עבור לתוכן

מתלבט קשות בין 3 מחשבים ניידים, אשמח לקבל עזרה וייעוץ

Featured Replies

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

מטרות המחשב המיועד הם בעיקר אופיס, אינטרנט, ותוכנות קלות-בינוניות(כבדות בטוח לא)-סטודנט

ואני מדגיש ואומר: אין צורך בכרטיס מסך חזק, משחקים לא יועלו על המחשב

אני מתלבט בין 3 מחשבים:

אופציה ראשונה:

http://m.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?pi=TZC07684999

אופציה שנייה היא ה-HP Pavilion DV5269ea, קישור:

http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=3464

אופציה שלישית היא ה-HP Pavillion DV6126EA, קישור:

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2781

אשמח לקבל תשובות ומענות בהקדם, או אופציות אחרות שנעות בטווח המחירים של המחשבים הנ"ל.

בתודה מראש

אלעד

פורסם

אני הייתי הולך על הIBM - בגלל שאני אוהב את גב המסך שלי מברזל..... :jump:

השאלה האמיתית פה היא בין ההציה השלישית לראשונה, מאחר והמודל השני נחשב נחות לשלישי, ושניהם של HP

רק אם איכפת לך מSPEC חיצוני - ואתה מטייל המון - הייתי הולך על IBM למרות שהמעבד שלו חלש יותר מהHP - שוב - אם לעבודה משרדית ההבדל לא מורגש כלל.

פורסם

א. שים תקציב בכותרת אחרת ינעלו לך תת'רד.

ב. זה לא IBM. זה LENOVO. אמנם LENOVO קנו את חטיבת המחשוב האישי של IBM, אך הניידים שהיו IBM נקראו אז וגם נקראים היום THINKPAD. ה LENOVO שמוצע שם - אין שום קשר בינו לבין IBM. זה עבודה על אנשים בעיניים. זה מוצר שפותח בסין ומיוצר בסין, ועם איכות פלסטיקה סינית, בניגוד לסדרת THINKPAD שמפותחת בחטיבות לשעבר של IBM. הדבר היחידי שקשור - זה שהשירות הוא במעבדות IBM. כל הסדרות של LENOVO, ה N100, V100 ו C100 - להתרחק ולא לגעת.

פורסם

אתה מדבר מניסיון כל שהוא? מוזר אבל שמעתי מעט מאוד אנשים שהיה להם משהו רע להגיד על המחשבים של לנובו (מאידך דווקא על HP יש די הרבה)!

פורסם

שוב, צריך לעשות הבדלה בין THINKPAD ל LENOVO

הניידים של LENOVO עצמם נמצאים אולי חצי שנה בשוק, ומטעים את הציבור שחושב שהוא קונה את מה שהיה פעם IBM - שים לב שגם בלינק שיש פה לא מוזכר בשום מקום המילה LENOVO - אלא רק בקטן לעומת הלוגו של IBM - כשכל מה שיש קשר ל IBM פה זה שהשירות הוא אצלהם...

בקשר לניסיון - תכלס - אין לאף אחד בעולם - כי הם לא מיוצרים יותר מאיזה חצי שנה - אבל לך פעם לחנות ותשווה בין הLENOVO הפשוטים ל THINKPAD. זה בגלקסיה אחרת, מבחינת איכות החומרים.

ובשורה תחתונה - בין HP ל LENOVO (לא THINKPAD!!) - אז HP עדיפים בהרבה. ובעצם - כל חברה אחרת עדיפה על פני מותג סיני!!! זול!!! שמוכרים לכם בתור לוקש שהוא IBM.

פורסם

אז תן לי לחדש לך - גם מה שאתה קונה ורשום עליו Thinkpad? גם הוא לנובו.

גם מה שקנית לפני 3 שנים והיה Thinkpad? גם אז יוצר על ידי לנובו.

פורסם

מה הקשר מי ייצר את זה? לא אמרתי שIBM ייצרו את THINKPAD - למרות שהם כן ייצרו אותו עד 2002 לבד, ומאז התחילו לעשות OUTSOURCING ל QUANTA כאשר הנתח של QUANTA גדל כל הזמן

מצד שני - גם LENOVO לא מייצרים את THINKPAD , ומעולם גם לא ייצרו אותו - אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע המוטעה שלך...

גם LENOVO - שפעם נקראה LEGEND - עושה OUTSOURCING לחלק מהדגמים שלה

כולם עובדים היום ב OUTSOURCING, וממש לא מעניין אותי אם זה יוצר ב QUANTA, COMPAL, WISTRON, INVENTEC או כל יצרן טייואני אחר.

ונכון - גם THINKPAD היום זה חלק מ LENOVO - אבל זה פותח ותוכנן!!! במה שהיה בעבר IBM!!! ולא LENOVO

ויש הבדל מאוד גדול אם תכנן את המוצר צוות מו"פ של IBM, או צוות של LENOVO.

ובנוסף יש הבדל באיכות של החלקים שממנו מורכב המוצר, ובTHINKPAD משתמשים בחלקים איכותיים הרבה יותר ממה שמשתמשים בסדרה 3000.

בסופו של דבר יש סיבה למה יש מוצר של LENOVO זול (סדרה 3000, כלומר C100 V100 N100) ויש מוצר יקר (THINKPAD)

פורסם

לא יודע מאיפה השנאה לlenovo באה אבל כאן במשרד יש כמה עשרות אנשים עם נייד של lenovo וכולם מרוצים עד הגג בלי שום טענות

כל הניידים הוחלפו אחרי שהיה לכולם דגמים שונים של HP וכולם עשו בעיות nonstop ולא בעיות בגלל שאנשים דפקו תמחשבים אלא בעיות חומרה מהארד דיסק למסך מודם ובעצם כל חלק אפשרי מת בהמון ניידים שלהם פה מאז הוחלט להתרחק מכל המוצרים שלהם.

אישית הייתי הולך על ה lenovo או אם אתה פוחד אחרי הביקורות פה מהם תנסה אולי למצוא מחשב Dell עם מפרט דומה למרות שאני לא יודע איך השירות של דל בישראל

hp אני בחיים לא יקנה יותר. לא מחשב לא מדפסת ושום מוצר שלהם.

פורסם

מה הקשר מי ייצר את זה? לא אמרתי שIBM ייצרו את THINKPAD - למרות שהם כן ייצרו אותו עד 2002 לבד, ומאז התחילו לעשות OUTSOURCING ל QUANTA כאשר הנתח של QUANTA גדל כל הזמן

מצד שני - גם LENOVO לא מייצרים את THINKPAD , ומעולם גם לא ייצרו אותו - אני לא יודע מאיפה אתה שואב את המידע המוטעה שלך...

גם LENOVO - שפעם נקראה LEGEND - עושה OUTSOURCING לחלק מהדגמים שלה

כולם עובדים היום ב OUTSOURCING, וממש לא מעניין אותי אם זה יוצר ב QUANTA, COMPAL, WISTRON, INVENTEC או כל יצרן טייואני אחר.

ונכון - גם THINKPAD היום זה חלק מ LENOVO - אבל זה פותח ותוכנן!!! במה שהיה בעבר IBM!!! ולא LENOVO

ויש הבדל מאוד גדול אם תכנן את המוצר צוות מו"פ של IBM, או צוות של LENOVO.

ובנוסף יש הבדל באיכות של החלקים שממנו מורכב המוצר, ובTHINKPAD משתמשים בחלקים איכותיים הרבה יותר ממה שמשתמשים בסדרה 3000.

בסופו של דבר יש סיבה למה יש מוצר של LENOVO זול (סדרה 3000, כלומר C100 V100 N100) ויש מוצר יקר (THINKPAD)

לא ממש מעניין לאיזה מפעל העבירו את ייצור הדגמים שלהם, המפעלים של החברות שהזכרת בטייוואן, Great Wall בסין, וייתכן שאפילו Sanmina SCI עדיין מייצרת חלק ממוצרי חטיבת ה-PC שלהם.

אנשי לנובו טיפלו ביצור של לנובו עוד הרבה לפני סגירת העסקה. לאן עשו Outsourcing לא מעניין, כל עוד בקרת האיכות עקבית.

כחלק מהעסקה, גם חלק מאנשי המו"פ עברו ללנובו, באופן זמני או קבוע. כלומר לנובו ממשיכה להעזר באנשי IBM שפתחו בעבר את המוצרים גם היום.

בוודאי שסדרת ה-3000 של לנובו פחות טובה מה-Thinkpad, לא סתם הוא עולה חצי ממנו. אבל כמו שללנובו יש סדרת Entry Level, גם לייצרנים אחרים יש סדרות ברמה הזאת, ולא ברור למה בחרת להטפל דווקא ללנובו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים