עבור לתוכן

רייד 0 או ראפטור?

Featured Replies

פורסם

אני חושב שאלך בסופו של דבר על ראפטורים וזהו.

1. ובשלב זה אקח אחד בשביל מערכת ההפעלה, ובעתיד להוסיף עוד אחד בשביל פוטושופ, מה שייתן תוצאות כמו רייד, כי אחרי הכל מדובר בפעולה של לקחת מכאן ולכתוב כאן, אז במקום לעשות רייד0 אפשר פשוט לפצל אותם, ולא להסתכן במערך רייד0.

2. עכשיו שאלה, האם גם בראפטורים של WD יש הבדל במהירות לטובת הנפחים הגדולים?

1. אם כבר אתה קונה רפטור אז תשים גם את מערכת ההפעלה וגם את פוטושופ על אותו הארד דיסק. שני הארד דיסקים נפרדים לא נותנים תוצאות כמו רייד, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

2. כן, יותר גדול זה יותר מהר כי הם עשו שיפורים בדגמים הגדולים יותר. הגדולים שקטים יותר עם זמני חיפוש קצרים יותר. בלינק הקודם שנתתי על רייד יש השוואה בין ה36 ל74 ובלינק הבא ניתן למצוא השוואה בין ה 150 ל74.

http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2690&p=1

• תגובות 69
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

150 לא בא בחשבון.

74 כן, 1 לעת עתה.

ובעתיד כשאקנה עוד אחד, אני אשאיר את מערכת ההפעלה על הראשון ואעביר את הTEMP של פוטו שופ לשני.

ואם אתם אומרים שעדיף לעשות רייד, אין בעיה. אני לא מפחד על מערכת ההפעלה שלי בכלל, בכל מקרה ה"מסמכים שלי" נמצא על קשיח אחר מאשר מערכת ההפעלה.

פורסם

שאלת תם: מספר מגיבים בת'רד הזה טוענים שראפטור אחד יותר אמין משני רפטורים ב-RAID0 ואני תוהה הכיצד? בשני המקרים אם הולך לך דיסק אחד הלך לך המידע, לא?

פורסם
  • מחבר

קצת מתמטיקה........

הסיכוי שילך הדיסק מכפיל את עצמו לא?

פורסם

אני רוצה להשקיע 1000-1500 ש"ח.

בכמה דרכים אפשר לעשות זאת.

א. 2X320GB SATA2 RAID-0 או עם בקר של הלוח (P5B דלוקס) או בקר מיוחד (עלות הבקר 400+-) ס"ה 1500

ב. ראפטור 10KRPM + בקר 36GB = 950 NIS 74GB= 1300 NIS 2X36GB = 1400 NIS

ג. ראפטור 15KRPM (שיש לי אפשרות להשיג יד שניה 36GB ב300 ש"ח) + בקר לחיבור 80PIN ס"ה 1200 ש"ח

ד. 2 ראפטורים (1 36GB הנ"ל + 1 18GB בעוד 200 ש"ח יד שניה) ברייד0 ס"ה 1400 ש"ח.

ההחלטה שלכם תקבע.

וזכרו אני עובד בפוטושופ עם עבודות כבדות.

כמה דברים....

מאיפה הגרלתם את ה 15K RAPTOR ?? אין דבר כזה בכלל. 15K זה רק SCSI ואין קשר לראפטור, לפחות לא כרגע.

דבר שני, ראפטור 74GB עולה 990 ש"ח.

דבר שלישי, תשתמש ב ICH8R באסוס, הוא עדיף על בקר פשוט חיצוני (דגש על פשוט ולא על חומרתי מלא).

דבר רביעי, הדיסקים האחרים שאתה מדבר עליהם הם SCSI והם לא ממש מתאימים לשימוש ביתי אלא לשימוש של I/O כבד בשרתים, גם הקושחה שלהם כתובה בהתאם.

*עריכה* לא שמתי לב שהעירו את תשומת ליבך לעניין השימוש בשם ראפטור, אז תתעלם מההערה הראשונה...

פורסם
  • מחבר

ההחלטה כבר די נפלה על 74 של WD ממשק SATA.

ובטווח הקרוב להוסיף עוד אחד, די לפצל את מערכת ההפעלה מקובץ ההחלפה (של פוטושופ?) לשני דיסקים פיזית.

ונכנס לי ספק מה לעשות אז, האם לחבר אותם ברייד ולהשאיר את מערכת ההפעלה עם הקובץ הזמני על רייד זה, או להשאיר אותם מפוצלים?

כנראה שהתשובה היא שמבחינת ביצועים שווה רייד, אלא שההבדל לא כל כך גדול כדי להסתכן ברייד.

פורסם

ההחלטה כבר די נפלה על 74 של WD ממשק SATA.

ובטווח הקרוב להוסיף עוד אחד, די לפצל את מערכת ההפעלה מקובץ ההחלפה (של פוטושופ?) לשני דיסקים פיזית.

ונכנס לי ספק מה לעשות אז, האם לחבר אותם ברייד ולהשאיר את מערכת ההפעלה עם הקובץ הזמני על רייד זה, או להשאיר אותם מפוצלים?

כנראה שהתשובה היא שמבחינת ביצועים שווה רייד, אלא שההבדל לא כל כך גדול כדי להסתכן ברייד.

קנה דיסק של 80 ושים עליו את המערכת, בראפטורים תשתמש לפוטושופ

פורסם
  • מחבר

אם הייתי רוטשיל הייתי קונה 3.

1 למערכת ההפעלה.

2 לקובץ ההחלפה.

3 לקובץ הTEMP של פוטושופ.

כרגע יש לי כסף לאחד, אז תכננתי לשים עליו את שלושתם.

ועכשיו אתה אומר לי שעדיף להפריד ביניהם, אפילו שזה אומר לשים את מערכת ההפעלה על דיסק סטנדרטי?

פורסם

אם הייתי רוטשיל הייתי קונה 3.

1 למערכת ההפעלה.

2 לקובץ ההחלפה.

3 לקובץ הTEMP של פוטושופ.

כרגע יש לי כסף לאחד, אז תכננתי לשים עליו את שלושתם.

ועכשיו אתה אומר לי שעדיף להפריד ביניהם, אפילו שזה אומר לשים את מערכת ההפעלה על דיסק סטנדרטי?

בהחלט כן!

אתה יכול לקנות MAXTOR 120GB SATA II ב285שקל, וראפטור אחד או SEAGATE/WD 80 בפחות אם לחוץ לך

פורסם
  • מחבר

אי"צ לקנות דיסק חדש למערכת ההפעלה

היא כבר על דיסק כזה.

פורסם

עוד פעם מייעצים לקנות דיסק מהיר בשביל Scratch disk של פוטושופ. מה נסגר? זיכרון מהיר פי 100,000 מההארד דיסקים הכי מהירים היום, אז אני לא רואה סיבה לקנות הארד דיסק ב1000 שקל כשאפשר להשקיע את הכסף הזה בעוד זיכרון.

גם ראיתי, וחבל, שכתבתם שרק WinXP64 ומערכות 64 ביט אחרות תומכות ביותר מ4 ג'יגה זיכרון. אז בולשיט, זה לא נכון, יצא לי הרבה פעמים להריץ Win2K Advanced Server עם 8 ג'יגה RAM ועוד 4 VM - סה"כ 12 ג'יגה מנוצלים.

פורסם

הוא לא מריץ win2k advanced server מה הקשר בכלל?

xp לא תומך ביותר מ-4. מה לעשות? עובדה.

פורסם
  • מחבר

ומתי תקלוט כבר שפוטושופ יוצר לפעמים קובץ של 10 גיגה?

פורסם

עוד פעם מייעצים לקנות דיסק מהיר בשביל Scratch disk של פוטושופ. מה נסגר? זיכרון מהיר פי 100,000 מההארד דיסקים הכי מהירים היום, אז אני לא רואה סיבה לקנות הארד דיסק ב1000 שקל כשאפשר להשקיע את הכסף הזה בעוד זיכרון.

גם ראיתי, וחבל, שכתבתם שרק WinXP64 ומערכות 64 ביט אחרות תומכות ביותר מ4 ג'יגה זיכרון. אז בולשיט, זה לא נכון, יצא לי הרבה פעמים להריץ Win2K Advanced Server עם 8 ג'יגה RAM ועוד 4 VM - סה"כ 12 ג'יגה מנוצלים.

כמה עולה WIN2K Advanced Server?

אפשר בכלל לקנות רשיון בודד של זה?

פורסם

אני אמרתי שקניתי? אני רק התקנתי, צה"ל קנה. אין לי מושג איך כמה זה עולה ואיך קונים?

ויופי שפוטושופ גם יכול לעבוד עם קבצים של 10 ג'יגה - אז עדין: קודם משדרגים את הזיכרון ל4 ג'יגה שXP תומך בהם. ואם מישהו יודע שהוא משתמש באפליקציות יותר כבדות מ4 ג'יגה - למה הוא משתמש בXP?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים