עבור לתוכן

כיתת מחשבים - צריך עצה

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי עכשיו מסימה לא פשוטה ! יש לי 2 כיתות מחשבים סה"כ 60 מחשבים ! התלמדים כל הזמן גונבים חלקים מהמחשבים. הבאתי מנעולים והגנבות נפסקו ! התלמידים הורסים כל הזמן את המערכת הפעלה - אז הבאתי MAGIK CARD לכל המחשבים והבעיה נעלמה. אז התעוררה בעיה חדשה שאני רוצה לשמוע ממכם איך הכי טוב לפטור אותה !

יש לשתי הכיתות האלה שרת קבצים, כדי שהתלמידים יוכלו לשמור את הקבצים שלהם, עבודות וכו' עליו. אז כמה תלמידים התחילו בזדון למחוק עבודות של תלמידים אחרים ! לעשות סיסמה ושם משתשמ לכל תלמיד זה טירוף מצד אחד, אבל יש פטרון אחר ? פטרון קל ופשוט ?

פורסם

מסימה = משימה.

למה זה טירוף לעשות משתמש נפרד לכל תלמיד?

זאת הדרך הכי טובה ליצור ספריה שמותר רק לאותו משתמש לכתוב בה.

נ.ב.

מה עם השרת לבי"ס - איך הענין מתקדם ומה החלטת לקנות?

פורסם

למה שהתלמידים לא יישמרו את העבודות שלהם על דיסקט? (ככה אפשר גם להמשיך בבית..)

קבצי doc לא שוקלים הרבה.

פורסם
  • מחבר

שלום לכם, תודה על התגובות !

יש בישיבה מאות תלמידים (לא בדקתי , אבל כ 350 !) כמובן שאני אבדוק את האפשרות לעשות לכל אחד שם משתמש וסיסמה בשרת (כי העמדות עבודה הם עם M.CARD) אבל חשבתי שאולי מוסדות חינוך נוספים נתקלים בבעיה זו גם, ויש דרך בדוקה שמישהו יודע עליה. (אולי זאת הדרך ???)

לגבי השרת : זה יהיה C2D - אבל עוד קצת זמן יש לי, יש פה המון עבודה דחופה לפני ! ראש הישיבה כרגע בחו"ל לכן מחקים עוד כמה ימים !

תודה לכם

פורסם
  • מחבר

צוות ההנהלה החליט לא להשתמש בדיסקטים (מלבד אותם התלמידים שרוצים כמובן) כי התלמידים עושים עבודות לאורך השנה כולה, כמו כן לא לכל התלמידים יש מחשב בבית, גם שיש פה מהון תלמידים שחיים בפנימיה, ולחזור הביתה עם עשרות דיסקטים - זה לא עובד. ההנהלה רוצה בסוף שנה להציג את העבודות, וגם הם רוצים להיות מעורבים במה שהתלמידים עושים !

לכן אני חייב למצוא פתרון עם שמירה על השרת (זה שרת קבצים נפרד לחלוטין)

פורסם

יש לי רעיון:

תבנה 2 תיקיות לדוגמה תקרא להם A ו B.

ל A תיתן גישה (כמעט) מלאה לכולם, ל B תיתן גישת קריאה לכולם.

עכשיו החלק המגניב תכתוב סקריפט שיעבוד ככה:

כל פעם שנוצר קובץ doc ב A הסקריפט יעתיק אותו ל B.

בצורה כזאת תמיד תהיה להם גישה למסמכים פשוט כל פעם שהם ירצו לערוך אותם הם פשוט ישמרו אותם ב A

תתצטרך גם לוודא שהסקריפט בונה מבנה תיקיות ולא סתם זורק הכל במקום אחד.

עוד רעיון:

תן למשתמשים לדאוג לעבודות שלהם בעצמם.

שוב תבנה 2 תיקיות A ו B.

ל A תיתן גישת כתיבה וקריאה לכולם, ל B תיתן גישת קריאה וכתיבה בלבד בלי היכולת למחוק.

עכשיו תלמד את המשתמשים שכל פעם שהם רוצים שהעבודה שלהם "תשרוד" להעתיק אותה ל B .

קח בחשבון גם שאתה צריך לבנות סקריפט פשוט ימחק כל מה שלא DOC ב B ככה הם לא יכולים להציף אותם.

כתבתי את זה מאוד בקצרה כי אני ממש חייב לעוף לעבודה אם יש לך שאלות לגבי ההסבר או איך לבצע את זה

בפועל. אתה חופשי לשאול

פורסם

תסלחו לי שאני מתערב, כן

אבל

זו ישיבה, והתלמידים הורסים את מערכת ההפעלה בזדון? גונבים חלקים מהמחשבים?

ממש נחמד מה אני אגיד לכם.

בקשר לבעית אכסון - דיסק און קיי של חצי גיגה עולה כיום כ65 ש"ח - אם זה לא מחיר שווה לכל נפש אז מה כן?

חצי גיגה זה הרבה מעבר למה שצריך. אני בזמנו סחבתי למכללה DOK של חצי מזה, הספיק לי לכל הקבצים של הלימודים לשנה שלמה (והיה הרבה, למדתי תכנה) ועוד ברוב הזמן רוב הDOK היה תפוס עם מיני משחקים (Worms וכאלה, אבל אני לא למדתי בישיבה!)

פורסם

אני זוכר שאצלנו לא נתנו להביא דיסקטים מהבית כי היה חשש לוירוסים

בכל מקרה, הרעיון עם הסקריפטים שהוצע פה נשמע טוב (הראשון מבינהם, בכל אופן, השני נראה לי פגום)

פורסם

יש עם הסקריפט הראשון בעיה.

מה אם, מישהו יבוא ויכתוב את קובץ הBAT

הזה (ששמו יהיה נגיד 1)

echo blahblahblah>>important.doc
1.bat

ויריץ אותו על A?

הרי ידוע שיש שם תלמידים "בעייתיים" וזה לא כזה ביג דיל לכתוב כזה דבר או משהו דומה....

או דומה עם לולאה פשוטה של GOTO

או אפילו משהו דומה שבמקום ECHO עושה TYPE של קובץ של כמה קילובייט?

(למי שלא היה כאן בימי הDOS העליזים הסבר קצר: הדבר יגרום ליצירת קובץ שתוך דקות יתנפח למיליוני שורות של "blahblahblah")

פורסם

בכל מקרה, הרעיון עם הסקריפטים שהוצע פה נשמע טוב (הראשון מבינהם, בכל אופן, השני נראה לי פגום)

למה?

יש עם הסקריפט הראשון בעיה.

מה אם, מישהו יבוא ויכתוב את קובץ הBAT

הזה (ששמו יהיה נגיד 1)

echo blahblahblah>>important.doc
1.bat

ויריץ אותו על A?

הרי ידוע שיש שם תלמידים "בעייתיים" וזה לא כזה ביג דיל לכתוב כזה דבר או משהו דומה....

או דומה עם לולאה פשוטה של GOTO

או אפילו משהו דומה שבמקום ECHO עושה TYPE של קובץ של כמה קילובייט?

(למי שלא היה כאן בימי הDOS העליזים הסבר קצר: הדבר יגרום ליצירת קובץ שתוך דקות יתנפח למיליוני שורות של "blahblahblah")

אתה צודק! כנראה לא חשבתי על זה...

יש אפילו דרך קלה יותר: פשוט לקחת קובץ גדול ולשנות את הסיומת ל doc

לכן צריך גם לקחת את זה בחשבון לכתוב סקריפט קטן שירוץ כל כמה זמן וימחק קבצים מעל גודל מסויים.

פורסם

אולי תתן לתלמידים להכין לעצמם?

אני מנחש שי תוכנה שמאפשרת לך להכניס את השמות של התלמידים למחשב (מה שאני מניח שיש כבר ולא צריך להקליד הכל מחדש). התוכנה תיצור קוד שיאפשר לתלמידים ליצור באמצעותו, ורק באמצעותו חשבון.

פורסם

אצלנו בבית ספר משתמשים במין מערכת שנקראת Novel, ולכל תלמיד יש שם משתמש וסיסמה משלו כך שגם יוצא שלכל אחד יש תקייה פרטית שלו (זה יוצא כמו כונן בסופו של דבר).

ויש לנו יותר מ-1000 תלמידים בבית ספר.

פורסם

גם בבית ספר שלי השתמשו בnovel. לכל אחד יש גישה רק לקבצים שלו, ואפשר בקלות לקבוע הגבלה למקום שיש לכל משתמש, כך שלא ניתן יהיה להציף.

פורסם

^^^

אפשר לעשות זאת גם על שרת מיקרוסופט, כל מה שעושים זה עושים תיקיה לכל תלמיד, נותנים אפשרויות רק ל-creator owner.(אבל זה דורש ניהול משתמשים)

וגם את הגבלות שטח האיחסון ניתן לבצע, קוראים לזה אצל מיקרוספט quota.

יש דרך פשוטה מאוד, בהגדרות השרת תגדיר שרק בתיקיה הזו מותר להם לכתוב ולקרוא, אסור לשנות או למחוק.

כלומר

תן להם read ו-write.

ב-special permissions תגדיר:

אין למחוק

אין להריץ (execute)

פורסם

^^^

אפשר לעשות זאת גם על שרת מיקרוסופט, כל מה שעושים זה עושים תיקיה לכל תלמיד, נותנים אפשרויות רק ל-creator owner.(אבל זה דורש ניהול משתמשים)

וגם את הגבלות שטח האיחסון ניתן לבצע, קוראים לזה אצל מיקרוספט quota.

יש דרך פשוטה מאוד, בהגדרות השרת תגדיר שרק בתיקיה הזו מותר להם לכתוב ולקרוא, אסור לשנות או למחוק.

כלומר

תן להם read ו-write.

ב-special permissions תגדיר:

אין למחוק

אין להריץ (execute)

הבעיה במה שכתבת כאן היא שישנה אפשרות לעשות OVERWRITE ...

לא בעיה לשנות לקובץ את השם ולעשות OVERWRITE על קובץ אחר ובכך "למחוק" את הקובץ המקורי ...

:-\ צריך טיפה להשקיע מחשבה ברעיון לסקריפט טוב

והבעיה בשמות משתמשים של תלמידים וספריות , היא גניבה של מאגר הנתונים כולו ! וכמובן שלזה אין גיבוי !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים