עבור לתוכן

זכרון דפוק? בקר זכרון דפוק? או שסתם MEMTEST מבלבל את המוח?

Featured Replies

פורסם

היי לכולם.

בבדיקה די שגרתית בMEMTEST גיליתי דבר מעניין. נתחיל בזה שאת הבדיקה ערכתי בהגדרות סטוק של כל הרכיבים במחשב. כולל כמובן, הזכרונות.

כאשר אני מריץ בדיקה רגילה, ובפרט הגדרת הMEMORY SIZING היא BIOS STD, הכל עובד כשורה.

ברם, כאשר אני בוחר באפשרות MEMORY SIZING = BIOS ALL, שלמיטב הבנתי(ואשמח אם מישהו שיודע עוד על העניין יוכל להרחיב), אינה משאירה שום זכרון רזרבה אלא בודקת את כל כולו, אני מקבל תוך מאית שנייה 481 שגיאות, שתוקעות את המחשב לגמרי. כאן אני נתקל בבעיה משונה גם כן - אם אני לוחץ על כפתור הריסט, המחשב לא עושה POST. אני צריך לכבות את המחשב ולהדליקו מחדש כדי שהוא יחזור לפעול רגיל.

כל השגיאות מופיעות בכתובת הבאה : 000fec00000 - 4076.0MB.

עכשיו השאלה שלי היא כזאת - האם מדובר בזכרון דפוק? בקר דפוק בלוח? או ששום דבר בכלל לא דפוק והשגיאות מתקבלות בגלל שלא נשאר זכרון רזרבה למערכת שלו היא זקוקה. אני מבסס את ההשערה הזאת מציטוט שנמצא באתר של ג'יגהבייט:

* Due to standard PC architecture, a certain amount of memory is reserved for system usage and therefore the actual memory size is less than the stated amount.

אודה לכם על עזרתכם!

פורסם

000FEC00000 זה בהקסדצימלי ובעשרוני זה 4273995776

לי זה נראה כאילו אתה מנסה לבדוק זיכרון בנפח 4GB

פורסם
  • מחבר

תודה ליאור.

מוזר.. יש לי 1 ג'יגה זכרון.

אולי יש בעיית תאימות בין הבדיקה הספציפית הזאת בMEMTEST ללוח שלי? הנה ציטוט בנושא שמצאתי באתר של MEMTEST

Two additional options are available through online configuration options. The first option (BIOS-All) also uses the "e820" method to obtain a memory map. However, when this option is selected all of the reserved memory segments are tested, regardless of what their intended use is. The only exception is memory segments that begin above 3gb. Testing has shown that these segments are typically not safe to test. The BIOS-All option is more thorough but could be unstable with some motherboards.

מה דעתך?

פורסם

לי זה נראה שהבדיקה הראשונה (ברירת המחדל) פשוט בודקת את כל הזיכרון הפנוי, בעוד שהבדיקה השנייה בודקת את כל הזיכרון בלי קשר לאיך שהוא מוגדר. GGuyZ, אתה רשמת שבלוח שלך יש זיכרון "שמור", כלומר זיכרון שנעשה בו שימוש "פנימי" (ברמות יותר בסיסיות של הלוח) ובכך למעשה הוא אינו זמין לשימוש רגיל. יכול להיות שהסריקה המקיפה הזו נכנסת גם לזיכרון הזה ומתחילה לשנות שם מידע (הבדיקה של memtest הרי כותבת וקוראת נתונים לזיכרון ומהזיכרון), מה שיכול לגרום לקריסת המערכת.

גם הציטוט מהאתר של memtest אומר דבר דומה - הסריקה המקיפה סורקת את כל הזיכרון, כולל הזיכרון השמור, בלי קשר לתפקידו.

ההרגשה שלי היא שהכל בסדר, והשגיאות פשוט נגרמות מ"פלישת" הבדיקה לזיכרון השמור.

אם אתה רוצה להיות בטוח - בדוק את הזיכרון במחשב אחר/תתקין זיכרון אחר במחשב שלך ותבדוק אותו.

פורסם
  • מחבר

תודה!

זה גם מה שאני חושב. :)

הבדיקה הרגילה שומרת 84Mזכרון ובודקת את כל השאר. הבדיקה המלאה לא שומרת כלום.

אני אנסה להשיג זכרון DDR II אחר. הבעייה היא שכל מי שאני מכיר עדיין עם DDR I(וכך גם שאר המחשבים בבית לצערי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים