עבור לתוכן

רייד 0 או ראפטור?

Featured Replies

פורסם

אני אמרתי שקניתי? אני רק התקנתי, צה"ל קנה. אין לי מושג איך כמה זה עולה ואיך קונים?

אז זה נורא פרקטי להציע לו להשתמש במערכת הפעלה שעולה 25000 ש"ח :)

כשXP 64BIT עולה כמו XP רגיל.

• תגובות 69
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רק הצעתי לו להשתמש בה, אתה הצעת לקנות.

תרגעו, זה בצחוק.

ואני חושב שגם הגרסא של הserver תספיק.

פורסם

גם אני צחקתי :)

הSERVER תומכת עד 4GB

פורסם
  • מחבר

בהנחה וארצה לשדרג ליותר מ4 גיגה RAM, אצטרך לקנות 4X2GB, שזה כבר 5000 ש"ח. ולעבור ל64BIT.

ואני רוצה סה"כ להשקיע 1000-1500.

ושאלתי רייד או ראפטור, וקילבתי כבר תשובה, ראפטור או רייד של ראפטורים.

וכנראה שאקנה ראפטור 74GB של WD.

ועכשיו נשאלה השאלה האם למקם את מערכת ההפעלה ביחד עם הקובץ של פוטושופ על ראפטור אחד, או שעדיף להחזיר את מערכת ההפעלה לדיסק אחר גם אם הוא 7200RPM?

פורסם

את מערכת ההפעלה בכל מקרה תשים על הרפטור, זמני הטעינה יהיו קטנים יותר וכל המערכת שלך תרוויח מזה.

אני לא מצליח להיזכר איך פוטושופ מנהל את הזכרון שלו (מה גם שזה שונה בין גרסאות שונות), השאלה המתבקשת היא האם מתבצעות כתיבות עמוסות מידע גם לswap של חלונות וגם לטמפ של פוטושופ בו זמנית.

רק במידה ולשני הקבצים האלה מתבצעת כתיבה כבדה בו זמנית אז שווה להפריד אותם וגם זה רק בתנאי שהדיסק אליו אתה מעביר אחד מהם הוא לא איטי בטירוף כי יש דיסקים שהם מאוד איטיים בהשוואה לאחרים.

מה הדגם של הדיסק השני ומתי הוא נקנה? כמה אחוזים ממנו מלאים במידע? (ככל שיש יותר מידע הדיסק איטי יותר).

עשיתי חיפוש קצר ומצאתי:

Photoshop goes direct to the hard disk to use it as overflow space, bypassing the operating system. Although both the Mac OS and Windows also use so-called "virtual memory" in ordinary operation, Photoshop likes to do its own thing, mainly for performance reasons. This is the "scratch disk" - overflow space for Photoshop, and you can allocate up to four disk drives for the purpose. However, there are a few rules to observe.

בקיצור, פוטושופ לא משתמש בswap של חלונות. תרגיש חופשי להתקין את שתיהם על הרפטור.

:xyxthumbs:

המשך הכתבה כאן

http://www.aztectraining.com/hints_tips/pshop_hints_mem.htm

עריכה: מאחר והכתבה הקודמת היא ישנה הנה אחת מעודכנת, למרות שאין שום שינוי בשיטת ניהול הזיכרון חוץ מדרישות הרבה יותר גדולות.

http://www.adobe.com/support/techdocs/322829.html

כמו כן, שים לב שאתה משאיר מספיק RAM למערכת ההפעלה כדי שהיא באמת לא תצטרך לכתוב לswap file כי אז היא תכביד על ההארד דיסק.

פורסם
  • מחבר

כבר כתבתי שאם הייתי רוטשילד הייתי קונה 3

אחד גם לקובץ ההחלפה של XP, שגם אותו עדיף להפריד מקבצי מערכת ההפעלה.

והדיסק המיועד הוא WD32000KS, שזה אומר 16 מ"ב באפר, ממשק SATA2.

וכשלושים אחוז ממחיצת C פנויה.

לאור הנתונים שהבאת שאפשר למקם את שני קבצי ההחלפה על דיסק אחד, (ראפטור), אז לעת עתה אשאיר את מערכת ההפעלה על הדיסק הסטנדרטי, (KS).

אם כי צריך לדעת מה יקרה אם באמצע ההעבודה בפוטושופ תרצה מערכת ההפעלה לגשת לקובץ ההחלפה? (בד"כ אני משאיר למערכת ההפעלה רק 256 מ"ב RAM)

פורסם

ה-caviar אחלה דיסק.

אם אתה משאיר 256MB למערכת ההפעלה אז אתה כנראה לא מפעיל עוד תוכנות ברקע.

רק אתה מכיר את המערכת ההפעלה שלך, אם אתה חושב שהיא תרצה יותר מזה אז אל תשים אותה על הרפטור.

אין שום בעיה לשים הכל על הרפטור (פוטושופ וחלונות) בגלל שפוטושופ עושה את ניהול הזכרון שלה בעצמה וכשאתה עובד בפוטושופ אין תוכנות פעילות אחרות שתופסות כל כך הרבה זכרון.

באמת מזל שפוטושופ מנהלת את ה scratch disk בעצמה כי זה חוסך לך את כל ההתלבטות.

פורסם
  • מחבר

O.K.

פורסם

עוד פעם מייעצים לקנות דיסק מהיר בשביל Scratch disk של פוטושופ. מה נסגר? זיכרון מהיר פי 100,000 מההארד דיסקים הכי מהירים היום, אז אני לא רואה סיבה לקנות הארד דיסק ב1000 שקל כשאפשר להשקיע את הכסף הזה בעוד זיכרון.

גם ראיתי, וחבל, שכתבתם שרק WinXP64 ומערכות 64 ביט אחרות תומכות ביותר מ4 ג'יגה זיכרון. אז בולשיט, זה לא נכון, יצא לי הרבה פעמים להריץ Win2K Advanced Server עם 8 ג'יגה RAM ועוד 4 VM - סה"כ 12 ג'יגה מנוצלים.

טוב שלא נסחפת...למה שאייאץ למישהו להתקין SERVER רק בשביל תמיכה בזיכרון?? מה גם שמערכת 64 ביט תעשה שימוש טוב יותר במעבד (אם היתה גרסת 64 לפוטושופ). אם תשים 4גיגה על XP תראה רק 3.2 גיגה.

פעם הבאה אגיד למישהו שישאל לשים SERVER 2003 DATA CENTER ושירים גם ACTIVE DIRECTORY, DNS, DHCP ואולי גם איזה ISA בשביל הסבבה....העיקר שהבהרת את הנקודה שלך....

פורסם

בMAC יש גם הגבלה של 4 גיגה RAM?

אולי זה הפתרון :x

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים