עבור לתוכן

שאלה לגבי כבל מסוים בתוך המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

כשפתחתי את המחשב שלי ראיתי שיש מן כבל דק כזה שיוצא מכרטיס הקול (דגם די מיושן.. משהו של Aureal) ומחובר ישירות אל הצורב.. לעומת זאת לכונן הדיסקים לא היה מובר כבל כזה. השאלה היא מה התפקיד של הכבל הזה? למה רק הצורב מחובר אליו? האם יכול לקרות משהו אם אני אנתק אותו? ולמה כונן הדיסקים הרגיל לא מחובר לכרטיס הקול בכבל כזה (גם לו יש חיבור מתאים לכבל כזה מאחור)?

יום טוב

פורסם

עד כמה שידוע לי זה בשביל לנגן דיסקים של אודיו ישירות בלי שום תוכנה ... (במידה שיש לך גם כפתור PLAY על ה DVD)

אבל אולי יש לזה עוד שימושים

פורסם

כיום אתה לא צריך אותו.אתה יכול לנתק בשקט אם הוא מפריע.(הוא ניקרא כבל AUDIO אנלוגי).

פורסם

אכן, הוא נקרא כבל AUDIO אנלוגי, הכבל הוא בעל 4 גידים ו-3 פינים מכל צד (ערוץ ימני, ערוץ שמאלי ומינוס משותף), הכבל הזה היה שימושי לפני כמה שנים, באותה תקופה לא כל הכוננים ומערכות ההפעלה תמכו בהוצאת אודיו (RIPPING) דיגיטלי, כיום הכאמור הגבל הזה הוא לא שימושי מכיוון שגם הצורב וגם XP תומך ב-RIPPING של רצועות אודיו בצורה דיגיטלית.

אם בא לך אתה יכול לנתק אותו, אם לא אז תשאיר אותו כמו שהוא - הכבל הזה לא גורם נזק כשהוא מחובר (אפשר להגיד שהוא מכניס רעש לאות שהכרטיס מוציא אבל זה זניח לחלוטין במערכות ביתיות).

פורסם
  • מחבר

אחלה, העשרתם את ידיעותיי 8) , תודה רבה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים