עבור לתוכן

עזרה בהחזרת גוף קירור למעבד בבקשה

Featured Replies

פורסם

אני דיי התלבטתי באיזה פורום לשאול (כי השאלה מתאימה לכמה), בכל אופן החלטתי שפה.

הואצאתי את גוף הקירור שהיה על המעבד שלי כדי לנקות אותו, ועכשיו אני רוצה להחזיר אותו. יש לי משחה טרמית (arctic silver 5) בשפורפרת קטנה של 3.5 גרם. חיפשתי ברשת איך עושים את זה (וגם באתר הזה) אבל כל אחד אומר משהו קצת שונה.

במדריך אחד צריך למרוח את המשחה עם טלכרט או כרטיס על המעבד, בשני צריך לשים את החומר במרכז בלי למרוח ואז להצמיד את גוף הקירור וזה כבר ימרח.

עוד

באחת התגובות היה כתוב לשים חלק מהמשחה, באחת היה כתוב את כל השפורפרת.

דיי התבלבלתי מכל הקריאה הזאת. בבקשה תעזרו לי (מי שעשה את זה כבר ויצא לו טוב), איך עושים את זה.

כמה צריך לשים? האם הכול?(3.5 גרם) או חלק? האם למרוח את זה או לא?

בבקשה עזרה.

פורסם

לשים את הכל? ממש ממש לא

שפורפרת אחת כזאת מספיקה בערך ל-5 מריחות

תשים קצת בכל מקום על המעבד ותלחץ עם הגוף קירור קצת ותראה איפה חסר

אתה צריך שתיווצר שכבה מאוד מאוד דקה

פורסם
  • מחבר

עוד משהו, כרגע שמתי לב שעל משטח המעבד, באותו מקום שהוא אמור לבוא במגע עם הניטסינק, יש 2 מדבקות. לרגע חשבתי שאני הוזה. איך יכולות להיות שם מדבקות. 2 המדבקות תופסות ביחד בערך כשליש מאותו השטח, ועליהן היתה המשחה הטרמית הקודמת, האם זה לא מפריע למעבר חום (גם אם יש מעליהן משחה)?

על אחת המדבקות יש מין ברקוד כזה ועל השניה כתוב 'אינטל מקורי'. השאלה היא אם להוריד אותן לפני שאני שם את החומר החדש? אני פוחד שזה יפגע במעבד באיזה שהיא דרך.

כמו כן רשום במדריך שנתנו לי פה שעדיף לעבוד מחוץ למארז, הבעיה היא שאין לי דרך לדעת אם אני יעבוד מחוץ למארז איפה להדביק בדיוק את המעבד על ההיטסינק כדי שהכל יכנס במקום בתיאום. לכן אני צריך לעבוד בתוך המעבד דבר שיכול לגרום לבעיות אם טיפה מהחומר תגיע למעגלים שליד המעבד. בכמה גרמים בכללי צריך להשתמש מתוך ה 3.5 גרם?

תודה רבה לכם על התגובות המהירות

פורסם
  • מחבר

עוד משהו ממש חשוב שכמעט שכחתי. זה פשוט לא כתוב במדריך. אחרי שמחזירים את ההיטסינט למקום, כמה זמן צריך לחכות שהמשחה תתייבש לפני שמותר להפעיל את המחשב מחדש?

בבקשה תענו גם על השאלות שבתגובה הקודמת ושוב תודה לכם

פורסם

אין צורך בשתי תגובות, יש לך אופציית עריכה

לגבי המדבקות תשאיר אותן שם, הן בשביל אחריות

לגבי העבודה מחוץ למארז, איזה סוקט זה? 775?

פורסם
  • מחבר

שכחתי את אופציית העריכה, להבא אשתמש בה.

לגבי האחריות המחשב הוא מאוד ישן (יש לי אותו כבר כ 5 - 6 שנים) אז נראה לי שכבר עברה האחריות.

בכל אופן בעיקרון מבחינת הולכת חום עדיף להוריד את המדבקות או לא?

לגבי הסוקט גם אין לי מושג. המחשב הוא intel P4 1.7 GH כמו שאמרתי הוא ישן (יש לי אותו בערך מ 2002 אם זכרוני אינו מטעני) אתה יכול לדעת איזה סוקט זה מהנתונים שהבאתי לך?

תודה רבה לך על העזרה, את שאר הדיון אני אמשיך לראות אחרי השבת, שבת שלום לך ולכל חברי הפורום.

פורסם

כן עדיף להוריד את המדבקות

והסוקט הוא 423 או 478

שניהם לא אמורה להיות בעיה מיוחדת

ב-478 יש את הפינים הגבוהים ב-4 פינות מסביב למעבד וזה אפילו יותר קל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים