עבור לתוכן

מה הרכיב המשמעותי בקניית מחשב לעיבוד וידאו ופוטושופ?

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיית תקציב לקניית מחשב, לכן אני צריך לדעת במה להשקיע ועל מה לוותר

בקניית מחשב לצורך עיבוד וידאו ופוטושופ?

פורסם

תוכנות כאלו זוללות זיכרון, והרבה ממנו.

אני עובד הרבה שנים עם פוטושופ. תוכנה מדהימה, אבל זקוקה להרבה זיכרון ע"מ לעבוד טוב ברגע שאתה קצת מעמיס עליה...

עוגן ראשון לדעתי צריך להיות 2GB זיכרון. מסביבו להוסיף מפרט בכסף שע"פ התקציב שלך.

האנשים פה יעזרו לך עם מפרט לפי הסכום שאתה יכול להשקיע.

פורסם
  • מחבר

האם יש חשיבות לכרטיס מסך?

פורסם

התשיבות של הכרטיס מסך בכללי לא חשובה במיוחד ולרוב (בפעולות לא כבדות) אין חשיבות כלל.

לדוגמא רק לצורכי פוטושופ יספיק 7300GS ואין ממש צורך ביותר.

פורסם

זיכרון זה הכי החשוב

כרטיס מסך לא ממש משפיע

פורסם

זכרון בהחלט חשוב ביותר. (לדעתי עדיף להשקיע יותר בנפח הזכרון מאשר בהמהירות השעון והתזמונים שלו.)

לגבי עריכה מקצועית בפוטושופ (לצרכי עיבוד תמונה, לא וידאו), המסך (לא כרטיס מסך) חשוב לפחות באותה מידה כמו הזכרון.

לכרטיס מסך אין משמעות מלבד היכולת שיש לכל הכרטיסים - תצוגת 32 ביט צבעים.

כמו שאני רואה את זה, כדאי שתשקיע ב 2GB זכרון לפחות, ואם אתה עוסק הרבה בעיבוד תמונה בפוטושופ וחשובה לך איכות התוצאה, אתה חייב מסך טוב.

פורסם

אף אחד לא הזכיר פה את המעבד, הרי הוא זה שמבצע את העיבוד בפוטושופ, או בתוכנות אחרות בכלל.

שילוב של מעבד טוב (מה התקציב שלך?) + 2 G זיכרון זה שילוב מצויין.

לכרטיס מסך אין שום חשיבות, העיקר שידע להציג תמונה דו מימדית (כל כרטיס מודרני מסוגל לזה).

ושוב, מה התקציב שלך?

פורסם

^^

נכון, גם מעבד כמובן, משום מה לקחתי את זה כמובן מאליו.

פורסם

עיבוד וידאו: מעבד. כמה שיותר ליבות, כמה שיותר חזק.

פוטושופ: לא צורך מעט כח עיבוד. יש מקום להשקיע במעבד חזק.

יש לציין שרוב תוכנות עיבוד הוידאו ופוטושופ עברו אופטימיזציות למעבדי אינטל, אלו מציגים יתרון לא קטן על פני מעבדי AMD.

אבל שניהם דורשים *הרבה* מאוד זכרון, במינימום 1GB, ואם זה מחשב מקצועי כבר כדאי לקפוץ ל2GB ויותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים