עבור לתוכן

eSATA בלוח P5B Deluxe. האם מדובר בגימיק שיווקי?

Featured Replies

פורסם

אתמול רציתי לגבות כמה דברים מהדיסק קשיח של המחשב, אשר כמובן מתחבר למחשב ב-SATA.

הוצאתי מהאריזה של הלוח את אחד מהכבלי SATA וניסיתי לחבר אותו ליציאה בפאנל האחורי של הלוח.

אחרי 10 דקות של ניסיונות עם כל כבל שהגיע באריזה הבנתי שמדובר בכבל SATA מיוחד שאמור להתחבר ליציאה.

חיפשתי וחיפשתי, הלכתי לחנות כדי לודאות שלא שכחתי בטעות את הכבל בחנות (פתחתי לוח חדש כדי לראות אם מגיע כבל מיוחד איתו).

שום דבר. לא מצאתי את הכבל. בחוברת הדרכה של הלוח כתוב משהו מעורפל על הנושא:

This port connects to an external SATA box or a Serial ATA port multiplier. This port support a Serial ATA hard drive that you can combine with an external Serial ATA 3.0Gb/s device to configure a RAID 0, RAID 1, or JBOD set through the onboard JMicron SATA RAID controller.

בחנות אמרו לי שאני טועה וכונן SATA רגיל לא מתחבר ליציאה הזו.

מישהו יכול לשפוך קצת אור על העניין?

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינק! :xyxthumbs:

הבנתי שאני צריך לקנות כבל מיוחד ל-eSATA (קצת לכלוך הייתי אומר) ויש לי שאלה שלא מצאתי לה תשובה במאמר.

מצד אחד יש את החיבור המיוחד ל-eSATA, אבל מה יש בצד השני? חיבור SATA רגיל כדי לחבר דיסק קשיח רגיל?

איפה אפשר להשיג כבל ל-eSATA?

פורסם

לא, גם בצד השני יש חיבור eSATA.

אתה צריך דיסק קשיח תואם, או אחד רגיל בתוך מארז תואם.

פורסם
  • מחבר

איפה אפשר למצוא מארזים כאלה?

פורסם
  • מחבר

השאלה היא האם הגיעו מארזים כאלה כבר לארץ?

פורסם

לא, גם בצד השני יש חיבור eSATA.

אתה צריך דיסק קשיח תואם, או אחד רגיל בתוך מארז תואם.

לא,לא אתה טועה ומטעה

כבל eSATA הוא בעל חיבור יחודי רק בצד אחד (יש לי אחד כזה בבית מלוח DQ6) ואין צורך במארז מיוחד לHDD ואפשר להשתמש בכל כונן קשיח סטנדרטי (שמתחבר בSATA)

פורסם

לא הבהרתי את עצמי כראוי.

הקונקטור בצד השני אמנם זהה, אבל הדיסק הקשיח עצמו צריך לעמוד בדרישות שהוגדרו עבור eSATA בתקן SATA-II.

פורסם

האם יש צורך בחיבור מתח ?

פורסם
  • מחבר

רגע רגע רגע.

בילבלתם אותי לגמרי.

בצד אחד יש חיבור מיוחד שנקרא eSATA. בצד השני יש חיבור SATA רגיל? (התנאי לחבר אותו לכונן קשיח הוא שהכונן מתקן SATA2?)

בסוף אם אני קונה את הכבל הזה אני יכול לחבר את הכונן SATA2 הרגיל שלי ליציאת eSATA האחורית?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

נשמע מעולה! :xyxthumbs:

אני ידלל בעבודה לאיזה DQ6 כבל כזה שיעשה לי חיים קלים. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים