עבור לתוכן

מה זה DUAL RAID 0+1??

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אז ככה קניתי השבוע מחשב חדש רציתי לברר לגבי תוספת שיש לי בלוח אם.

יש לי לוח אם של ASUS P5N32 SLI SE DELUXE ויש בו אפשרות לחבר את ההארדיסקים במערך RAID.

עכשיו לפי מה שהבנתי בנושאים קודמים, מערך הRAID נועד בעיקר לאנשים שרוצים גיבוי למידע שלהם. הבנתי שמערך 0 הוא המהיר ביותר ומערך 1 הוא האמין ביותר אך הוא כותב את המידע פעמיים.

א. האם פיסית כאשר אני מחבר מערך 1 הוא מוריד לי את כמות האיחסון. כלומר אם אני מאחסן קובץ של 1 מגה הוא נכתב פעמיים ומבזבז 2 מגה?

ב. בלוח שלי יש את אופציית מערך DUAL RAID 0+1. חיפשתי בגוגל ובנושאים קודמים ולא מצאתי תשובה לכך. מה זה בכלל? למה זה נועד? והאם זה משפר את ביצועי המחשב שקניתי, באם אני מחבר שני כוננים קשיחים שעובדים בתצורת STATA עם נפחים שונים?

פורסם

א. האם פיסית כאשר אני מחבר מערך 1 הוא מוריד לי את כמות האיחסון. כלומר אם אני מאחסן קובץ של 1 מגה הוא נכתב פעמיים ומבזבז 2 מגה?

כן, אבל זה לא מכפיל את הגודל של הקובץ אלא כותב אותו פעמיים ( לכל הרד דיסק בנפרד), לכן לא תראה קבצים ששוקלים פי 2 אלא

תוכל להשתמש רק בחצי מהשטח אחסון, במילים אחרות אם יש לך 2 הרד דיסקים של 40 GB ואתה משתמש ב RAID 1 תוכל לאחסן בהם

רק 40 GB של מידע ולא 80

ב. בלוח שלי יש את אופציית מערך DUAL RAID 0+1. חיפשתי בגוגל ובנושאים קודמים ולא מצאתי תשובה לכך. מה זה בכלל? למה זה נועד? והאם זה משפר את ביצועי המחשב שקניתי, באם אני מחבר שני כוננים קשיחים שעובדים בתצורת STATA עם נפחים שונים?

אם אני לא טועה RAID 0+1 זה RAID 1 שבכל צד יש לו מערך RAID 0, במילים אחרות זה 2 מערכי RAID 0 שעובדים במקביל.

בתאוריה אני חושב שזה נועד לתת ביצועים גבוהים ו fault tolerance בסיסי, אני אישית אף פעם לא התקנתי את זה.

אתה יכול לבנות מערך כזה אבל אתה צריך 4 הרד דיסקים בשביל זה, קח בחשבון ש ל RAID 0 עם 4 דיסקים יש ביצועים טובים יותר.

אם אתה בונה מערך רייד (חומרה) כל ההרד דיסקים חייבים להיות בגדלים זהים (לפחות עד כמה שאני יודע...).

פורסם

לRAID 0+1 צריך 4 דיסקים.

על שני כוננים מתבצע RAID 0, כלומר כל המידע מפוצל בין שני הדיסקים. ועל שני הכוננים האחרים מבוצע RAID 1 - כלומר כל המידע מועתק לשני הדיסקים האחרים - יוצר גיבוי.

אפשרות זו די תמגן לך על המידע, אך גם תקצץ לך חצי מנפח הכוננים. לדוגמא, אם יש לך 4 כוננים של 250GB, אז 500 ג'יגה ילך לRAID0 וזהו כל הנפח הזמין מבחינתך. שאר ה500 הם לשימוש הRAID1 והם בעצם גיבוי, כלומר הם שקופים מבחינתך ואתה 'מאבד' את הנפח הזה מבחינת אכסון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה עזרתם לי!

פורסם

לRAID 0+1 צריך 4 דיסקים.

עם הבקרים של אינטל (ICH7R+ICH8R) אפשר לעשות 0+1 על שני דיסקים בלבד!

ולא רק שזה עובד מעולה אצלי, גם אין ירידה בביצועים. :)

פורסם

על שני כוננים מתבצע RAID 0, כלומר כל המידע מפוצל בין שני הדיסקים. ועל שני הכוננים האחרים מבוצע RAID 1 - כלומר כל המידע מועתק לשני הדיסקים האחרים - יוצר גיבוי.

אני חושב שאתה מדבר על RAID 10 , או שאני שוב מתבלבל בין RAID 0+1 ל RAID 10

עם הבקרים של אינטל (ICH7R+ICH8R) אפשר לעשות 0+1 על שני דיסקים בלבד!

ולא רק שזה עובד מעולה אצלי, גם אין ירידה בביצועים. :)

זה בלתי אפשרי לעשות RAID 0+1 על פחות מ 4 דיסקים, על שני דיסקים אפשר לעשות רק RAID 0 או RAID 1.

מערך RAID 0+1 גם לא אמור לפגוע בביצועים אלא הפוך לשפר ביצועים.

פורסם

זה בלתי אפשרי לעשות RAID 0+1 על פחות מ 4 דיסקים, על שני דיסקים אפשר לעשות רק RAID 0 או RAID 1.

מערך RAID 0+1 גם לא אמור לפגוע בביצועים אלא הפוך לשפר ביצועים.

תתערב עם עובדות?

הבקרים של אינטל מאפשרים זאת ואני הוכחה מספיק ממשית לזה, אם אני לא מספיק לך אתה מוזמן לצאת לחיפוש ברשת.

כמו כן מדובר ב0+1 במחיצות נפרדות, שלא תצפה לביצועי רייד 0 במחיצת הרייד 1 (והפוך).

והתכוונתי שלמרות שהמערך 0+1 הוא על 2 דיסקים לא הייתה פגיעה ביצועים.

פורסם

הנה תמונה מוויקיפדיה שמסבירה איך RAID 0+1 עובד:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4e/RAID_0%2B1.png

אני ישמח לקבל ממך הסבר לגבי איך אפשר לבצע את זה עם 2 דיסקים.

כמו כן מדובר ב0+1 במחיצות נפרדות, שלא תצפה לביצועי רייד 0 במחיצת הרייד 1 (והפוך).

והתכוונתי שלמרות שהמערך 0+1 הוא על 2 דיסקים לא הייתה פגיעה ביצועים.

אני מצטער אבל לא הבנתי את המשפט הראשון.

לגבי המשפט השני: למה שתהיה פגיעה בביצועים? זה אמור לשפר ביצועים.

פורסם

זה אפשרי RAID 0+1 על 2 כוננים , זה ניקרא Intel Matrix Storage

פורסם

בדקתי את זה באתר של אינטל ( http://www.intel.com/design/chipsets/matrixstorage_sb.htm ).

ולא מצאתי שום דבר שקשור ל RAID 0+1 אבל מצאתי את זה:

For those users who wish to combine the benefits of two RAID levels, matrix RAID is the solution. When using two hard drives, matrix RAID allows RAID 0 and RAID 1 functions to be combined, where critical files can be stored on RAID 1, and RAID 0 can be used for non-critical items such as software. In 2005, the matrix RAID capability was expanded to include RAID 5 and RAID 10. For instance, RAID 5 and RAID 0 can be combined to provide higher performance, capacity, and fault tolerance. A user can edit digital video on a high-performance 4-drive RAID 0 array, then transfer it to RAID 5 for protected storage when completed.

עכשיו אני סוף סוף מבין barak_11 התכוון פה:

אבל אין לזה שום קשר ל RAID 0+1

פורסם

למה אין קשר?עד כמה שהבנתי זה שילוב ביניהם כאשר אמנם אתה לא מגבה את כל המידע אבל אתה גם לא מאבד 50 אחוז מהנפח(2 דיסקים לפחות ב10),כך שזה רעיון לא רע למשתמש הביתי(לדעתי).

פורסם

נכון מאוד, זה שילוב של 0 RAID ו 1 אבל זה לא הופך את זה ל RAID 0+1 , גם RAID 10 זה שילוב של 0 RAID ו 1 זה לא הופך אותו ל RAID 0+1.

ויותר מזה עד כמה שאני מבין, טכנית זה לא שילוב בין 2 סוגי RAID כמו RAID 0+1 , RAID 10 או RAID 50

אלא פשוט RAID 0 לחלק אחד ו RAID 1 לחלק השני, כלומר הם נפרדים לחלוטין וטכנית זה לא נקרא שילוב (במובן שהם יוצרים

מערך אחד מתוחכם יותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים