עבור לתוכן

האם יש לוחות אם חדשים שהעלאת המתח עולה אוטומטית כשצריך.. בלי שאני ישנה..?

Featured Replies

פורסם

האם יש כזה דבר בלוחות אם חדשים.. העלאת מתח למעבד אוטמוטית שהלוח אם מחשב..

כאילו שבביוס על מתח מעבד לשים על AUTO ואז שהלוח יחשב איזה מתח לשים בלי שאני יסתבך עם זה?

פורסם

בד"כ זה רק באוברקלוק האוטומטי, כמו שיש לפי אחוזים ב-BIOS או בתוכנה דרך WINDOWS

פורסם
  • מחבר

1.מזאת אומרת אוברקלוק אוטומטי? אני לא שולט בכלל בכמה MHZ שהוא מעלה? כאילו תסביר לי את המושג ומה זה עושה..

2.אם קירור אוויר נגיד הBT לאיזה מתח "בטוח" להגיע וממנו כבר טיפה מסוכן להעלות בשביל קירור אוויר..?

3.הלוח P5B DLX תומך DDR2-400 (במחלקים) ?

פורסם

1. אוברקלוק לפי אחוזים

2. תלוי בטמפ'

3. כן

פורסם
  • מחבר

---אוברקלוק לפי אחוזים

1.עדיין לא הבנתי.. כאילו אם אתה יכול תביא לי הסבר שאני יבין מזאת אומרת אוברקלוק לפי אחוזים בביוס..

2.כמה W צורך הE6400 והE6300..?

3.לאיזה באס בערך אפשר להגיע עם הלוח אם DFI 975X עם הביוס החדיש ביותר..? יש ללוח הזה חסרונות מיוחדים?

4. http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2920&Pname=SUPERTALENT

הזיכורנות האלה נחמדים בOC..? לאיזה MHZ בערך אני יוכל להעלות אותם? מה עושה הHEAT SINK שרשום שם???

פורסם

1. כמו שזה נקרא

אתה קובע למשל 10% זה עושה 10% אוברקלוק.

2. 76W.

3. 380 בערך

4. לא ידוע

פורסם
  • מחבר

1.זאת אומרת שאם המעבד שלי E6400 מהירות 2.13 אני משנה בביוס את המתח על AUTO ואז משנה בביוס שיפור של 5 אחוז אז המהירות תהייה 2236? והוא משנה לבד את המתח? בלי שאני יצטרך לשנות?

2.יש באוברקלוק אוטומטי סיכון מסויים? או שהוא לא טועה בשינוי המתחים

---76W.

3.כל אחד מהם בנפרד צורך 76W? אמרת שהE6600 צורך 75 80 W אז הוא צורך אותו W כמוהם איך זה עם המהירות שלו יותר גדולה?

4.לאיזה באס בערך אפשר להגיע עם הלוח אם P5B DLX עם הביוס החדיש ביותר..? יש ללוח הזה חסרונות מיוחדים? או יתרונות שממש עוזרים?

פורסם

1. כן

2. לא

3. כן, וה-E6600 צורך טיפה יותר בגלל הזכרון מטמון הגדול יותר

4. 480 פלוס אם יש לך את המעבד שיסחוב את זה

פורסם
  • מחבר

אוקיי סבבה אחי..

1.ואם אני מעלה את מהירות המעבד ל3400 כמה W הוא יצרוך? וכמה ב3800?

2.בעצם איך אפשר לחשב כמה W יצרוך כל מהירות מעבד יש איזה חישוב מיוחד?

3.למה הרבה אנשים בוחרים לקנות זיכרון בהרבה כסף שטוב לOC במקום להשתמש במחלקים בלוח אם שלהם ואז לקנות זכרונות פחות טובים..

יש אולי משהו שלא טוב במחלקים שבגלל זה אנשים פחות עושים את זה או שאין שום בעיה עם זה?

---480 פלוס אם יש לך את המעבד שיסחוב את זה

4.ממה שהבנתי הGA 965P S3 DS3 עושים 480 פלוס באס והP5B DLX אמור להיות די הרבה עדיף עליהם בOC אז איך שניהם מגיעים בערך לאותו באס..?

פורסם

1. תלוי במתח

2. יש חישוב תיאורטי שהוא מקורב למציאות:

צריכה בסטוק * (תדר באוברקלוק לחלק לתדר בסטוק) * (מתח באוברקלוק לחלק למתח בסטוק בריבוע)

ז"א הצריכה בסטוק כפול היחס של התדרים כפול היחס של המתחים בריבוע

3. כי המחלקים המינימליים הם לרוב 1:1, מה שמגביל מוקדם עם זכרונות DDR2-667 למשל (באס 333) או DDR2-800 (באס 400)

4. ה-ASUS יגיע לאן שהמערכת שלך תסחוב, כלומר עד הגורם המגביל הבא, אבל יכולות OC מתבטאות גם ביכולות של וולטמודים, יציבות ויכולת לעבוד בטמפרטורות מתחת לאפס

פורסם
  • מחבר

אוקיי אחי הבנתי את החישוב :xyxthumbs:

הבנתי איך לחשב אבל אני לא יודע מה יהיה המתח אחרי הOC אתה אולי יכול לדעת בערך כמה מתח יהיה אחרי הOC..כאילו לאיזה מתח אני יצטרך להעלות..?(בקירוב)

1.ב3400 מהירות מעבד עם P5B DLX

2.ב3800 מהירות מעבד עם P5B DLX

3.ב4400 מהירות מעבד עם P5B DLX

4. מה הV סטוק של המעבד בלוח אם P5B DLX

5. למה אז רוב האנשים לא עושים אוברקלוק אוטומטי זה הרבה יותר קל אתה לא צריך להסתכן לשנות את המתחים והביוס משנה לבד בעצמו לפי כמה שצריך אז למה בד"כ לא עושים את זה?

---ה-ASUS יגיע לאן שהמערכת שלך תסחוב, כלומר עד הגורם המגביל הבא

6.זאת אומרת שאם הטמפרטורה לא תגביל אותי במעבד והזיכורנות לא יגבילו אותי והV לא יהיה גבוה מדי לקירור אוויר נגיד עד 1.6V אז הוא יכול להגיע גם ל530 -560 באס ויותר..?

7.עם הקירור אוויר הכי טוב עד 300 שקל.. (ממה שהבנתי הSUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM) ומארז אורורה החדש.. מאיזה מהירות בערך של המעבד (עם הלוח P5B DLX) הטמפרטורה תגביל אותי? (בקירוב.. אפילו תגיד בין מהירות למהירות..)

פורסם

אף אחד לא יודע איזה מתח תצטרך

זה תלוי במזל ובמעבד שקיבלת

המתח סטוק זהה בכל הלוחות ועומד על 1.32V

ואוברקלוק אוטומטי זה חרא של דבר, זה לא לוקח בחשבון דברים מגבילים, זה מגביל אותך באוברקלוק וזה דפוק

ולגבי הלוח בהנחה שכלום לא יעצור אותך - כן

פורסם
  • מחבר

---ואוברקלוק אוטומטי זה חרא של דבר, זה לא לוקח בחשבון דברים מגבילים, זה מגביל אותך באוברקלוק וזה דפוק

1.מזאת אומרת לא לוקח בחשבון דברים מגבילים..? ואיך זה בדיוק מגביל אותך בOC..?

2.אם אני לא עושה OC אוטמוטי ועושה ידני איך לעזעזאל אני אמור לדעת בכמה להעלות את המתח? איך אני ידע מתי להעלות מ3.2 ל3.44 או ל3.28 וכאלה..

3.מה ההפרש בביוס בין V אחד לV הבא אחריו? בקפיצות של כמה..?

---המתח סטוק זהה בכל הלוחות ועומד על 1.32V

4.אז איך ראיתי מישהו במאגר ההמהרה עם V 1.96 בתוכנה CPU-Z ?(אפשר להוריד V? לא רק להעלות?) בכל כל הלוחות המתח סטוק 1.32V?

5.בחנויות באינטרנט נועה פנדה וכאלה כשרשום קירור למעבד.. אם אני קונה קירור למעבד הם מרכיבים לי את הקירור או אני צריך להרכיב?

(זאת אומרת יש אפשרות שהם ירכיבו לי..?)

פורסם

1. חוסר יציבות

2. לא מעלה, בודק יציבות, אם לא יציב מעלה קצת ושוב בודק

3. בד"כ 0.025V לפעמים אצל ASUS זה 0.0125V

4. זיהוי לא נכון, ובד"כ אפשר גם להוריד מתח

5. בטח שיש אפשרות, למעשה יש לי חבר שקנה בזמנו דרך חנות במרכז הארץ, ובגלל שלא הייתי בבית באותו יום בחנות פשוט הרכיבו לו את המעבד, הקירור והזכרונות על הלוח אם

פורסם

אוברקלוק אוטומטי זה טוב למתחילים , לכאלה שלא ממש מתמצאים

באוברקלוק אוטומטי אפשר לעשות OC בסיסי של 20% בערך , לא ממש מרשים בשביל לוח P5B Deluxe וקונרו

אם ה-OC הזה מספק אותך ואתה לא מצפה ליותר , אז האוברקלוק אוטומטי בהחלט אופצייה טובה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים