עבור לתוכן

עזרה ביצירת מפרט למחשב למתכנתים ב - 6000 ש"ח כו&#150

Featured Replies

פורסם

היי

אני מנסה לבנות מפרט למחשב שישמש מתכנתים. זה אומר שהם יעבדו מולו כל היום, ושהוא צריך להיות מאוד חזק, כי הכלי פיתוח שלהם (visual studio, לצורך העניין) דורשים דיי הרבה משאבים.

חשבתי על מעבד E6400

אנחנו צריכים 2GB זיכרון על כל מחשב.

המסך צריך להיות איכותי, וגם בגודל 19 אינצ'.

אין צורך (לדעתי) בכרטיס מסך, כי הוא לא הולך לשמש למשחקים

נורא חשוב לי (מניסיון עבר טראומטי משהו) שהוא יהיה יציב, ואמין, כי אם הוא מתקלקל זה אובדן של ימי עבודה..

אם אפשר, אני גם רוצה לבדוק אופציה של משהו שיותר קרוב ל - 5000, כל עוד שלא מוותרים על דברים חשובים יותר מדיי.

רצוי גם שזה יהיה מ - KSP, אבל לא קריטי.

המון תודה לעוזרים.

פורסם

אהלן דני .

כאחד שעובד הרבה זמן בזה, ארשה לעצמי להמליץ לך על מספר נקודות שאתה צריך לקחת בחשבון.

* אמינות ואחריות - כמו שאמרת , חשוב מאוד שהמחשב שאתה קונה יהיה לו אבא ואמא , אתה לא רוצה להתרוצץ ולעמוד בתור של החנות אם משהו קורה.

קח בחשבון אולי שירות בבית הלקוח (ישנו תשלום שנתי עבור השירות).

* כרטיס מסך - משחקים הם אכן לא היעד של המחשבים , אז כרטיס מסך onboard יעשה את העבודה , אולם אני הייתי ממליץ לקחת כרטיס מסך פשוט אשר לא יעמיס על המעבד ( וגם אתה לא שולל את האפשרות של עבודה עם שני מסכים , מאוד נוח...)

* אופן העבודה - עבודות תכנות בד"כ כוללות עבודה עם הרבה חלונות פתוחים בו זמנית , תשקיע על כמות זיכרון (הtiming שלהם לא ישנה לך כלום.)

* המשאב הכי איטי - קח בחשבון שרוב עבודות הקומפילציה דורשות עבודות IO , לכן הייתי ממליץ על דיסק קשיח מהיר (WD raptor )

המפרט שאני הייתי מרכיב הוא כזה :

מעבד E6400 - עולה 1300 שח

לוח אם - GA8I945GZMERH Gigabyte - כולל כרטיס מסך בתוכו - עלותו 450 שח

זיכרון - 2gb - עלות מוערכת כ1200 שח.

ספק כח - קח בחשבון שהוא צריך להיות מאוד אמין ולא מוצר מדבקה - ממליץ על ספקי Enermax Liberty או אנטק. - עלות 400 שח

מארז- כאוות נפשך - 300 שח.

דיסק קשיח - WD740ADFD Western Digital , בעל RPM של 10,000 . - 900 שח

כונן DVD - עלות 200 שח . (אני לא הייתי שם צורבים....)

זהו נראה לי .:

סה"כ : 5450 ש"ח - כולל מע"מ

אתה יכול להשקיע עוד 500 שח ולקבל את ה e6600 במקום .

בהצלחה.

www.krokhmal.com

פורסם

לוח האם מוגבל ל-FSB של 800Mhz כך שזה לא מתאים לקונרו (כלומר יעבוד אבל אין שום הגיון בלקנות אותו).

דיסק קשיח- 74GB לא כל כך מספיק.. צריך גם דיסק קשיח רגיל עם נפח יותר גדול.

למה לא צורב DVD? :s05: מה גם ש-200 ש"ח זה מחיר של צורב DVD.

עריכה, בעצם, הוא בכלל רצה גם מסך 19 אינץ' בסכום הזה, מה שמוריד הרבה משאר הרכיבים..

אפשרות מ-LogicPC:

№ Code Product Price Quant. Summ

0 741 Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BL Front USB 300W 332.00 ¤ 1 332 ¤

1 640 Computer Assembly 160.00 ¤ 1 160 ¤

2 9189 Gigabyte GA-945G-S3 Intel 945G + VGA Motherboard 650.00 ¤ 1 650 ¤

3 8955 Intel Core2 Duo 2.13GHz 2MB E6400 Box CPU 1320.00 ¤ 1 1320 ¤

4 8656 LG GSA-H10A/N 16x Black Bulk DVD-R/RW+-R/RW 190.00 ¤ 1 190 ¤

5 7551 Twinmos 1024MB DDR-II DDR 533 Memory 481.00 ¤ 2 962 ¤

6 6966 Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 469.00 ¤ 1 469 ¤

4083 ¤

Kind of payment : Cash 1 -2%

Delivery: Without delivery 0 ¤

8 4001.34 ¤

בתוספת 1500-2000 על מסך 19 אינץ' איכותי (ואם נשאר כסף אפשר להוסיף 300 ש"ח ולעבור ללוח אם GA-965G-DS3)

מה שכן אני לא מנוסה בכלל בהרכבת מפרטים... אז כדאי לבדוק אותי.. ;)

דרך אגב, הזכרונות האלה ממש זולים אצלם, לא? :s05:

פורסם

שני ג'יגה של זכרון אני עוד מבין, אבל למה DC? ועוד אחד שעולה 1,300 ש"ח במקום AMD זול יותר?

פורסם

שני ג'יגה של זכרון אני עוד מבין, אבל למה DC? ועוד אחד שעולה 1,300 ש"ח במקום AMD זול יותר?

למה DC? : :s05: אתה רוצה שהוא יקנה סלוט אחד של 2GB? :s05:

ולמה לקנות מעבד ב-1300 ש"ח..? כי הוא יותר טוב ממעבדים יותר זולים..?

פורסם
  • מחבר

אכן, המחיר כולל מסך..

רציתי DC, כי זה מחשב שאמור לשמש לעוד שנה שנתיים, ונראה לי נכון לבחור תמיד את המעבד הכי חדש שקיים. אני בטוח שוויסטה תדע לנצל אותו יפה.

מה לגבי הלוח ConRoe945G-DVI של ASROCK?

לגבי הדיסק קשיח - האם יהיה כל כך גרוע להסתפק ב 7200RPM שיעלה 350 ל -160GB?

ספק כוח - איך אני יודע איזה הספק אני צריך?

פורסם

למה DC? : :s05: אתה רוצה שהוא יקנה סלוט אחד של 2GB? :s05:

ולמה לקנות מעבד ב-1300 ש"ח..? כי הוא יותר טוב ממעבדים יותר זולים..?

א. תלמד לקרוא.

ב. AMD 3800+ עולה פחות מ-E6400 ואין הבדל גדול בביצועים, בטח לא כזה שתוכניתן ירגיש. עריכה: הכוונה היא ל-X2.

ג. כשיש מגבלה של תקציב כדאי לבחון דברים כאלה, אבל אתה כנראה לא מבין את זה.

לפותח הדיון, איזה תוכניות אתם בדיוק כותבים שאתם צריכים כזה מעבד? האם האפליקציות שלכם מיועדות לרוץ על Windows? אם לא, אז זה דיי מטומטם להשתמש בה כפלטפורמת פיתוח ועוד לקנות מחשבים יקרים רק בשביל שיריצו את Vista ו -VS.

פורסם

אה, חחחחח... חשבתי שה-DC התייחס ל-Dual Channel של הזכרון, לא ל-Dual Core של המעבד.. ;D

לגבי לוח האם, ממה שאנשים אומרים אם אתה לא מתכוון לעשות Overclock הוא לוח טוב.

לגבי דיסק קשיח בהתחשב בזה שהמחיר כולל מסך בכל מקרה אין תקציב להארד דיסק כזה אז אפשר להסתפק ב-160GB רגיל.

עריכה: it4chi, ה-DC היה די מבלבל כשהוא באותה שורה מיד אחרי הזכרון..

ועמדתי במגבלה של התקציב.. הוא בעצמו ביקש את המעבד הזה.

פורסם
  • מחבר

האפליקציות מיועדות לרוץ על windows, ככה שנרצה לעדכן לויסטה כשיגיע.

הנה ניסיון שלי למפרט, אם מישהו יודע איך טיפה להוריד לו את המחיר אז אני אהיה מרוצה:

mifrat.PNG

שוב, המון תודה למי שעוזר.

פורסם

לגבי מארז, ספק ומסך אין לי מושג. (דבר אחד אולי, בשביל תכנות אין צורך במסך עם 2ms אבל אולי הוא טוב בלי קשר אני לא יודע..)

חוץ מזה, למה לא לקנות צורב DVD? זה יכול להיות שימושי.. וזה הבדל של 65 ש"ח בסה"כ.

עריכה:

לגבי איפה לחסוך..

אפשר לקחת אולי ספק יותר זול כי המחשב מאד פשוט (אין בכלל כרטיס מסך), אבל אני יודע שאין יותר מידי ספקים זולים טובים ב-KSP.

מארז אפשר לקחת את HEC Compucase CI-6A21 ב-240 ש"ח.

חוץ מזה אפשר לרדת ל-E6300 או לקנות זכרונות זולים יותר, למרות ש-Corsair הם יחסית זולים אצלם נראה לי. (באופן כללי זה זכרונות יקרים אבל אצלם פחות יקרים, כך שזה אולי משתלם בכל זאת)

דרך אגב שים לב שאצל KSP אתה מקבל הנחות מסוימות על כל רכיב כתלות בסניף שאתה קונה. זה יכול להוריד עוד איזה 100 ש"ח נראה לי.

פורסם

עריכה: it4chi, ה-DC היה די מבלבל כשהוא באותה שורה מיד אחרי הזכרון..

ועמדתי במגבלה של התקציב.. הוא בעצמו ביקש את המעבד הזה.

הוא רשם חשבתי, הוא לא רשם שהוא רוצה דווקא את זה...

פורסם

חבר'ה, הצורך במחשבים של עבודות תכנות הוא לא כמו הצורך במחשבים ביתיים.

לגביי הצורב - לא מדובר פה על התוספת של ה 50 שקל , אתה פשוט לא רוצה שהעובדים שלך יתעסקו עם צריבות באמצע העבודה (או דליפת קוד ?)

הלוח שהצעתי אמנם מוגבל ל800mhz FSB , אבל אין לך צורך ביותר מזה (תסתכל על אופן העבודה והדרישות)

לגביי דיסק קשיח - אתה באמת שלא צריך 160 ג'יגה למחשב תכנות - עם ה raptor 74gb ישאר לך 45 ג'יגה פנוי לפחות .

קח בחשבון שזה מחשב לעבודה בלבד , ולא להורדות, משחקים, שמירת סרטים וכו'. ....

פורסם

לגבי איפה לחסוך..

אפשר לקחת אולי ספק יותר זול כי המחשב מאד פשוט (אין בכלל כרטיס מסך), אבל אני יודע שאין יותר מידי ספקים זולים טובים ב-KSP.

מארז אפשר לקחת את HEC Compucase CI-6A21 ב-240 ש"ח.

חוץ מזה אפשר לרדת ל-E6300 או לקנות זכרונות זולים יותר, למרות ש-Corsair הם יחסית זולים אצלם נראה לי. (באופן כללי זה זכרונות יקרים אבל אצלם פחות יקרים, כך שזה אולי משתלם בכל זאת)

דרך אגב שים לב שאצל KSP אתה מקבל הנחות מסוימות על כל רכיב כתלות בסניף שאתה קונה. זה יכול להוריד עוד איזה 100 ש"ח נראה לי.

בשום פנים ואופן לא ספק זול !!!!!

אתה תשלם על זה אחר כך הרבה יותר בזמן אבוד ורכיבים שרופים - זה מחשבים שאמורים לעבוד 24/7 .

לגביי הזיכרון - 2gb , אופן העבודה שלך צורך הרבה זכרון.

לא ממליץ לקנות בחלקים מכל מניי מקומות , כדאי לקנות במקום אחד .

פורסם
  • מחבר

הספק ששמתי במפרט שבניתי הוא מספיק טוב?

פורסם

בהחלט , הספק בסדר גמור

שקול ברצינות את העניין של כמות הזיכרון, אני יודע שאצלי באירגון , שידרוג זכרונות היווה שיפור אדיר בתפוקה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים