עבור לתוכן

התנערות חנות מאחריות לגבי לוח אם שהתקלקל והמלצה ללוח אם חדש למעבד AMD X2 4400

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לפני כחודשיים קניתי בחנות (לא משנה מה שמה לא רוצה להכפיש עדיין אף אחד) לוח אם מדגם ASUS A8N32 -DELUX,

הלוח כאמור עבד חודשיים וביום בהיר חדל מלפעול , הלכתי לחנות ע"מ לממש את האחריות של היבואן / יצרן שניתנת לתקופה של 3 שנים,

לאחר שבועות של המתנה מתקשר אליי נציג החנות ואומר שהיבואן מוכן לזכות את הלוח ב140 דולר בלבד למרות שמחיר הלוח בפועל לפני כחודשיים

מעל ל1200 שקלים , עוד הוצע שאני אוסיף 200 שקלים ואקבל לוח חדש של אסוס שמחירו עומד על 1000 שקלים ... מה אני אמור לעשות במקרה

שכזה ?? נראה לי ממש לא בסדר...

עכשיו שאלה נוספת

אני דיי צריך את המחשב ללימודים אז ככה שלוח אם אני רוצה לקנות ואת המלחמה הקטנה עם החנות אשאיר לאחר מכן..

מה הלוחות המומלצים למעבד שצויין לעיל (מחיר סביב ה1000 ש"ח).

תודה מראש לעונים.

פורסם

1. מה בדיוק קרה ללוח? האם עשית לו משהו (כמו OC, מודים או החלפת גופי קירור) שגרם לו להתקלקל או שפתאום הוא הפסיק לעבוד? אם אתה עשית משהו, אז כמובן שלא מגיעה לך אחריות, אבל אם הלוח קרס בעבודה רגילה, מגיעה לך אחריות מלאה.

2. האם אתה בטוח שאתה רוצה עוד לוח כזה יקר (בסביבות ה 1000 ש"ח)? האם אתה חייב SLI (לוח ה A8N32 היחיד שמצאתי באתר של ASUS הוא SLI)? האם יש עוד תכונות שאתה צריך מהלוח (כמו יציאות מסויימות, יכולת ל OC וכד')?

3. בלי לפגוע, אבל למה קנית לוח לסוקט 939, ועוד לוח כזה יקר? גם לפני חודשיים היה עדיף לקנות לוח ל AM2, כיוון שסוקט 939 כבר "הוצא לגימלאות" ולא יפותחו מעבדים חדשים עבורו. אם תהיה לך אפשרות להחליף את כל המחשב (לוח, מעבד וזיכרון) במסגרת האחריות לשילוב אחר (סוקט AM2 או סוקט 775 תומך Core 2 Duo) - תעשה את זה. כמובן שעדיף שתתייעץ פה בפורום לפני שאתה מחליף.

הערה למנהלים: אני יודע שזה בניגוד לחוקי הפורום לפרסם שמות של חנויות מלבד לצורך השוואת מחירים, אבל אם באמת הלוח התקלקל בלי סיבה ו nall מספר את כל האמת, אני חושב שצריך להזהיר את המשתמשים פה מפני החנות הזו שיידעו שגם זמן ה"תיקון" שלהם ארוך מאד ("לאחר שבועות של המתנה") וגם הם לא מוכנים להחליף את הלוח במסגרת האחריות, ואז כל אחד יעשה את השיקול שלו האם לקנות מהחנות הזו.

פורסם
  • מחבר

הלוח קרס מעבודה שגרתית , החלפת גופי הקירור בוצעה אבל רק למעבד ולכרטיס מסך לא משהו שפיזית על הלוח...

אם כדאי כמו שאתה מציע לוח לAM2 שיתאים גם לי אז אני אשמח לשמוע המלצות..

תודה

פורסם

לוח ל AM2 לא יתאים לך - הוא עובד עם מעבדים לסוקט AM2 והסוקט של המעבד שלך הוא 939, וכמו כן הוא צריך זיכרון DDR2 בעוד שלך יש זיכרון DDR1...

(סוקט, אגב, הוא צורת חיבור המעבד ללוח. המעבד והלוח חייבים להיות באותו סוקט, אחרת המעבד בכלל לא יכנס ללוח)

אני אחזור שוב - תפרט את הדרישות שלך מהלוח - האם צריך SLI, האם צריך RAID, כמה יציאות USB, האם צריך יציאות IEEE 1394, האם מתוכנן OC וכד'. אם לא תגיד מה שאתה צריך, אנשים לא יוכלו לעזור לך.

הנה האתר של הלוח הקיים (והתקול) שלך:

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=15&l3=226&model=744&modelmenu=2

הלוח הנ"ל תומך ב SLI, בעל חריץ PCI-E X4 אחד, 3 חריצי PCI, יש לו 2 בקרי IDE (כלומר עד 4 כונני IDE), בקר SATA II שתומך ב 4 כונני SATA ומאפשר מערך RAID של 0,0+1,1,5, ובקר SATA נוסף שנותן עוד חיבור SATA II פנימי וחיבור SATA II חיצוני (שגם בין שניהם ניתן לעשות מערך RAID), שני כרטיסי רשת במהירות 1000Mbps, שתי יציאות IEEE 1394a, עשרה חיבורי USB 2, כרטיס קול בעל 8 ערוצים, ויציאה מקבילית. כמו כן ניתן להבין שהלוח הזה מיועד ל OC (אין עליו מאווררים, אלא גופי קירור, והביוס מכיל תכונות יעודיות של ASUS לביצוע המהרה).

רוב האנשים לא צריכים את כל התכונות שיש בלוח הזה (ולכן הוא גם מאד יקר). השאלה היא - האם אתה צריך אותן?

אם אתה לא צריך את כל התכונות הנ"ל, למה בדיוק קנית את הלוח הזה?

אם אתה צריך מחשב רק ללימודים (בעיקרון - מכונת כתיבה), מספיק לך לוח פשוט עם כרטיס מסך מובנה.

אם אתה רוצה מכונת משחקים - אתה צריך לוח דומה לזה שהיה לך.

חוץ מכל זה - תשאל בחנות אם אפשר פשוט להחזיר את כל המחשב שקנית ולקחת מחשב אחר לגמרי (אם לא מחליפים לך את הלוח במסגרת האחריות, עדיף כבר שיחליפו לך את כל המחשב לכזה שיהיה אפשר לשדרג בעתיד ושיש לו חלקים זמינים). סוקט 939 הוא סוקט מת, והוא היה מת גם לפני חודשיים (אולי מכרו לך את המחשב הזה כדי להיפטר ממלאי ישן) - היום קונים מחשב רק בסוקט AM2 או 775 שתומך במעבדי Core 2 Duo. זה לא שהמחשב שלך לא טוב (חוץ מהעובדה שהוא לא עובד), פשוט אין ממש מה לעשות איתו בעתיד - הסוקט הזה (ה 939) כבר יצא כמעט לגמרי מהשוק, וזיכרונות ה DDR יעלמו גם הם בקרוב.

פורסם

אני הולך לקנות בקרוב מאד (יום יומיים) מחשב אם אפשר בבקשה שתשלח לי בפרטי את שם החנות כדאי שאני יתפוס מרחק - טוב או לא לי יש את השיקולים שלי ולפי דעתי האחריות ואמינון שווה כ40% מערך המחשב!

פורסם

Ancient1

בפעם הבאה שהודעה שלך לא תעמוד בחוקי הפורום אתה תקבל הרחקה

פורסם

למה הם לא מביאים לך את אותו הלוח בדיוק במסגרת האחריות?

פורסם

הוא כבר כתב שהחנות מוכנה לזכות אותו רק ב 140 דולר (כ 600 ש"ח) על הלוח, וזאת למרות שהלוח באחריות (רק חודשיים אצלו) ועלה לו מעל 1200 ש"ח. זה מקומם, מעצבן ודיי בטוח שלא חוקי, אבל לנו אין ממש מה לעשות בקשר לזה (חוץ מלא לקנות בחנות ההיא אם נדע את שמה).

nall, אני אחזור שוב (ושוב) - תרשום מה בדיוק אתה צריך מהלוח שלך. אם אתה רוצה ביצועים דומים ותכונות דומות, פשוט תקנה לוח זהה לזה שהתקלקל לך. להמליץ לך על הלוח הכי זול או הכי יקר ל 939 זה לא פיתרון. אתה רוצה/צריך משהו אחר מהלוח - תרשום את זה, כדי שחברי הפורום יוכלו לעזור לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים