פורסם 2001 בדצמבר 1923 שנים האם המעבדים של מחשבים ניידים משנים את מהירות עבודתם ראיתי אצל חבר שישי לו מחשב נייד שמותקן בו מעבד 1 גיגה פנטיום 3 שהוא רת ב 532 מגהזה מופיע בחלון פתיחה של System ב Control Panelאם כן מה הגורמים לשינוי המהירות ???
פורסם 2001 בדצמבר 2023 שנים כן !מעבדי אינטל למחשבים נידים משתמשים בטכנולוגיה - speed stepשמאפשרת לשנות את המהירות שלהם בהתאם לצרכי המערכתמשמש בעיקר כאשר את עובד על הסוללה של הנייד, אז המעבד מוריד את המהירות שלו כדי לחסוך בחשמל של הסוללהכדי לקבל יותר זמן עבודהישנה בד"כ אפשרות בביוס לבטל אופציה זאתוגם ישנה אפליקציה של אינטל שמאפשרת להגדיר בדיוק איך ומתי האופציה תעבוד.
פורסם 2001 בדצמבר 2023 שנים כשהמחשב הנייד מחובר למטען, הוא עובד במלוא המהירות. גם אם תבטל את האופציה, הסוללה תגמר הרבה יותר מהר.
פורסם 2001 בדצמבר 2023 שנים אם המעבד שלך עובד בטכנולוגיה זו אז קרוב לודאי שקיבלתי את האפליקציה עם המחשב..הגרסאות האחרונות של הפנטיום 2 הנייד כבר השתמשו בזהובכל הפנטיום 3 הניידים יש את זה, אני לא בטוח לגבי הסלרונים הניידים.לדעתי אין את זה באתר של אינטל כי זה כנראה מותאם לכל מכונה ספציפיתאז מי שצריך ליגש לאתר של יצרן הנייד שלו וכנראה יש את זה שםאני בדקתי באתרים של DELL וTOSHIBAושם ניתן להוריד את זה ואבל שוב.. זה כנראה מיוחד לדגמים של כל יצרן.
פורסם 2001 בדצמבר 2023 שנים לגבי אינטל .. ולגבי מעבדי פנטיום 3 - הטכנולוגיה שלהם נקראת SpeedStepהיא נועדה כפי שכבר אמרו לפני להאריך את חיי הסוללה שלך..אצלי במעבד פנטיום 3 850.. מחוץ לשקע הוא יורד למהירות 700.ראיתי במפגש בחיפה בחור שהגיע עם הנייד שלו גם כן של קומפאק עם מעבד פנטיום3 1ג'יגה שירד ל500+מגההרץ...הדבר נראה לי תמוהה ביותר.ובכן בדקתי זתא וגיליתי שגירסת הג'יגה צריכה גם היא לרדת למהירות ה-700מגההרץ....ולפי דעתי הבעיה נובעת מכך שהוא לא התקין את העידכון של קומפאק.. או שמשום מה מערתכ ההפעלה במקרה שלו הXp לא התקינה דרייבר נכון למעבד. (עד כמה שאני נתקלתי רק XP מבין מערכות מייקרוסופט נתנה לשלוט בדרייבר של המעבד)ולגבי החבר שלך.. לפי דעתי גם הוא סובל מאותה בעיה לדעתי...בעיקרון אין לדעתי שום טעם לבטל אתה האופציה.. אבל זה הלכ תלוי בצרגים שלך, בזמן השימוש.. ובצריכה הכללית של המערכת שלך, בכל מקרה זהו הדף של אינטל עם טבלת המעבדים:http://support.intel.com/support/processors/mobile/pentiumiii/ss.htmבמקרה שלחבר שלך אין מערכת הפעלה Xp .. באתר הנ"ל יש דרייבר שנותן שליטה על הטכנולוגייה הזתא של המעבד.באם הוא כן משתמש בxp... את זה כב רצריך לחקור לעומק.. איפה יש לאיקספי יכולת לשלוט על האופצייה ולבטל אותה.אני לא מצאתי שום אופצייה כזאת מובנת באקספי.. וחיפשתי גם תוכנות עזר ולא מצאתי...אני מציע שיינסה לעשות Reinstall לדרייבר של האיקס פי (באם יש לו איקספי כמובן)בהצלחה.נ.ב אם זה מעניין מישהו יש כאן מידע מעניין על הקירור של מעבדי פנטיום 3 ניידים...http://support.intel.com/support/processors/mobile/pentiumiii/thermal.htmהם משתמשים בHeatPIpe...קונספט מעניין שראיתי בכמה פתרונות קירור של חברות שעוד לא יצא לייצור.. ותמיד תהיתי מאיפה הם קיבלו את ההשראה.. ואני חייב להוסיף שהקומפאק שלי רותח שלפעמים... ממש נעים לשבת איתו במיטה בחורף הקר הזה במקום תנור,,,, אבל למרות הכל המאוורר שלו לא נכנס לפעולה ואין לי שום בעיות יציבות... והמאוורר הקטן מאוד וחלש כפי שראיתי .. פועל רק במצבים קיצוניים מאוד.בקיצור אם זה עובד כל כך טוב על ניידים.. זה חייב לעבוד גם טוב על תחנות עבודה שולחניות.Main Computer:Operation System: Microsoft WindowsXP ProfesionalCase: Antec SX1030bPower Supply: Enermax EG365P-VECPU: Intel P3 700e@933mhz 1.75v (Fc-Pga) (cb0)Memory: Crucial 256Mb PC133 Cas2Motherboard: Asus CUSL2-c Black Pearl + Asus IpanelVideo card: Hercules 3D Prophet 4500 64Mb + Tv/Out (v9.31)Sound card: Sound Blaster Live! X-Gamer (Live!Ware 3)Modem: ALCATEL Home- Speed Touch ADSLNetWork Cards: 3COM EtherLink XL 10/100 PCI x2Hard drive: IBM Deskstar 75GXP (15gb)DVD-ROM drive: Aopen DVD-1640-PRO (Firmware-1.22, Unlocked)CD-RW Drive: RICOH MP7200A (FirmWare 1.3)Mouse: Logitech Cordless TrackMan WheelKeyboard: Microsoft Natural KeyBoard ProMonitor: LG GoldStar Flatron 995ftWebCam: Creative VideoBlaster WebCam PlusSpeakers: Front - Altec Lansing ATP3-eFans & Cooling:Case: 4xPanaflow P80L1A , 1xPanaflow P92M1A, 2xPanaflow p120M1A.Cpu: ThermalRight SK-6, Sunon Fan.MotherBoard: Zalman Chipset Cooler Kit, ZM-NB32.Sound Card: Small Alpha Heat-sink.Video Card: Lapped Thermenaltake BlueOrb with MiniCopperOrb's Fan + Thermenaltake Memory Cooling Kit - anodized heatsinks.Sd-Ram: Thermenaltake Memory Cooling Kit - heat spreaders.Themenal Paste in all mods: Arctic Silver 2 and Arctic Alumina AdhesiveCables: 2x Round Cable ATA-100 80cmPortable Computer:Compaq Presario 1700USOperation System: Microsoft WindowsXP ProfesionalCPU: Intel Mobile P3 850e SpeedStepMemory: Micronl 192Mb PC100 Cas2MotherBoard: Compaq 0658h, Intel 82440BX/ZX AGPsetPCMCIA Adapters: Texas Instruments PCI-1410 CardBus ControllerVideo Card: ATI Rage Mobilty - M1 (8Mb)Sound Card: ESS Allegro PCI Audio (Wdm)Modem: Compaq data fax 56K ModemNetWork Card: Compaq 10/100 MiniPCI Ethernet NICHard Drive: IBM DJSA-220 (20Gb)DVD-ROM drive: Toshiba DVD-Rom SD-R2002 (X8X24)Mouse: Synaptics PS/2 Port TouchPadMonitor: Compaq LCD TFT 14.1" SXGASpeakers: JBL BassReflex
פורסם 2001 בדצמבר 2023 שנים לא בדיוק אבל בערך...נראה לי שהם קוראים לזה 3D power או Power nowלא יודע משהו כזה וזה עובד קצת שונה אם מטרה זהה... עובד גם יותר טוב.. צריך לחפש יש השוואה בין הטכנולוגיה של אינטל לשל אייאםדי.. אל מול מעבדי הטרנסמטה ..בחנו בזמן סוללה וגם בביצועי מערכת..
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.