עבור לתוכן

מפרט מחשב שהרכבתי, עדין לא קניתי, באזור ה-8000-8500 שקל

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בניתי מחשב שברצוני לקנות בזמן הקרוב !!!

נתחיל במפרט ואחר כך מספר הערות ושאלות

מפרט:

1) מארז - thermaltake vd3000bwa MATRIX Black - שוקל רק 3.8 ק"ג !!!

2) מעבד - intel E6600 box

3) קרור למעבד - themaltake bigtyphoon

4) דיסק קשיח - 80 גיגה sata2 - (בשביל מערכת הפעלה והתקנות משחקים)

5) דיסק קשיח - 200-250 גיגה sata2 - בשביל כל שאר השטויות שיש במחשב

6) כרטיס מסך - 7900gt של BFG או XFX

7) זיכרון - 2*1024 של חברת CROSAIR או GIL או (משהו אחר, אבל לא פשוט וזול, קצת יותר יקר)

8) ספק - ENERMAX 500W שיהיה מספיק כוח :)

9) לוח אם - GIGABYTE - GA-965P-DS4

סידי - צורב - DVD כבר יש לי, אז לא צריך, כולל מקלדת ועכבר, וגם מסך, כשיהיה כסף בעתיד נחליף גם אותם :)

הערה: המחשב הוא מיועד למשחקים, בתצורה יחסית גבוהה, לשחק עם כל האפרויות, לא בהכרח ברזולוציה מקסימלית, מספיק 1024X1024 או משהו כזה.

שאלה לגבי כרטיס מסך: האם יותר כדאי להשקיע על אותו מחיר של ה7900GT ב-1900XT ? והאם כדאי להשקיע סכום כזה במיוחד כאשר, לפי הבנתי, יוצאים כרטיסים חדשים עם DIRECTX10 בזמן הקרוב, והשאלה מה יהיה מחירם ?

פשוט אין לי יכולת להחליף כל כמה חודשים כרטיס מסך, ובגלל זה התצורה החזקה של המחשב עם כרטיס חלש (יחסית) כך שהמחשב יחזיק מעמד לתקופה ארוכה של כמה שנים, וכרטיס מסך לתקופה קצרה יותר.

האם כרטיס מסך בלי DIERCTX10 ימשיך לתפקד טוב כאשר VISTA יכנס לעניין ? האם כדאי (למרות האהבתי למשחקים) לקנות כרטיס יותר פשוט רק כדי שהמחשב יעבוד, ואז לקנות כרטיס עם תמיכה ב-DIRECTX10 או אולי אז תבוא נפילה של מחירים ?

(אם זה לא המקום לשאול לגבי הכרטיס מסך אשמח שתגידו לי ואפרסם את השאלות בפורום כרטיסי מסך)

פורסם

אתה מתכנן על OC ?

למה אתה צריך אוורור על המעבד וספק כל כך חזק?

פורסם

אוורור וספק, אני מבין למה.. הוא רוצה בעתיד כרטיס מפלצתי G80 שיצרוך המון הספק... ללא ספק 500W של אנרמקס יעשה תעבודה.

לגבי המתנה לכרטיס, אני ממליץ לך לקחת בינתיים 7300GT להנות קצת מהזמנים האלו כמה שאפשר.. וזה כרטיס לגמרי לא רע ב500 שקל.

כשייצא הG80 יישאר לך הרבה עודף לקנות כרטיס כזה, ותחסוך עוד בינתיים.

פורסם

^^^

הייתי עושה בדיוק כמו שאמרת

פורסם

אני היתי לוקח 7900GS וסוגר עניין. לא צריכים להגזים ולקחת 7300GT שלא בדיוק מספק חוויות משחק טובה במשחקים כבדים.

בכל מקרה בישביל מה המארז הזה?! בגלל שהוא שוקל מעט? אתה מתכוון לרוץ איתו בחדר כושר או משהו? קח מארז נורמאלי.

מעבד:

INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1795

לוח אם:

ASUS P5B DELUXE ¤1191

כרטיס מסך:

LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7900GS TDH 256MB DDR3 256 BIT TV/O DVI - RETAIL ¤1121

דיסק קשיח:

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - ATA150 ¤590

צורב DVD:

LG DVDRW GSA-H10B DOUBLE LAYERED X16 - BLACK - BULK ¤213

זיכרון:

GEIL 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT WITH COOLING CL-5-15-5-5 ¤1868

מארז:

GIGABYTE POSEIDON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XA1CA ¤430

ספק כוח:

ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT ¤634

ספק כוח:

SCYTHE NINJA PLUS REB.2 - 6 HEAT PIPES CPU COOLER ¤268

מחיר סופי לאחר הנחה: ¤7979

מ-IQPC

יש לך 500 ש"ח ל"ביזבוזים" (עכבר,מקלדת,עוד HD-למרות ששמתי לך 320 ופשוט תעשה מחיצה של 250 ומחיצה של 70)

פורסם

בספו של דבר לפי המפרט ש-XTRACT הביא הייתי הולך עליו

ומחכה שמחירי ה-DX10 ירדו ולא ישר אקנה

מפרט חזק מאוד במיוחד ל-OC

פורסם

מה יש לכם מ- 79GS?

X1950PRO חזק יותר באיזה 15%-20% והוא עולה 100 שקל יותר. אין פה בכלל בחירה...

למה סתם לדחוף כרטיס חרא? :-X

פורסם

ואוו..בוא נירגע.ממה אי אפשר להגיד שה79GS חרא..

בסדר אי לא הכי מעודכן בכרטיסים החדשים אז בבקשה..שיקח 1950PRO.

שיתחדש

פורסם

אין ספק שלא צריך להתעצבן.

בכל מקרה אל תחסוך את ה 500 שקל תוסיף אותם ל X1950XT אתה תוכל להחזיק טוב מאוד עם הכרטיס הזה עד שיצא הדגמים הבאים של הDX10.

גם ככה אין שום משחק שבאמת צריך אותם. וX1950XT ישרת אותך כמו שצריך. ;)

לפי הרזולוציה שציינת שאתה משחק בה, רוב הסיכויים שבשנה הקרובה אתה תריץ את כל המשחקים על HIGH.

ועוד שנה תחליף לכרטיס מהדגמים של הDX10 אז כבר יהיה מבחר הרבה יותר גדול. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

המארז הוא בגלל שבזמנו קניתי את ה-XASER-III מה שהיתה הבעיה המארז שוקל 18 ק"ג !!!!!! לפני שאתה נוגע בו

ואני וחברים שלי עושים מסיבות רשת, ואין ספק שיש הבדל בין 18 ק"ג ו-3.8 ק"ג לפני שאתה נוגע בו....

לגבי המאוור למעבד זה גם משהו שאני לא בטוח לגביו, ראיתי במפרטים שלכם המלצה על מאוורים, לכל המחשבים מהדרג הראשון, אבל אם המאוור המקורי שבא עם המעבד מספיק, אז אשמח לחסוך את המאוורר ולשים את הכסף על כרטיס מסך, כמו שאמרתם שעדיף לקנות את ה1950XT כי אני צריך כרטיס מסך שיספיק לי למשחקים לפחות לשנה, על רזולציה של HIGH בשביל להנות :)

המחשב הוא לא בשביל OC הוא רק בשביל משחקים, וכמה שיותר משחקים !!!

פורסם

אוקיי אז תוריד את הקירור למעבד.

אני מודה שאני לא יודע כמה שוקל המארז ששמתי לך,כנס לאתר של GB ותבדוק אבל בטוח שהוא לא שוקל 18 ק"ג

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים