עבור לתוכן

רייד 0 או ראפטור?

Featured Replies

פורסם

עדיף IRAM

הוא פשוט מקפיץ את ביצועי מערכת ההפעלה לשמיים ! אבל זה 4 גיגה של RAM (DDR) ועוד רכיב עצמו זה כמעט 1000$ על דיסק 4 ג'יגה ! זה יקר מאוד

• תגובות 69
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממש לא! הרבה יותר יקר והיחס של הביצועים לא כזה גדול!

אני הייתי הולך RAID 0 כיוון ש35/70/150G לא מספיקים (150 מספיק אבל זה יקר...)

ותגידו אפשר לעשות RAID 0 של ראפטורים?

פורסם
  • מחבר

א

תבדוק אפשרות להגדרת ram drive:

http://www.filetransit.com/view.php?id=17922

RAMDRIVE בעצם עושה את אותו הדבר ש-I-RAM עושה רק ברמת התוכנה, היא לוקחת חלק מוגדר (אתה מגדיר כמה) מהזיכרון שלך והופכת אותו לכונן לכל דבר.

הבעיה שלי היא כשהזכרון נגמר ומערכת ההפעלה פונה לדיסק הקשיח.

אז מה יעזור לי RAMDRIVE?

ותגידו אפשר לעשות RAID 0 של ראפטורים?

בטח שאפשר אבל זה השקעה גדולה יותר יחסית, ובעיקר הרעש.

ולגבי המחיר הבעיה נפתרת אם יש לך כבר כמה סטיקים של DDR ללא שימוש.

ומה אתם אומרים על מערך רייד כזה?

שני ראפטורים 10K

SEAGATE Cheetah st3146807lw

FUJITSU map3147np

שני הדיסקים ULTRA 320

ובקר 29160 ADAPTEC

ואני אגלה לכם שאני יכול להשיג את זה ב1100 ש"ח בלבד, זה בטח שווה לא?

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=&SalesSubCatID=&Info=SCSI%20&fromPrice=&untilPrice=&Page=2

אבל זה נמכר כבר חבל.

פורסם

צריך לציין שיש הבדלים גדולים בביצועים בין הרפטורים

לדוגמה , רפטור אחד של 150G יותר טוב מ-2 רפטורים של 36G ב-RAID 0

פורסם

נכון, הרפטורים היקרים יותר הם מהירים יותר.

לגבי ביצועים, הכי הרבה תרוויח מלהוסיף עוד RAM.

חשוב לזכור שבמערך raid המהירות תהיה תלויה בבקר וגם בשני ההארד דיסקים שתבחר. ככל שתיקח דיסקים מהירים יותר כך גם המערך יהיה מהיר יותר.

כשאתה קונה raptor אתה יודע מה יהיו התוצאות, רייד קצת יותר קשה לחזות איך המערכת תתנהג (גם נוחות התקנה וביטחון המידע גדולים יותר אצל רפטור).

יש הרבה יתרונות לרפטור אבל מבחינתי חבל על הכסף.

פורסם
  • מחבר

הבעיה עם הראפטור 15KRPM, הוא שהם באים בחיבור SCSI 80 PIN, שזה כבר מצריך בקר במחיר 800 ש"ח.

והרפטורים במהירות 10KRPM מגיעים גם בחיבור SATA2.

פורסם

אין רפטור עם 15KRPM

פורסם

15Krpm באים בכוננים של Segate

פורסם

הבעיה שלי היא כשהזכרון נגמר ומערכת ההפעלה פונה לדיסק הקשיח.

אז מה יעזור לי RAMDRIVE?

http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=&SalesSubCatID=&Info=SCSI%20&fromPrice=&untilPrice=&Page=2

אבל זה נמכר כבר חבל.

הנחתי שאם ברצונך לקנות I-RAM אז אין לך בעיות לקנות לפחות סטיק של ג'יגה אחד נוסף של זיכרון, אז את הסטיק הזה תחבר ללוח האם כרגיל ותגדיר RAMDRIVE בכמות של הזיכרון הנוסף שאתה קונה.

פורסם

מה זה I-RAM ??

בנוגע לזיכרון הווירטואלי , WINDOWS משתמשת בזה בכל מצב גם אם לא כל הזכרון הפנימי תפוס ( ALT+CTRL+DEL ותראה את הממוצע שזה אומר מאיזה כמות של זכרון הWINDOWS יתחיל להשתמש ב VD ) מה שאתה יכול לעשות זה להוסיף עוד זכרון ולבטל את הדיסק הווירטואלי .

פורסם

מה זה I-RAM ??

בנוגע לזיכרון הווירטואלי , WINDOWS משתמשת בזה בכל מצב גם אם לא כל הזכרון הפנימי תפוס ( ALT+CTRL+DEL ותראה את הממוצע שזה אומר מאיזה כמות של זכרון הWINDOWS יתחיל להשתמש ב VD ) מה שאתה יכול לעשות זה להוסיף עוד זכרון ולבטל את הדיסק הווירטואלי .

תגיד לי, קראת את הת'רד בכלל??

לא רק שהתגובה שלך חסרת כל קשר לת'רד היא גם מלכלכת אותו בתגובות לא רלוונטיות.

אתה רוצה לדעת מה זה I-RAM?, כמה פוסטים לפני ההודעה שלך היה קישור שמסביר את הכל, לא מספיק?, יש גוגל (וזה רק מוכיח שלא קראת את הת'רד בכלל ורק התפרצת בכדי להעלות את מונה ההודעות שלך [כי בכל מקרה לדיון לא תרמת לא דבר ולא חצי דבר]).

פורסם

shuy, לא כתוב בשום מקום בת'רד הזה מה זה IRAM

hen, יש אנשים מסכנים באפריקה שאין להם Google לא חבל?

בקשר לזכרון הוירטואלי.

ווינדוס תמיד משתמשת בו ואין אפשרות לבטל אותו לחלוטין. זה גם מאוד לא מומלץ לבטל אפילו אם יש לך 8Gb של RAM.

לדעתי אחד הנושאים הרלוונטים לשיפור ביצועי כתיבה/קריאה זה דווקא היציאה של windows vista שתאפשר שימוש בזכרונות פלאש כדי להאיץ את פעולת המחשב.

פורסם
  • מחבר

הנחתי שאם ברצונך לקנות I-RAM אז אין לך בעיות לקנות לפחות סטיק של ג'יגה אחד נוסף של זיכרון, אז את הסטיק הזה תחבר ללוח האם כרגיל ותגדיר RAMDRIVE בכמות של הזיכרון הנוסף שאתה קונה.

א.

הלוח שלי משתמש בDDR2

והI-RAM בDDR זול בעשרות אחוזים (הרי לא חייבים CL נמוך).

ב. הבנתי שבכל מקרה וינדוס לא תומך ביותר מ3.2 גיגה של זכרון RAM.

כך שאי אפשר לחבר יותר מ 2X1GB בכל מקרה.

פורסם

למה לא (2<)*רפטור על RAID0?

RAID_rap74G.jpg

פורסם

על חשבון הברון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים