עבור לתוכן

אחריות ל HD של מחשב נייד HP -דחוף :(

Featured Replies

פורסם

הלך הכונן הקשיח אחרי שנתיים

ידוע לי שהאחריות על המחשב היא לשנה.

הארד דיסק חדש עולה 500 ש"ח.

עכשיו, בדקתי את ההארד דיסק שהגיע עם ה HP , הוא מתוצרת טושיבה.

בדקתי באתר טושיבה

הכנסתי את ה SERIAL, ומסתבר שהוא באחריות מבחינתם (3 שנות אחריות למוצר,מצידה של טושיבה).

.....

האם עצם זה שהוא נקנה כחלק ממחשב נייד של HP, שהאחריות שלו היא שנה, יבטל לי את האחריות של ה 3 שנים של טושיבה?

......

במידה והאחריות עדיין קיימת על ההארד דיסק, איך אני ממש אותה?

חיפשתי בגוגל "יבואן טושיבה" ו "טושיבה מרכז שירות" .

לא נראה לי שמשהו מהתוצאות זה מה שאני צריך

דיי דחוף לי לקבל תשובה, כי לפני שגיליתי שבאתר של טושיבה המוצר עדיין באחריות, קבעתי מחר עם חנות המחשבים שאני אגיע לקנות חדש.

חשוב לי לדעת לפני שאני קונה אם אני באמת צריך לקנות חדש

תודה לכל מי שיגיב ...

פורסם

לא קשור. עד כמה שאני יודע, הHD נקנה מהמפעל בחו"ל ומורכב במחשב לפני שהוא מגיע לארץ. במקרה של בעיה אתה פונה ליבואן של המחשב עצמו, אין סיבה שהיבואן של טושיבה יתן לך אחריות על מוצר שלא קנית דרכו.

בכל מקרה, היבואן של טושיבה הוא מפעיל. אם אני לא טועה - CD-LOG מייבאים הארד דיסקים 2.5" של טושיבה.

פורסם
  • מחבר

לא קשור. עד כמה שאני יודע, הHD נקנה מהמפעל בחו"ל ומורכב במחשב לפני שהוא מגיע לארץ. במקרה של בעיה אתה פונה ליבואן של המחשב עצמו, אין סיבה שהיבואן של טושיבה יתן לך אחריות על מוצר שלא קנית דרכו.

בכל מקרה, היבואן של טושיבה הוא מפעיל. אם אני לא טועה - CD-LOG מייבאים הארד דיסקים 2.5" של טושיבה.

לא אכפת לי מהיבואן.

אכפת לי מטושיבה עצמה. מי אחראי על האחריות שלה בארץ.

חיפשתי יבואן בשביל לקבל משם את המספר\כתובת של מרכז השירות של טושיבה בישראל, אם יש כזה.

ברור שליבואן אין לי קשר.

באתר של טושיבה USA, אחרי שבדקתי את הסריאל התקבל שההארד דיסק באחריות מצד טושיבה (אני מסיק מכך ש HP קנו אותו לפני פחות מ 3 שנים).

זה משנה ש HP הם אלה שקנו אותו במקור?

גם אם הם אלה שקנו אותו הם קנו אותו לפני פחות מתקופת האחריות, כך שעדיין חלה עליו אחריות יצרן.

......

IPOD מקולקל שנשלח לי מארה"ב הוחלף בארץ ע"י מעבדת שירות של APPLE.

האם אותו דבר יכול להתקיים גם לגבי טושיבה?

בכל מקרה כבר דיי מאוחר לי ואני קונה חדש.

אבל אם אפשר לתקן גם את הקודם במסגרת אחריות היצרן, שעפ"י היצרן עדיין חלה על המוצר הספציפי שלי, אז למה לא?....

.....

כל השאלה שלי היא אם אפשר?

אם האחריות של טושיבה בטלה מאחר והמכשיר נמכר לHP ומשם אליי.

...........

נניח שהמחשב ישב 10 שנים אצל HP, ואז נמכר לי.

ברור שהאחריות מצד HP תהיה לשנה מרגע המכירה וזה כל מה שיהיה אפשר לקבל.

אבל במקרה שלי, היצרן של חלק מסוים נותן אחריות ארוכה יותר מהשנה של HP.

ברור שהיצרן יחשב את תחילת התאריך ממועד המכירה ל HP.

אבל גם מהחישוב הזה - שבוצע ע"י טושיבה עצמה באתר שלה, אני עדיין נמצא בתקופת האחריות מצד טושיבה.

......

באתר טושיבה USA כבר הופניתי לדף שמספק איזה מספר סידורי לתיקון שצריך לצרף למוצר בזמן השליחה למעבדה בארה"ב.

אבל אני בישראל...

האם בישראל הייתי יכול לתקן את המוצר , כמו שברור מהאתר שיכולתי לתקן בארה"ב ובקנדה, או שפה זה אבוד?.

...........................

כל השאלה הזו עלתה כי כשבאתי לקנות חדש בחנות המחשבים השכונתית שלי, הם אמרו לי לבדוק באתר אם האחריות של הרכיב עדיין בתוקף לפני שאני מזמין אצלם חדש.

יופי... אמרו לבדוק...

אבל לא אמרו לי מה לעשות אם זה באמת בתוקף....

פורסם

אתה לא יכול. עוד לא שמעתי על יצרן של רכיבי מחשב שנותן אחריות בינלאומית(APPLE נותנים אחריות בינלאומית רק על מחשבים ניידים וIPOD).

אולי, אם תשלח אותו לטושיבה בארה"ב, הם יחליפו לך אותו... אבל אני בספק אם הם יהיו מוכנים לשלם על משלוח בינלאומי.

פורסם

אתה בגדול אמור לשלוח את הכונן לחו"ל לצורך RMA .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים