עבור לתוכן

HP DV6186EA 1.83GHz 1GB מה אתם אומרים עליו במחיר של 6500

Featured Replies

פורסם

הנה לינק שמראה את המחשב אם יש המלצות למשהו בסדר גודל דומה אשמח לראות .

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-12724472-77954257.html?jumpid=reg_R1002_ILHE

יש לי HP כרגע דגם pavillon ze4949EA ואני מאוד מרוצה ממנו אך אני רוצה לשדרג אותו

את המחשב הקיים אני מעביר לאחי שמתחיל ללמוד וזה יתאים לו.

בתודה מראש

• תגובות 32
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תשמע זה הכל תלוי בצרכים שלך.

אם בא לך להוסיף 880 ש"ח בשביל ביצועים יותר טובים אתה יכול ללכת על המפרט הבא

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=215898.msg1891948#msg1891948

ההבדלים המהותיים הם:

מעבד - T7200 שעובד ב 2GHZ עם 4 מגה זיכרון מטמון במהירות שעון של 667.

זיכרון - אותו נפח רק מהירות שעון של 533 אבל עובד ב DUAL CHANNEL (הבדל משמעותי למי שצריך)

כרטיס מסך - Ati x1400 256mb hypermemory (אותה חלוקת זיכרון כמו במפרט של HP אך הכרטיס במעט יותר טוב - ניתן לראות השוואה ב http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

חשוב להדגיש שעל מנת להזמין את המפרט של ה DELL יש צורך בהזמנה מיוחדת כי אין את הדגם הספציפי הזה בארץ, דבר שמעכב את קבלת המוצר.

אז אם מספיק לך המפרט של ה-HP, אין ספק שהוא הטוב ביותר שתוכל למצוא במחיר הזה.

פורסם

הHP גם עובד בDUAL CHANNEL, לכן הוא בכלל עדיף מבחינת זכרון, הכרטיסי מסך זה לא הבדל מהותי אלא הבדל זניח שלא מהווה בכלל שיקול(אין שום יישום שתוכל להריץ על הATI יותר טוב בצורה נראית לעין ולא בצורת בנצ'מארק על פני הNVIDIA) לכן רק פסיכולוגית אפשר להעדיף את הATI כי הוא בכל זאת בBOTTOM LINE הטוב מבין ה2.

אז ההבדל המהותי היחיד בעצם הוא מעבד יותר טוב, כאשר המעבד הפחות טוב גם ככה מעל ומעבר(תן את השימושים המדוייקים שלך ואני אגיד לך אם בכלל יש סיכוי שתרגיש בהבדל ביניהם) אז זה מה שאתה משלם עליו 900 ש"ח בעצם, חוץ מזה ששמעתי דברים לא טובים בכלל על המסך של הDELL ולאומת זאת המסך של הHP מעולה, אבל לא ראיתי אישית את המסך של הDELL אז כדאי לך לשפוט בעצמך.

בHP בנוסף יש גם יותר יציאות, כמו חריץ הרחבה PCMCIA(1 ו-2), וSPDIF.

בקיצור, כן, לך על הHP :xyxthumbs: ותבדוק אגב אם ה5259DV עדיין בשוק כי הוא עדיף מבחינת עלות\תועלת.

פורסם
הHP גם עובד בDUAL CHANNEL, לכן הוא בכלל עדיף מבחינת זכרון,

אז זהו שלא, שוב אתה טועה ושוב אתה מטעה ושוב אתה טועה ושוב אתה מטעה ושוב אתה טועה ושוב אתה מטעה ושוב אתה טועה ושוב אתה מטעה.

בשום אתר בארץ או בחו"ל לדגם הזה לא מוזכרת העובדה שזיכרון ה HP פועל ב DUAL CHANNEL וגם לא באתר הראשי של HP, אין לי מושג מאיפה הבאת את ה"מידע" הזה.

ההבדל המהותי היחיד בעצם הוא מעבד יותר טוב, כאשר המעבד הפחות טוב גם ככה מעל ומעבר(תן את השימושים המדוייקים שלך ואני אגיד לך אם בכלל יש סיכוי שתרגיש בהבדל ביניהם)

תשמע יש הבדל בין 2 ליבות שעובדות ב 2 GHZ לבין 2 ליבות שעובודת ב 1.83 ויש הבדל בין 2 מגה זיכרון מטמון לבין 4 מגה זיכרון מטמון, ההבדל בביצועים אמנם מינורי לרוב המשתמשים, אך זהו עדיין שיקול אינדיבידואלי.

חוץ מזה ששמעתי דברים לא טובים בכלל על המסך של הDELL ולאומת זאת המסך של הHP מעולה, אבל לא ראיתי אישית את המסך של הDELL אז כדאי לך לשפוט בעצמך.

אני למשל אהבתי יותר את ה TRUELIFE מאשר את ה BRIGHTVIEW, אבל זה ענין של טעם אישי, שני המסכים מעולים.

פורסם

ה-HP מגיע בתצורה של Dual Channel, כפי שכתוב במפרט אותו בחר פותח השרשור.

לתשומת לבך mhu, אתה הוא זה אשר טועה במקרה הזה, ונראה לי שאתה מחפש להתנצח עם Sunny Jim יותר מאשר לעזור למשתמשים. התנהגות זו אינה רצויה אצלי בפורום.

בכלאופן, פותח השרשור - היתרון המהותי במפרט של ה-Dell הוא ב-3 שנות האחריות.

ה-Dell יהיה מעט מהיר יותר באופן כללי, אולם שים לב שב-HP יש לך יציאת SPDIF אשר פחות נפוצה בניידים ויכולה להוות יתרון אם זה חשוב לך.

פורסם

טוב מה אני מצפה ממנהל שלא מבין בעצמו בחומרה.

ה-HP מגיע בתצורה של Dual Channel, כפי שכתוב במפרט אותו בחר פותח השרשור.

אם תסתכל בקישור של פותח השרשור לא תראה שום איזכור לגבי DUAL CHANNEL במפרט, חבל שאתה חושב ש 2X512 משמע לוח שתומך ב DUAL CHANNEL.

אל תדאג, אני לא אפרסם פה יותר, עדיף לי להישאר בפורומים המקצועיים מעבר לים, חבל רק שהרמה של הפורום הזה שווה ל***.

פורסם

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/1090713-1116641-1540303-1540303-1540303-12724472-77954257.html?jumpid=reg_R1002_ILHE

בקישור הזה אני לא רואה משהו שרשום על DUAL CHANNEL וצדקתי עם MHU ( מה הפירוש של הניק הזה :lol: ) במידה ומישהו רואה שם משהו כזה תגידו לי כי אני לא רואה כאן משהו על זה

פורסם

אז כנראה CPU-Z משקר, כשהוא אומר לי שהזכרון שלי בתצורת DUAL CHANNEL... ::) אבל העיקר להגיד לאנשים שהם "טועים ומטעים". מנהלים כאן מסעות צלב מול HP :lol:

פורסם

אז כנראה CPU-Z משקר, כשהוא אומר לי שהזכרון שלי בתצורת DUAL CHANNEL... ::) אבל העיקר להגיד לאנשים שהם "טועים ומטעים". מנהלים כאן מסעות צלב מול HP :lol:

ואתה מנהל מסעות צלב על DELL ( ממה שאני רואה כאן ) . זה שיש לך HP זה לא אומר שהוא הנייד הכי טוב בעולם ואתה רץ לספר לכולם שהנייד שלך הכי טוב בעולם ( אתה מכיר את הסיפור ששלי הכי גדול בעולם ? ) לי יש LG דגם LG M1-3DUOE ואני נהנה מהנייד הזה. לגבי התוכנה cpu-z לא תמיד התוכנות האלו נכונות .

פורסם

מישהו דיבר על הזיכרון שלך?! שלך דגם dv5269 הבנאדם רוצה דגם 6186EA.

אה שכחתי בעצם שלך מחשב מיוחד גם עם כרטיס גראפי בעל 256 מגה זיכרון מוקדש שגם על זה ביקשתי שתעלה תמונה להוכחה ועדיין לא עשית את זה, אז כנ"ל עם ה CPU-Z.

סליחה טעות שלי, יש לך מחשב נדיר! תשמור עליו טוב טוב רק חבל שב HP לא שמעו עליו.

פורסם

בקישור הזה אני לא רואה משהו שרשום על DUAL CHANNEL וצדקתי עם MHU ( מה הפירוש של הניק הזה :lol: ) במידה ומישהו רואה שם משהו כזה תגידו לי כי אני לא רואה כאן משהו על זה

מערך הזיכרון ?(?2 x 512 MB?)
פורסם

על מנת לאפשר עבודה ב DUAL CHANNEL חייבים להתקיים מספר תנאים:

1. על הלוח לתמוך במערך שכזה. (מסכים איתך בקשר ל-2 סלוטים)

2. על הזכרונות להיות זהים, כלומר: א. שני המודולים בעלי אותו נפח, ב.בעלי אותה מהירות שעון, ג. בעלי אותם מספר שבבים מובנים, ד. 2 הסטיקים של אותו יצרן.

כל עוד הם לא הזכירו את זה במפרט (ובמיוחד לא באתר הראשי של HP) אז גם אני וגם אתה לא יכולים להיות בטוחים ב100% מה לעשות שאני חשדן מטבעי (במיוחד בשוק הישראלי) ואוהב לבדוק לפרטי פרטים מה אני קונה.

שכשיהיה לך עסק משלך אתה תלמד לשים לב לפרטים הקטנים.

פורסם

הזכרונות הם באותו נפח, באותה מהירות שעון, ובקונפיגורציה של 512 מגהבייט רובם של הזכרונות זהים.

ולא, אתה לא חייב שיהיו מאותו יצרן על מנת שיעבדו בשני ערוצים במקביל.

בנוגע לחשדנות הטבעית שלך, הנייד הבא של דל שתקנה מאותו דגם יכול להכיל זכרונות שונים לחלוטין.

פורסם

רובם של הזכרונות בקונפיגורצית 512 מגה אמנם זהים אך כאשר במפרט שאתה מזמין אין איזכור מצד החברה משמע שהיא לא חייבת לשים 2 זכרונות זהים, ולא ניכנס עכשיו לדגמי הזכרונות על מנת להראות לך שהדבר אפשרי.

כאשר אדם שאינו מבין בחומרה מביא מפרט מחשב אני מרגיש מחוייב לעבור על המפרט ולחקור קצת מעבר על מנת להבין על מה בדיוק הצרכן עומד להוציא את מיטב כספו. כאשר באתר הרישמי של HP אין איזכור לעבודה בערוץ כפול בעוד שבהרבה יצרנים אחרים כגון ACER, DELL, LG ישנו איזכור אז חשוד הדבר ואינו ברור. מה גם שאם תיכנס לחנויות דרך ZAP המוכרות את הדגם הזה תראה שבאף אחת מהן אין מחויבות לעבודה בערוץ כפול או לחילופין מחויבות לשני מודולים זהים.

לגבי

בנוגע לחשדנות הטבעית שלך, הנייד הבא של דל שתקנה מאותו דגם יכול להכיל זכרונות שונים לחלוטין.
טעות בידך, כאשר הזמנתי את הנייד שאני בחרתי בהזמנה אישית נכתב באותיות קידוש לבנה: 1024MB 533MHZ Dual Channel DDR2 SDRM 2x512mb כך שתאמין לי שמבחינת ההזמנה והחוק אני מכוסה ומחוייב לקבל בדיוק את מה שהזמנתי מה גם שהתשלום יעשה בעת קבלת המוצר בלבד ולאחר בדיקה (בין אם זה בביוס או בין אם זה דרך מערכת ההפעלה) שאכן החומרה שהזמנתי היא מה שקיבלתי, והיווה תנאי לביצוע ההזמנה, כך שאני ישן טוב בלילה.

גם אני וגם אתה לא היינו רוצים שמישהו יקנה מחשב ואז רק לאחר שהוא שילם את מיטב כספו וקיבל אותו יגלה לתדהמתו שהחומרה אינה מה שהוא חשב שהוא הזמין.

אם מישהו אשר בבעלותו מחשב HP מהדגם שהבחור רוצה להזמין היה בא ומצרף תמונה שאכן הזיכרון המגיע במפרט הוא בעל יכולת העברת מידע תוך שימוש בערוץ כפול או לחילופין מסמך אותנטי, אז להיפך הייתי יותר ממליץ לבחור בלב שלם, כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי.

ושים לב שכל מה שאמרתי היה תוך הבאה של ביסוס לטענות שלי, אז אני באמת לא יודע על מה כל המהומה.

ולא אין לי שום בעיה עם SUNNY JIM, ההיפך הוא הנכון! אני תומך באינטראקציה בין משתמשים לגבי דגמים שונים ובעלי דעות שונות, רק חורה לי שמטעים אנשים כמו שהוא טען שהכרטיס מסך בדגם dv5269 מגיע עם זיכרון מוקדש של 256 מגה.

פורסם

למישהו יש כאן פיצול אישיות... למרות שזה בכלל לא איכפת לי מה יש או אין לך נגדי כי אתה די לא קיים בשבילי כבן אדם, אך אם אכן אין לך כלום נגדי אז כדאי לך ללמוד קצת דרך ארץ וחינוך, כי לנהל שיחה עם אנשים אתה לא יודע איך.

אני טוען גם עכשיו שיש לי 256 מגה זכרון בכרטיס מסך, בגלל שבדקתי בעזרת 3 או 4 תוכנות שונות וכולן אמרו לי אותו דבר, "256 מגה" בדיוק כמו בPC שלי, שם יש לי ג'יפורס 7900GT כאשר אין ספק ששם 256 מגה INTEGRATED. קרה לא פעם ולא פעמיים שבן אדם שהזמין מוצר א', קיבל מוצר ב'. בכל מקרה אני לא מבין במה ההתעסקות בכלל, ולמה בכלל לדעתך זה חורץ עולמות אם יש לך 128 או 256 מגה, כאשר ההבדלים די זניחים בביצועים, מה שחשוב זה ארכיטקטורת הליבה, וכמה פייפ ליינים יש לך, והזכרון לא כל כך(בעצם אפילו לא קרוב להיות) משמעותי(אני לא מדבר על זכרון SHARED בלבד, אני מתכוון להבדל בין 2 מערכים של זכרונות כאשר פשוט לאחד יש יותר DEDICATED מהשני). אשמח אם מישהו יפנה אותי לתוכנה שתתן לי דיאגנוסטיקה שונה, ותתן בדיוק מידע על זכרון DEDICATED או SHARED.

וnemesis התכוון לכך שהזכרונות שלך יכולים להיות מיצרנים שונים, ולא עם נתונים שונים.

לגבי DUAL CHANNEL, זאת לא טכנולוגיה חדשה, כל צ'יפסט שתומך בC2D ובDD2(שזה בא ביחד), תומך גם בDUAL CHANNEL, ורובם ככולם יש 2 סטיקים של 512 ולא סטיק אחד של 1024, אך אם יש לך פרנויות, שיהיה לך לבריאות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים