עבור לתוכן

מעוניין לעשות אוברקלוק למעבד אבל יש לי כמה התלבטויות ושאלות

Featured Replies

פורסם

כיוונתי כל דבר אפשרי לידני...אין אצלי בלוח הגדרות לnorth bridge משום מה...וכמו שציינתי אצלי בלוח המתחים לזיכרון זה או normal או 0.1v+ אז להשאיר את זה על נורמאל? כי אין manual או משהו כזה..

בקשר לתזמונים...אני לא רואה בלוח אפשרות לשנות מspd לmanual..איך אני יודע מה התזמונים הנכונים לעכשיו ע"פ אוורסט (2.5-4-4-8) או ע"פ הלוח (auto-3-3-6) ואיך אני יכול לדעת לאילו דרגות לשנות אותם? כדאי בכלל לשנות או רק אם אין יציבות?

עשיתי בדיקת מאמץ הכול עבר תקין הבעייה היא שהלוח שלי כרגיל אפילו בלי oc מגיע במאמץ הזה אחרי איזה רבע שעה-20 דקות ל50 מעלות והמקס שהיה זה 53 מעלות...זה בסדר?

תיבדוק בביוס לכמה זה מגיע כי לא ניראה לי זה יכול להגיע לכזה גבוה הציפסטים האלו קרים..

פורסם

סה"כ אתה בכיוון,אבל תהיה סבלני!אל תרוץ יותר מדי מהר.תבין מה שאתה עושה.

עכשיו לגבי ההמשך,מה שאני מציע לך זה לעשות מה שאני עשיתי,פשוט לעשות טבלה ולרשום מה העלית ומה יציב ומה לא.אתה גם חייב להבין מה מגביל אותך.

נניח ב-AMD שלי(ראה מפרט) הורדתי את יחס הזכרונות ל-1.5 בכוונה ואז שהעלתי את הבאס והגעתי ל2.5GB ידעתי שהזכרונות לא מגבילים אותי.כמובן נתתי גם תוספת מתח.

אחרי זה אתה רואה שזה יציב תעלה זכרונות ותראה לאן הם יכולים להגיע.

שים לב!!טפ' גבוהה מדי ו/או מתח שגוי לזמן קצר ותגיד שלום למעבד!לכן להיות סבלני!

יותר מזה,אתה רואה שב-S&M זה יציב אתה יכול להיות שקט,אני עובד עם המחשב יומיים שלושה,נותן לחלקים "להתרגל" למהירויות החדשות וממשיך ושוב רושם.ככה שאם אני יודע נניח שאני חוזר לצורך משהו לסטוק אני יודע מיד מאיפה להתחיל שוב מבחינת מתחים/מהירויות ויחס זכרונות וכ'.

עריכה:תעדכן בבקשה את המפרט שלך כי אם ירצו לעזור לך לא יודעים מה יש לך.

סה"כ זה כיף וסיפוק.

אה..עוד דבר תעשה בדיקה ב-SUPERPI ותראה הבדלים.. :xyxthumbs:

פורסם

כיוונתי כל דבר אפשרי לידני...אין אצלי בלוח הגדרות לnorth bridge משום מה...וכמו שציינתי אצלי בלוח המתחים לזיכרון זה או normal או 0.1v+ אז להשאיר את זה על נורמאל? כי אין manual או משהו כזה..

בקשר לתזמונים...אני לא רואה בלוח אפשרות לשנות מspd לmanual..איך אני יודע מה התזמונים הנכונים לעכשיו ע"פ אוורסט (2.5-4-4-8) או ע"פ הלוח (auto-3-3-6) ואיך אני יכול לדעת לאילו דרגות לשנות אותם? כדאי בכלל לשנות או רק אם אין יציבות?

עשיתי בדיקת מאמץ הכול עבר תקין הבעייה היא שהלוח שלי כרגיל אפילו בלי oc מגיע במאמץ הזה אחרי איזה רבע שעה-20 דקות ל50 מעלות והמקס שהיה זה 53 מעלות...זה בסדר?

לא נורא, ממילא הזכרונות יגבילו אותך לפניי הלוח. אין שום בעיה אני חשוב עם 0.1V, אבל תבדוק יציבות כי כמו שאמרו פה קודם, מתח יתר ואתה יכול לזרוק את המחשב מהחלון ולזה לא יעזור...

אוורסט אמור לראות תזמונים, אז מה שאתה רואה שם זה בסדר. באופן כללי, אם יש בביוס טבלת נתוני SPD (יש גם ב-CPU-Z, תחת לשונית SPD), מצויין, אבל ברגע ששינית זה כבר לא בתוקף.

תגיע למקס, יציב? סבבה, לא יציב? הגעת לגבול הכולל של המערכת... אתה יכול אבל לשים עוד כמה מאווררים שיקררו את הצ'יפס ואז תוכל להמשיך לעלות

פורסם
  • מחבר

אממ קרהמ שהו מוזר העלתי את הfsb ל160mhz ובכל הפעמים המחשב קפא באמצע הבדיקה\עשה רסט וכשהעלתי את המתח פעם ראשונה הוא נתקע קצת אחרי ופעם שנייה שזה הגיע מ1.550 ל1.600 הוא אמר בבדיקה failed עכשיו השאלה היא האם לעלות עוד מתח או שזה מסוכן? שיחקתי עם תזמונים dram freq וזה לא עזר..עכשיו יכול להיות שזה בכלל בגלל שהלוח מגיע ל54-56 מעלות!! בבדיקה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים