרחק יותר משני מטר מהמודם") - יש בזה משהו או שזה שטויות?

ב) יש משהו שאני יכול לחפש ב-packet log שיעזור לי להבין מה גרם (ויגרום בעתיד) לבעייה?

ג) אם אני כן מידרדר ל-ICS, יש איזשהו מתאם שמתחבר לכבל רגיל והופך אותו למוצלב או שאני צריך לקנות כבל מוצלב של 10 מטר? (אני לא רוצה לכסח אותו עם פלייר)

תודה

פורסם

לכבלים מסוג CAT5 יש מגבלת מרחק

אבל היא לא שני מטר, זה בטוח

לגבי המרת הכבל למוצלב

אם יש לך טכנאי שהוא לא מנייק (ממנו אני משער קנית את הכבר בהתחלה) אז תלך אליו הוא יכול להחליף לך את החיבורים בראש חותך איזה סנטים שניים ומחבר כאילו זה מוצלב

אחרת הוא יגיד לך שאי אפשר ואתה צריך לקנות חדש- כסף לכיס שלו

אולי אתה יכול לעשות את זה אם יש לך את הכלים המתאימים וקצת חקירות ב WWW

לגבי הקטע של התחברות מרובת משתמשים, סליחה טעות שלי.

פורסם

1) המודם יכול לעבוד עם חיבור RJ ו USB במקביל - מניסיון

2) המגבלה של כבל CAT5 (אם אני זוכר נכון) היא קרוב ל 100 מטר - יש לך עוד... :)

3) נסה להריץ את תיקון ה REG הזה: http://welcome.hot.net.il/ISPpages/012/disableIPSEC.zip

פורסם
  • מחבר

מה שהטכנאי טען זה לא ספציפית לכבל, אלא למודם - הוא טען שאי-אפשר לעבוד במרחק יותר משני מטר מהמודם. אמרתי לו שלדעתי המודם עובד מול המחשב באת'רנט רגיל ולכן (כמו שאתם מאשרים לי) זה לא הגיוני, אבל הוא לא השתכנע.

לגבי הכבל - הוא מוצמד לקיר וחבל על העבודה להוריד אותו, אני כנראה אצטרך לסנג'ר חבר שיודע לעשות את זה נקי. לפחות לא חובה לקנות כבל חדש :)

את הקובץ לא הצלחתי להוריד; אין לי בכלל גישה לדומיין welcome.hot.net.il (ל-www.hot.net.il יש). אני אבדוק את זה עוד פעם מחר.

תודה ולילה טוב

פורסם

אני הבנתי שנפתרה הבעיה, לא ?

בכל אופן

1. התיקון רג'יסטרי הזה שהביאו קודם, בכלל , אבל בכלל לא לא קשור לבעיה , הוא מוריד מהרג'יסטרי את האפשרות של IPSEC על L2TP

זה בכלל לא קשור לבעיה

אבל למי שבכל זאת מתעניין בזה , מוזמן לקרוא הכל אודות L2TP/PPTP (ועל התיקון הזה) כאן :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=204198.msg1790201#msg1790201

2. מה שהטכנאים אמרו לך על קרבה למודם זה בולשיט, הם פשוט היו אובדי עצות ולא רצו להשמע לא מקצועיים.

3. יש מצב שה - MAC שלך נכנס לאיזושהיא BLACKLIST בכבלים, או "נתקע" שם, או שהיה רשום שמשכת עבורו כבר כתובת או משהו כזה

בכל מקרה, זה השתחרר, אז סה-טו

אם זה קורה בעתיד (ואין סיבה שזה יקרה, אלא אם כן תנתק ותחבר כבלים כל הזמן)

אז מקסימום תרים טלפון למוקד התמיכה של הוט , תמתין 40 דקות, וכשיענה לך נציג, תבקש ממנו שימחק את כל הכתובות שמשכת עד עכשיו

עשיתי את זה אינספור פעמים (בוועידה לכבלים, אני תומך בספקית) עם לקוחות, וזה עזר הרבה מאוד פעמים.

(אני לא יכול להגיד ללקוח בתמיכה להוריד תוכנה שתשנה את ה MAC של הכ.רשת שלו, אבל אני כן יכול לעשות לו ועידה לכבלים שימחקו את

הכתובות שהמודם שלו מחלק)

4. יש תיקון רג'יסטרי שאמור לפתור מצב של "לא מושך כתובת" , זה תיקון לוינסוק

ואפשר להריץ אותו לבד

netsh winsock reset

עובד רק החל מ SP2, גרסאות ישנות יותר אפשר למצוא קובצי EXE או REG שיעשו את העבודה הזו

אבל כמו שאמרנו , זה לא רלוונטי אליך בכלל, כי אצלך הבעיה לא הייתה במחשב אלא בכבלים באמת

התקנה מחדש של כ.הרשת גם הייתה עוזרת, מנסיון.

נראה לי שזהו

נ.ב יש מקרים שהפיירוול עצמו חוסם את האפשרות למשוך כתובת

ואז שוב תקבל 169.254 וכו'

וכשהפירוול מנטורל, זה כן מושך

כמו כן, יש מקרים שהפירוול יעשה את זה ל MAC מסויים (יחסום משיכת כתובת) ולא יעשה את זה ל MAC החדש

מכיוון שזה לא ברשומות שלו

הרבה פעמים תוכנת הגנה (פירוול או אנטי וירוס) "סוגרים" על כתובות או למשל אפילו חשבון דואר מסויים

וכשמגדירים או משנים משהו הכי קטן, פתאום ה"סגירה" כבר לא עובדת.

(מצטער על המונחים ה"אווריריים")

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי שנפתרה הבעיה, לא ?

תכלס כן, מה שבאמת קצת מייתר את המשך הדיון...

אבל כמו שהבעייה באה היא תוכל לחזור

בכל אופן אני רק אגיב על מה שכתבת, ונראה לי שבזה אפשר לסיים (לבינתיים ;))

1. התיקון רג'יסטרי הזה שהביאו קודם, בכלל , אבל בכלל לא לא קשור לבעיה , הוא מוריד מהרג'יסטרי את האפשרות של IPSEC על L2TP...

קראתי והבנתי. בכל מקרה אני מוגדר ב-PPTP

2. מה שהטכנאים אמרו לך על קרבה למודם זה בולשיט, הם פשוט היו אובדי עצות ולא רצו להשמע לא מקצועיים.

בדיוק מה שרציתי לשמוע

3. יש מצב שה - MAC שלך נכנס לאיזושהיא BLACKLIST בכבלים, או "נתקע" שם, או שהיה רשום שמשכת עבורו כבר כתובת או משהו כזה

או קיי, אז באמת יש רשימות כאלה. כרגע זה נראה לי ההסבר הכי סביר לבעיה

בכל מקרה, זה השתחרר, אז סה-טו

לא השתחרר, שיניתי כתובת MAC

אם זה קורה בעתיד (ואין סיבה שזה יקרה, אלא אם כן תנתק ותחבר כבלים כל הזמן)

היו לנו הרבה נפילות חשמל בכל הבית בגלל הדוד; נשמע לי מקביל ל"תנתק ותחבר כבלים כל הזמן"

אז מקסימום תרים טלפון למוקד התמיכה של הוט , תמתין 40 דקות, וכשיענה לך נציג, תבקש ממנו שימחק את כל הכתובות שמשכת עד עכשיו

עשיתי את זה אינספור פעמים (בוועידה לכבלים, אני תומך בספקית) עם לקוחות, וזה עזר הרבה מאוד פעמים.

נראה לי שאני אנסה את זה

(אני לא יכול להגיד ללקוח בתמיכה להוריד תוכנה שתשנה את ה MAC של הכ.רשת שלו, אבל אני כן יכול לעשות לו ועידה לכבלים שימחקו את

הכתובות שהמודם שלו מחלק)

לא הורדתי תוכנה, עשיתי את זה דרך ההגדרות Advanced של כרטיס הרשת דרך ה-Device Manager

4. netsh winsock reset...

...אבל כמו שאמרנו , זה לא רלוונטי אליך בכלל, כי אצלך הבעיה לא הייתה במחשב אלא בכבלים באמת

ניסיתי. כמו שצפית, זה לא עזר

התקנה מחדש של כ.הרשת גם הייתה עוזרת, מנסיון.

ניסיתי, לא עזר.

נ.ב יש מקרים שהפיירוול עצמו חוסם את האפשרות למשוך כתובת

ואז שוב תקבל 169.254 וכו'

וכשהפירוול מנטורל, זה כן מושך

יצאתי מהפיירוול, לא עזר

כמו כן, יש מקרים שהפירוול יעשה את זה ל MAC מסויים (יחסום משיכת כתובת) ולא יעשה את זה ל MAC החדש

מכיוון שזה לא ברשומות שלו

הרבה פעמים תוכנת הגנה (פירוול או אנטי וירוס) "סוגרים" על כתובות או למשל אפילו חשבון דואר מסויים

וכשמגדירים או משנים משהו הכי קטן, פתאום ה"סגירה" כבר לא עובדת.

את האנטי-וירוס לא בדקתי עדיין

(מצטער על המונחים ה"אווריריים")

לגיטימי לחלוטין

נראה לי שזהו

גם לי :silly:

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים